Master in Civiele Techniek voor beperking van risico door natuurrampen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De University of Pavia en de School voor geavanceerde studies IUSS Pavia presenteren een nieuw internationaal Master of Science-programma in Civiele Techniek voor het mitigeren van risico's door natuurlijke gevaren. Het programma is gestructureerd in twee curricula :

  • Vermindering van seismische risico's (ROSE)
  • Hydrogeologische risicobeoordeling en -beperking (HYRIS)

Cursussen worden in het Engels gegeven door hooggekwalificeerde professoren met een internationaal erkende wetenschappelijke activiteit.

De Master in Civiele Techniek voor het mitigeren van risico's van natuurlijke gevaren wordt gezamenlijk aangeboden door de University of Pavia en de School of Advanced Studies van Pavia (IUSS).

Doelen

Milieurisico's zijn van cruciaal belang voor menselijke gemeenschappen, productieve activiteiten, infrastructuurnetwerken en het culturele erfgoed. In onze moderne samenlevingen spelen civiel ingenieurs een sleutelrol bij het lenigen van de risico's veroorzaakt door natuurrampen zoals aardbevingen, overstromingen en aardverschuivingen.

De Master in Civiele Techniek voor het mitigeren van risico's door natuurlijke gevaren wordt gezamenlijk aangeboden door de University of Pavia en de School voor geavanceerde studies van Pavia (IUSS) en biedt geavanceerde technische opleiding op het gebied van structurele en geotechnische aardbevingstechniek, waterbouwkunde en hydrogeologie .

De cursussen worden gegeven door hooggekwalificeerde lokale faculteiten en door internationale topspecialisten die worden uitgenodigd om geselecteerde onderwerpen te geven.

Het tweejarige programma biedt studenten de juiste theoretische achtergrond in fundamentele disciplines, waaronder toegepaste wiskunde, solide en vloeiende mechanica om de onderwerpen die worden onderwezen in geavanceerde technische cursussen, volledig te beheersen. Als onderdeel van hun opleiding zullen studenten een heel semester moeten doorbrengen om aan een masterproef te werken waar ze de kans krijgen om deel te nemen aan nationale en internationale projecten. Ze kunnen ook betrokken zijn bij het gebruik van geavanceerde experimentele faciliteiten zoals de EUCENTRE-schudtafel, momenteel de grootste en krachtigste aardbevingssimulator die in Europa bestaat.

Cursusstructuur en organisatie

Het Masterprogramma heeft een duur van twee jaar. Het begint eind september en vraagt ​​om een ​​voltijds engagement. Cursussen worden geprogrammeerd volgens een duaal systeem. Hoewel sommige cursussen gepland zijn in de loop van het typische semester, worden er andere contracten gesloten voor de duur van 4 weken. De Master Cursus is gestructureerd in twee curricula:

  • Vermindering van seismische risico's (ROSE)
  • Hydrogeologische risicobeoordeling en -beperking (HYRIS)


Samenwerkingsovereenkomsten

Samenwerkingsovereenkomsten van de University of Pavia en IUSS Pavia met een aantal gerenommeerde academische instellingen over de hele wereld die actief betrokken zijn bij risicobeheersing door natuurrampen, zijn momenteel actief. Dit maakt gezamenlijke samenwerking mogelijk in onderzoeksactiviteiten, een organisatie van internationale conferenties en seminars, het delen van publicaties en technische gegevens, het implementeren van uitwisselingsprogramma's voor studenten. Er zijn momenteel formele overeenkomsten gesloten met topuniversiteiten in Europa, de VS, Canada, Zuid-Amerika, China en Nieuw-Zeeland.

Carrièremogelijkheden

Deze Master Cursus is ontworpen om burgerlijk ingenieurs te vormen met uitstekende wetenschappelijke en professionele vaardigheden die volledig op de hoogte zijn van de veelzijdige aspecten van het seismische en hydrogeologische risico . Afgestudeerden kunnen werk vinden in ontwerp- en adviesbureaus, bouwbedrijven, bureaus voor civiele bescherming, overheidsinstellingen, regionale autoriteiten, managementkantoren, internationale organisaties, verzekerings- en herverzekeringsmaatschappijen, onderzoeksinstellingen.


Plaats

De lessen en andere academische activiteiten van de Masteropleiding worden zowel op de "Cravino Campus" van de University of Pavia als op het IUSS-hoofdkantoor in het centrum van Pavia georganiseerd.

Experimentele onderzoeksactiviteiten in verband met de masterproef van studenten die deelnamen aan het ROSE-programma zullen worden uitgevoerd in de EUCENTRE TREES Lab-faciliteit.

Toelatingseisen

Een driejarige bachelorgraad in burgerlijke en / of milieutechnologie erkend door de Italiaanse regering is de minimumvereiste voor het aanvragen van het masterprogramma. In sommige gevallen is ook een gelegaliseerde Italiaanse vertaling van DegreeCertificates door het Italiaanse consulaat vereist. Bovendien is een adequate kennis van de Engelse taal verplicht (niveau B2 of gelijkwaardig).

Studenten met een laag inkomen hebben het recht om EDISU-beurzen aan te vragen.

Toelatingsprocedure

Selectie is gebaseerd op een beoordeling van academische kwalificaties en Engelse taalvaardigheid. Geschikte certificaten moeten worden ingediend via de online aanvraagprocedure.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Pavia is one of the world’s oldest academic institutions: it was founded in 1361 and until the 20th century it was the only university in the Milan area and the region of Lombardy. P ... Lees meer

The University of Pavia is one of the world’s oldest academic institutions: it was founded in 1361 and until the 20th century it was the only university in the Milan area and the region of Lombardy. Pavia has been a city-campus since its foundation and even today it offers its 24,000 students an experience unique in Italy and rare in Europe: studying at 20 University colleges that are largely independent from the administrative structure of the University. The University of Pavia covers all subject areas and is composed of 18 Departments offering study programmes at all levels, from Bachelor’s degrees to Doctorate programmes Lees Minder
Pavia , Milaan + 1 Meer Minder