Master in Climate Physics

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Onze masteropleiding Climate Physics biedt je een unieke combinatie van theoretische cursussen en praktische training in alle aspecten van het klimaat op aarde. Je studeert fysica, dynamica en chemie van de atmosfeer, oceanen en cryosfeer - en onderzoekt hun interacties.

De Keuzegids Masters 2017, de Keuzegids Masters 2017, rangschikte deze opleiding als de beste op het gebied van natuurkunde in Nederland.

Zeer bekwame onderzoeker

Het tweejarige Climate Physics-programma leidt je op tot een zeer bekwame onderzoeker door je te concentreren op de fundamentele fysische processen waaruit het klimaatsysteem op aarde bestaat. De complexe aard van het werk vereist vanaf het begin geavanceerde wiskundige vaardigheden. U bouwt op deze basis door gespecialiseerde theoretische, observationele en computationele kennis en vaardigheden toe te voegen met betrekking tot de atmosfeer, meteorologie, oceanen, cryosfeer (ijs) en biosfeer. Bovendien zullen je docenten je aanmoedigen om een kritische houding te ontwikkelen ten opzichte van je onderzoeksresultaten en je onderliggende aannames.

Onderwijzend personeel

Ons onderwijzend personeel bestaat uit vooraanstaande experts uit de vijf onderzoeksdomeinen van het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht (IMAU):

  • Oceaancirculatie en klimaat
  • Fysieke oceanografie van de kustzone
  • Atmosferische dynamica en de hydrologische cyclus
  • Atmosferische fysica en chemie
  • IJs en klimaat

Doel van het programma

De MSc in Climate Physics is een tweejarige onderzoeksmaster die studenten de kennis en vaardigheden biedt om de fundamentele fysische processen te evalueren die het klimaatsysteem van de aarde reguleren, inclusief de dynamiek van de atmosfeer, de oceaan en het klimaat van de planeet.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden ontvangen de titel van Master of Science (MSc) in Climate Physics. De meeste afgestudeerden vinden Ph.D. functies bij het Instituut voor Marien en Atmosferisch Onderzoek Utrecht (IMAU) of bij andere instituten in binnen- en buitenland. De analytische en computervaardigheden en de kritische academische houding ten opzichte van onderzoek verworven tijdens deze masteropleiding worden ook buiten de academische wereld gewaardeerd.

Academische loopbaan

Ongeveer de helft van de afgestudeerden van ons programma kiest ervoor om hun studie voort te zetten als doctoraalstudent:

  • PhD-posities (IMAU): 12%
  • PhD-posities (andere Nederlandse instellingen): 12%
  • PhD-posities (buiten Nederland): 26%

Professionele loopbaan

Van onze afgestudeerden die ervoor kiezen om een ​​professionele loopbaan na te streven, vindt 10% werk in de operationele meteorologie en de resterende 40% vindt werk in andere loopbanen.

De laatste categorie omvat functies als een ABN AMRO bankstagiair, een onderzoeker van de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Wetenschappelijk Onderzoek (TNO) en een onderwijzeres op de middelbare school. Deze voorbeelden laten zien dat je de academische vaardigheden die je verkrijgt, kunt toepassen in verschillende beroepen en loopbaantrajecten.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of int ... Lees meer

Founded in 1636, Utrecht University is an esteemed international research university, consistently positioned number one in The Netherlands, 14th in continental Europe and the worldwide top 100 of international rankings, and member of the renowned European League of Research Universities. Lees Minder