Master in Data Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding Data Science and Scientific Computing (DSSC) is bedoeld om professionals van de toekomst te trainen: experts die veel gevraagd zijn vanwege de digitalisering van de maatschappij en de evolutie van Industry 4.0.

De masteropleiding wordt aangeboden door de universiteiten van Triëst en Udine, in samenwerking met SISSA (International School for Advanced Studies), ICTP (International Centre for Theoretical Physics), en van vele andere onderzoeksinstellingen en bedrijven. DSSC is een internationale cursus en wordt in het Engels gegeven.

Studenten verwerven theoretische kennis en leren toepassen op praktische problemen, via individuele oefeningen, groepsprojecten, seminars en stages. Afgestudeerden kunnen direct de bedrijfswereld betreden of hun studie voortzetten met een Ph.D.

CURRICULA

Alle studenten krijgen een training in programmeren, HPC, basisgegevensanalyse en modellering. Studenten kunnen kiezen uit twee curricula, elk met een specialisatie in verschillende toepassingsgebieden.

DATA SCIENCE: focus op gegevensbeheer, machine learning, kunstmatige intelligentie, statistische methoden, Big Data.

COMPUTATIONAL SCIENCE AND ENGINEERING: focus op computationele modellering, optimalisatie, wetenschappelijke programmering en simulatie.

BEURS

De masteropleiding in Data Science en Scientific Computing biedt een aantal getalenteerde studenten beurzen van 2800 euro - gefinancierd door bedrijven en instellingen - om de inschrijfkosten en gedeeltelijke ondersteuning te dekken. Sponsoringbedrijven bieden een stage en tutoring aan gesubsidieerde studenten.

Vanaf het academische jaar 2018/2019 zullen er ook beurzen worden gesponsord door SISSA en door UniTS, met volledige ondersteuning.

WERKPERSPECTIEVEN

De toenemende aanwezigheid van gegevens in het dagelijks leven heeft de banenmarkt veranderd: NIEUWE DESKUNDIGEN ZIJN VEREIST. In Italië was er van 2015 tot 2016 een toename van 76% in aanvragen voor professionals in data science. (bron: rapport over Big Data, MIUR).

De Europese Data Science Academy bevestigde deze groeiende trend ook voor Europa: het schatte meer dan 500.000 vacatures op het gebied van data science - gegevensbeheer, data-analyse, HPC-professionals - tussen 2014 en 2016. Bovendien, vanaf 2016 de meest vereiste vaardigheden op de arbeidsmarkt zijn specialisaties in big data en data science. (bron: European Data Science Academy).

Volgens IBM is in de afgelopen twee jaar 90% van de wereldwijde DIGITAL DATA gegenereerd

De European Data Science Academy schatte tussen 2014 en 2016 500.000 JOB-KANSEN op het gebied van Data Science.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral ... Lees meer

Founded in 1924, the University of Trieste is a medium-sized university with a student population of approximately 16,000. It offers a wide range of degree programmes at bachelor, master and doctoral level, as well as short vocational masters, advanced masters and specialisation programmes, most of which are in the medical area. Some degree programmes are taught in English. Lees Minder