Master in Data Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master in Data Science is ontworpen voor pas afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in management en data-analyse en die een rol willen spelen die centraal staat in elk bedrijf en de waardecreatie ervan. Een Data Scientist is al een van de meest gewilde specialisten in de professionele wereld geworden.

Het gegevensbedrijf wordt een sleutelsector voor de Europese economie, de ontwikkeling van producten en diensten op basis van gegevens en de analyse van gegevens die zijn verzameld in bedrijven, overheidsinstanties of die beschikbaar zijn op sociale netwerken. Het doel is om operationele indicaties te verkrijgen en nieuwe zakelijke kansen te identificeren.

Big Data is een grote uitdaging in de wereld van vandaag, maar we trainen professionals om te begrijpen en waarde te creëren uit deze complexe informatie. Bedrijven hebben namelijk zowel behoefte als urgentie om de acquisitie, presentatie, delen, analyse en visualisatie van gegevens te beheren.

Data Scientist wordt door The Economist omschreven als "de meest interessante baan van de eenentwintigste eeuw, waarbij de vaardigheden van een IT-technicus, statisticus en verteller worden gecombineerd om de gouden goudklompjes te verzamelen die verborgen zijn onder de bergen van gegevens."

De Master in Data Science biedt 3 verschillende soorten vaardigheden: degelijke computertraining, een goed begrip van de technologische aspecten en kennis van de bedrijfsdynamiek.

Deze Master creëert professionals met algemene vaardigheden die in staat zijn om te integreren met het management van het bedrijf.

STRUCTUUR

De Master in Data Science is een voltijds programma in het Engels en gestructureerd in 1.500 uur aan leeractiviteiten gedurende 12 maanden studie, verdeeld in 360 uur lesgeven, naar schatting 540 uur aan onafhankelijke studie en 500 uur stage .

De master biedt een reeks voor-cursussen aan het begin van het academische schema: softwareprogrammering (Python), de basis van data en SQL, basisprincipes in beschrijvende en inferentiële statistieken, exploratieve data-analyse en de grondbeginselen van de economie.

Deelname aan het klaslokaal is ongeveer 30 uur per week gestructureerd om tijd vrij te maken om in groepen te werken, zonder de focus van individuele studenten en het beheer van interpersoonlijke relaties te verwaarlozen.

CARRIÈREONTWIKKELING

De integratie met bedrijven is een prioriteit en een altijd aanwezig kenmerk van alle programma's van de Bologna Business School , dus ook voor de Master in Data Science.

De school zet zich volledig in voor het creëren van inzetbaarheid, door middel van een systematische loopbaandienstactie, die voortdurend gericht is op het matchen van de professionele projecten van studenten met de behoeften van bedrijven.

De stage is een uitzonderlijke springplank, het volstaat om te zeggen dat zes maanden na het einde van de voltijdse meesters aan de Bologna Business School gemiddeld 90% van de studenten in een bedrijf werken.

De BBS Career Service helpt en ondersteunt studenten vanaf het allereerste begin, samen met een opleiding en een professioneel ontwikkelingspad. Dit wordt bereikt door een reeks workshops te organiseren met als doel de fundamentele instrumenten en middelen te bieden om op de juiste manier voorbereid te zijn op de arbeidsmarkt.

FINANCIËLE HULP

Bij Bologna Business School begrijpen we het belang van financiële hulp bij het ondersteunen van onze studenten om hun educatieve doelen te bereiken. We zijn ons ervan bewust dat een geavanceerd trainingspad van hoge kwaliteit een belangrijk engagement kan zijn, maar we zijn er ook echt van overtuigd dat investeren in iemands toekomst altijd terugbetaalt. Bologna Business School biedt graag gedeeltelijke beurzen aan de meest verdienstelijke studenten .

Deelnemers komen in aanmerking voor het aanvragen van een Honor Loan met gesubsidieerd tarief tot de volledige dekking van de aanvraagkosten.
Voor meer informatie kunt u mailen naar datascience @ BBS .unibo.it

Laatst bijgewerkt op sep 2019

Over de school

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in ... Lees meer

BBS (est. in 2000) is the business school of the University of Bologna (est. A.D. 1088). BBS ranks among the most innovative business schools in Europe and is one of the most reputable institutions in Italy. Lees Minder