Master in Contract, Claim en Delay Management in Bouwwerken

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De master wordt zowel op de campus als online aangeboden. Het biedt de mogelijkheid van een stage (550 werkuren) in een gerenommeerd bedrijf: veel grote algemene aannemers, ingenieursbureaus en producenten hebben bij ons al bevestigd dat ze buitengewoon geïnteresseerd zijn in het inhuren van technici die zijn uitgerust met de set vaardigheden die de meester zal bieden .

Trainingsdoelstellingen

De behoefte aan technici (ingenieurs en / of architecten) die bekwaam worden in het beheren van contracten en claims, en die een vertragingsanalyse kunnen uitvoeren in overeenstemming met gevestigde internationale normen, is steeds urgenter bij de belangrijkste algemene aannemers in Italië en in het buitenland. Onze geglobaliseerde wereld vereist dat professionals die betrokken zijn bij het beheren van claims, bouwcontracten en geschillen, complexe technische problemen onder de knie kunnen krijgen en tegelijkertijd vertrouwd zijn met alle juridische aspecten die daarbij komen kijken. Voor professionals met een technische achtergrond is het cruciaal om kennis te maken met de “spelregels” in de internationale arena.

Daarom moeten ze de basisprincipes van burgerlijk recht en gewoonterecht en van internationale arbitrage leren kennen, samen met de meest gangbare normen voor internationale contracten (FIDIC, JCT, NEC, AAA) en de vele complexe technische en juridische kwesties die achter vertraging liggen. analyse en constructieclaimbeheer. Ze moeten leren hoe ze effectief kunnen omgaan met de belangrijkste belanghebbenden in elk internationaal bouwproject: internationale eigenaren, zowel privé (ontwikkelaars, stichtingen, vastgoedfondsen, enz.) Als openbare (overheden, openbare autoriteiten, enz.), bedrijven, algemene aannemers en leveranciers, banken, investeringsfondsen en staatsfondsen.

Tijdens deze specialiserende master zullen onze alumni kennis maken met de basis van forensische techniek in internationale projecten: van claim tot geschil, geschillencommissies, arbitrage, met een specifieke focus op de ICC-arbitrageregels, maar ook op de regels en praktijken van de Milan Arbitration Chamber.

Aan het einde van deze master zullen de studenten gekwalificeerd zijn om te werken voor: ontwikkelaars, stichtingen, onroerendgoedfondsen, overheden, overheidsinstanties, ingenieursbureaus, algemene aannemers en leveranciers, banken, investeringsfondsen en overheidsfondsen.

Didactische modules

Inleiding tot het project LCA: de studenten kennis laten maken met de noodzaak van goed beheer van het project en met het belang van contractbeheer, vertragingsanalyse en claimbeheer. Een open link met de opeenvolgende fase van de rechtszaak.

Inleiding tot de grondbeginselen van het burgerlijk recht: de studenten kennis laten maken met de fundamentele beginselen van het burgerlijk recht, met bijzondere verwijzing naar die concepten die nodig zijn om de contracten en de claims goed te beheren.

Inleiding tot de grondbeginselen van het gemeen recht: de studenten kennis laten maken met de fundamentele beginselen van het gemeen recht, met bijzondere verwijzing naar die concepten die nodig zijn om de contracten en de claims goed te beheren

Bouwcontract burgerlijk recht: grondige analyse van het bouwcontract ('Appalto') voor privéwerken. Om vergelijkende redenen zal indien nodig worden verwezen naar de voorschriften voor openbare werken volgens de Italiaanse wetgeving.

Contracten volgens internationale normen (FIDIC, JCT, NEC, AIA): een snelle inleiding tot het gebruik van de formulieren en de belangrijkste problemen die voortvloeien uit het gebruik ervan in een civiel recht of in een gemeen rechtswet. Checklist met kritieke problemen.

Soorten projecten en werken de belangrijkste belanghebbenden Inleiding tot contractbeheer voor FIDIC-contracten: Deze cursus beschrijft in detail alle aspecten van de FIDIC-contracten die relevant zijn voor contractbeheer. In echte gevallen zal het een "praktische aanpak" zijn met professionals met internationale ervaring. Tijdens deze cursus worden bepaalde aspecten van risicobeheer geïllustreerd.

Inleiding tot claimbeheer voor FIDIC-contracten: deze cursus beschrijft in detail alle aspecten van de FIDIC-contracten die relevant zijn voor claimbeheer. In echte gevallen zal het een "praktische aanpak" zijn met professionals met internationale ervaring.

