Master in Data Science

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Master in Data Science is ontworpen om zeer gespecialiseerde training te bieden aan diegenen die een sterke interesse in gegevensverwerking hebben ontwikkeld en die vaardigheid willen aanscherpen in het zoeken naar feiten die de besluitvormingsprocessen van een bedrijf kunnen beïnvloeden.

Door een aantal van de meest innovatieve analysemethoden toe te passen en een breed scala aan instrumenten te gebruiken, legt de cursus de basis voor het omzetten van ruwe data in operationele informatie die kan worden gebruikt om bedrijfsproblemen op te lossen die tactische of strategische beslissingen vereisen.

Het cursusoverzicht overlapt met een reeks bedrijfsfuncties; een verbindende positie, geplaatst binnen een team van experts dat verantwoordelijk is voor de groei van het bedrijf. Om de impact van Data Science-processen te vergroten, bevat de cursus een module gewijd aan managementcommunicatietechnieken, die essentieel zijn als studenten vertegenwoordigers willen worden die in staat zijn om met het senior management van een organisatie om te gaan.

Mensen die zich inschrijven voor de Master in Data Science, willen leren hoe ze een big data-bedrijf kunnen beheren en zijn zich bewust van de mogelijkheid die dit biedt in termen van waarde genereren. Hun vermogen om signalen te interpreteren en resultaten te behalen, zet hen goed van pas voor een carrière bij middelgrote en grote bedrijven of adviesbureaus, en realiseert hun ambitie om strategisch belangrijke rollen te vervullen.

Vereisten

Voor de registratie is het noodzakelijk:

 • Een bachelordiploma (moet zijn behaald op de uiterste inschrijvingsdeadline)
 • Engelse taalvaardigheid

Toelating tot het programma is afhankelijk van de positieve beoordeling van uw individuele interview en Engelse toets als het niet de moedertaal van de kandidaat is.

Aanmeldingsprocedure

Deze master staat open voor alle aanvragers met een bachelordiploma behaald vóór de inschrijvingsdeadline van elke ronde.

Er zijn drie toelatingsrondes, de eerste ronde staat open voor aanvragen tot 8 mei 2020, de tweede ronde staat open voor aanvragen tot 8 juli 2020 en de derde ronde staat open voor aanvragen tot 28 september 2020.

Applicatie stappen:

 • Voltooi de online registratie op https://studenti.unibo.it
 • Betaal de aanmeldingskosten van 60 euro

Documenten om todatascience @ BBS .unibo.it te verzenden:

 • CV
 • Diploma met bijbehorend cijferlijst
 • Fotokopie van uw identiteitsbewijs of paspoort
 • Motivatiebrief
 • Referentiebrief (s) (optioneel maar geadviseerd)
 • Ondertekende kopieën van uw inschrijvingsoverzicht en ontvangstbewijs voor het inschrijfgeld (beide te downloaden van 'studenten online' na registratie)
 • GMAT- of GRE-certificaat (optioneel)
 • TOEFL / IELTS / CAE-certificaat (optioneel)

Het selectieproces vindt plaats op de Bologna Business School . De selecties voor de eerste ronde vinden plaats op 21 mei 2020, de selecties voor de tweede ronde vinden plaats op 16 juli 2020, terwijl de selecties voor de derde ronde plaatsvinden op 8 oktober 2020.

In overeenstemming met het aantal beschikbare plaatsen wordt toelating tot het programma verleend volgens de positie op de lijst van gekwalificeerde kandidaten, opgesteld op basis van de totale score toegekend aan het einde van het toelatingsproces.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in ... Lees meer

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in Italy. Lees Minder