Master in Computational Data Science

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Stel ons een vraag op WhatsApp

Ons masterprogramma biedt u de belangrijkste competenties die u nodig hebt om informatiesystemen van de volgende generatie te ontwikkelen die worden gebruikt om gegevens te beschrijven en te beheren, nieuwe feiten en relaties in de gegevens te ontdekken, voorspellingen te doen en advies te geven aan besluitvormers.

Cursus beschrijving

We leven in een digitale samenleving . Menselijke en geautomatiseerde activiteiten genereren continu gegevens en slaan deze op in digitaal formaat. Deze gegevens komen overal vandaan: bedrijfsinformatiesystemen, sociale media, draagbare apparatuur en nog veel meer.

Gegevens zijn als ruwe olie: ongeraffineerd, ze zijn nutteloos.

In ons programma leren we u een computerwetenschapper te worden, dat wil zeggen een computerwetenschapper die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van informatiesystemen van de volgende generatie.

Datawetenschap bevindt zich op het snijvlak van informatica, wiskunde en toepassingsdomeinen. Ons studieprogramma bestrijkt al deze gebieden: informatica en IT-methoden voor het beheren en engineeren van grote en complexe gegevens, wiskundige tools voor gegevensinterpretatie en -analyse, kunstmatige intelligentietechnieken om inzichten uit gegevens te halen en besluitvormers te ondersteunen, en aspecten van mens-computer interactie. Je neemt deel aan baanbrekend onderzoek en past je vaardigheden toe op echte gegevens uit actuele toepassingsdomeinen, zoals bedrijfsinformatiesystemen, reizen en toerisme, bio-informatica, gezondheidszorg, internet of things, industrie 4.0, landbouw en nog veel meer.

Voor je afstudeerscriptie werk je samen aan onderzoeksprojecten met grote industrieën - zoals IBM, Oracle, Siemens en toonaangevende onderzoeksinstellingen, zoals TU Wien, TU München en Politecnico di Milano.

113693_unibz_Szene-Bibliothek-min.jpg

In een oogopslag

 • Degree-klasse: LM-18
 • ECTS-credits: 120
 • Duur van de cursus: 2 jaar
 • Cursussen worden gegeven in: Engels
 • Beschikbare plaatsen: 50 EU 20 niet-EU
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Collegegeld: € 1347,50 per jaar

Structuur van het programma

Studenten kunnen kiezen uit twee curricula:

 • Data Analytics richt zich op gegevensinterpretatie en -analyse met behulp van technieken uit de wiskunde, statistiek en machine learning, en op de ontwikkeling van IT-toepassingen om gegevens op te halen en te verkennen, inzichten uit gegevens te halen en de verkregen resultaten te visualiseren.
 • Data Management behandelt computerwetenschap en kunstmatige intelligentiemethoden voor de ontwikkeling van IT-architecturen en informatiesystemen die gegevensmodellering, toegang, integratie en verwerking ondersteunen, evenals de bijbehorende besluitvormings- en bedrijfsprocessen.

Uitwisselingsprogramma's en stages

Momenteel bieden we uitwisselingsprogramma's aan met meer dan 20 partneruniversiteiten over de hele wereld en maken we deel uit van een groot netwerk van samenwerking met werkgevers in Italië en in het buitenland waar je een optionele stage kunt lopen met een maximum van 300 uur.

113694_unibz_Universitaetsplatz_Kirschbaeume-min.jpg

Carrièremogelijkheden

Typische functieprofielen zijn:

 • Gegevensanalisten die grote en complexe gegevensverzamelingen van een organisatie evalueren, interpreteren en analyseren om nieuw inzicht uit gegevens te verkrijgen;
 • Data Engineers die softwareoplossingen voor gegevensbeheer en -analyse ontwerpen, implementeren, implementeren en onderhouden;
 • Gegevensarchitecten die complexe IT-infrastructuren ontwerpen en beheren die het verwerven, onderhouden, opschonen, delen en integreren van bedrijfsgegevens ondersteunen.

Op de website van AlmaLaurea kunt u onze uitstekende statistische gegevens bekijken over de tevredenheid van onze afgestudeerden en hun inzetbaarheid.

Toepassing

Om toegang tot de cursus te krijgen, moet je bewijzen dat je al een B2-competentieniveau hebt in de Engelse taal. Als je geen officiële taalcertificering hebt, kun je een taalexamen afleggen aan onze universiteit.

Gedetailleerde informatie over het studieprogramma is te vinden in het Studiemanifest (Studierichtlijnen) hieronder met informatie over het studieplan, toelatingseisen, taaleisen, aanmelding, toelatingsprocedures, inschrijving en collegegeld.

Selectiecriteria

Bachelor in computerwetenschappen, computertechnologie, natuurkunde, wiskunde of statistiek; en Engels niveau B2.

Er is geen toelatingsexamen of interview.

Stel ons een vraag op WhatsApp

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Lees meer

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Lees Minder