Inleiding tot vertragingsanalyse: deze cursus neemt de student door de complexe materie van vertragingsanalyse op internationale projecten, de verschillende methodologieën en het forensisch gebruik van vertragingsanalyse.

Bepaling van het Quantum: Deze cursus beoogt de verschillende kostenelementen te beschrijven waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van het kwantum in een claim.

Forensische engineering: van claim tot geschil, geschillencommissies, arbitrage: deze cursus leidt de studenten van louter contractbeheer naar het geschil en behandelt de verschillende geschillenmechanismen, waarin de rol van de partijen tijdens deze procedures wordt beschreven.

Details van arbitrage: De studenten krijgen de belangrijkste onderwerpen over geadministreerde arbitrages en ad-hocarbitrages voorgelegd. Net als in de bouwsector is de ICC de meest voorkomende, de focus zal erop worden gelegd zonder de ICSID-arbitrage en de UNCITRAL-regels te vergeten.

Case Studies

Bezorgingsmodus

Onsite Master: de masterlessen worden in de klas gegeven door professoren van de Politecnico di Milano en door professionals, exponenten van de belangrijkste partnerbedrijven. Voor elk onderwerp zullen we theoretische lessen afwisselen met oefenactiviteiten en case studies.

Online Master: de Online Master is bedoeld voor professionals die zich tijdens het werk meer willen specialiseren in dit vakgebied.

Master-duur: De master heeft een jaarlijkse duur. Het bestaat uit theoretische uren, verdeeld over uren klassikale lessen en uren individuele studie, en 550 uren stage aangeboden door onze partners of andere bedrijven, voor studenten die de master ter plaatse volgen. Online studenten activeren de stage bij het bedrijf waar ze al werken. Aan het einde van de stageperiode vindt het Diploma-examen plaats met bespreking van de masterproef.

Endorsements

COO van BuildingEnergy: "De professionele figuren die u hebt geschetst, zijn ook interessant voor ons."

General Counsel van Danieli & C.: "We hebben ze nodig als brood en het zijn professionele figuren die, zoals je weet, niet gemakkelijk te vinden zijn op de Italiaanse markt. In het buitenland kosten ze echter veel geld. Dus dit is een initiatief dat we steunen zeker. "

Chief Director van Italiana Costruzioni: "Het zijn ongetwijfeld profielen die nuttig kunnen zijn voor de activiteiten die we in het buitenland hebben ontplooid, omdat je weet dat er een tekort is aan Italiaanse professionals met specifieke vaardigheden op het gebied van contractbeheer, het ziet eruit als een goed initiatief."

General Counsel van Maire Tecnimont: "Ik bevestig dat de door u aangegeven profielen zeer gewild zijn bij Tecnimont en de andere bedrijven in onze groep."

Hoofd van de buitenlandse juridische afdeling van Impresa Pizzarotti & CSpA: "Contractmanagers spelen een centrale rol bij het verzekeren van het goede resultaat van elk bouwproject, en daarom beoordelen we deze gespecialiseerde master als zeer nuttig en interessant."

General Counsel van Rizzani de Eccher: "Ik vind dit initiatief van groot belang en ik kan bevestigen dat ons bedrijf constant op zoek is naar dergelijke professionele cijfers. Ik voeg ook toe dat helaas in de meeste gevallen alleen AngloSaxon op de markt is contractmanagers die voor opleiding, mentaliteit, enz. weinig geschikt zijn voor onze bouwbedrijven. Dus jonge Italianen die bereid zijn deze functie te vervullen, zijn zeer welkom. "

General Counsel van Tenova: "Technische vaardigheden, gecombineerd met het vermogen om contractuele keuzes en verantwoordelijkheden effectief te beheren, zullen een steeds bepalende factor worden voor professionele differentiatie."

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Il Politecnico di Milano è un'università statale italiana a carattere scientifico-tecnologico, fondata il 29 Novembre 1863 a Milano con il nome di "Regio Istituto Tecnico superiore". I suoi campi di s ... Lees meer

Il Politecnico di Milano è un'università statale italiana a carattere scientifico-tecnologico, fondata il 29 Novembre 1863 a Milano con il nome di "Regio Istituto Tecnico superiore". I suoi campi di studio e ricerca scientifica comprendono l'ingegneria, l'architettura e il design. Il Politecnico rilascia i titoli accademici di laurea, laurea specialistica e dottorato di ricerca ed è sede di diversi corsi di dottorato di ricerca e Master universitari. Attualmente l'Università conta circa 36.000 studenti iscritti. Lees Minder