Master in Chemical Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Chemical Engineering

Lengte: 2 jaar

Studieruimte: voltijds

Opleidingsniveau: Master Degree

Instituut: School of Chemical Engineering and Technology, Tianjin University

Taal Engels

Invoering

Dit programma wil chemische ingenieurs voortbrengen met een sterke fundamentele technische opleiding, die de theoretische cursus van chemische technologie en de experimentele vaardigheden beheersen. Het programma is bedoeld voor studenten die een brede opleiding zoeken in de toepassing van chemische technologie op een aantal specifieke gebieden, waaronder energie en het milieu, materialen en nanotechnologie, polymeren, oppervlaktewetenschap, katalyse en reactietechniek, systemen en procesontwerp en biotechnologie. . Studenten in de chemische technologie verwerven de noodzakelijke achtergrond en vaardigheden om chemische processen te ontwerpen en weten hoe ze het fundamentele en toegepaste onderzoek naar de problemen in de chemische industrie moeten uitvoeren.
Dit programma heeft tot doel de onafhankelijke innovatieactiviteiten, de vaardigheden van internationale academische communicatie en de geest van collectieve samenwerking te ontwikkelen, zodat de studenten hooggekwalificeerde professionals op het gebied van de chemische technologie zullen worden.
1. Algemene opleidingscursussen: Chinees (2 studiepunten), Algemeen Chinees (2 studiepunten)
2. Major-gerelateerde graadcursussen

Cursus naam

Credit Krediet uur
Chemical Reaction Engineering 2 32
Chemische scheidingsprocessen 2 32
Chemische engineering Thermodynamica 2 32
Massale overdrachtsprocessen 2 32
Chemical Process Systems Engineering 2 32

3. Major-gerelateerde optionele cursussen

Cursus naam


Grenzen in Chemical Engineering 4 64

4. Seminar / Academic Exchange, 2 credits

5. afstudeerscriptie / projectverslag, 6 studiepunten

Geschiktheidscriteria

1. De aanvragers moeten de nationaliteit hebben van een ander land dan de Volksrepubliek China en in goede gezondheid verkeren;

2. De vereisten voor de graad en leeftijd van de aanvrager:

 • Studeren op een middelbare school boven de leeftijd van 18 en jonger dan 35 jaar bij het aanvragen van de bacheloropleidingen;
 • Een bachelordiplomahouder zijn onder de 40 jaar bij het aanvragen van de masterprogramma's;
 • Master-graad houder zijn onder de leeftijd van 45 bij het aanvragen van de Ph.D. programma's.

Mate

1. Aan studenten wordt een masterdiploma toegekend en een afstudeercertificaat uitgereikt nadat zij aan de vereiste studiepunten hebben voldaan, hebben zij hun afstudeerscriptie voltooid en zijn zij binnen de vastgestelde periode aan hun examenvoorwaarden voldaan.

2. Studenten die niet in aanmerking komen om te worden afgestudeerd, ontvangen een voltooiingscertificaat. Drop-outs ontvangen een leercertificaat.

3. Onderwijs

 • Registratievergoeding: RMB420
 • Collegegeld (per persoon per academisch jaar): RMB30.000 ziektekostenverzekering
 • Prijs: 600 RMB voor elk jaar per persoon

Aanvraagprocedures

1. Vul het aanvraagformulier in voor buitenlanders van het studeren aan de TJU en het aanvraagformulier voor de TJU International Students Scholarship (Chemical Engineering).
2. Mail de aanvraagformulieren en alle andere aanvraagmaterialen (een origineel en een kopie) uiterlijk op 30 juni naar het International Admissions Office, Tianjin University .
3. Tianjin University beoordeelt de aanvraag met de definitieve lijst van succesvolle kandidaten die tegen 15 juli zullen worden vrijgegeven.
4. Toelatingsbrief en JW202 worden naar de aanvragers gestuurd.
5. Studenten registreren zich begin september bij Tianjin University van Tianjin University .

V. Contact

Adres: International Admissions Office (Room 207 in No.10 East Building)
School of International Education Tianjin University
No.92, Weijin Road, Nankai District, Tianjin, China
Postcode: 300072
Tel: 0086-22-27406691 Fax: 0086-22-27406147

Bachelor of Chemical Engineering

1.Course doel
Het programma is gericht op het verbreden en verdiepen van de kennis en het begrip van studenten van Chemical Engineering. De afgestudeerden hebben een gedegen theoretische kennis van de wetenschap en principes, gecombineerd met praktische ervaring en een bewustzijn van hun verantwoordelijkheden voor de samenleving en het milieu. De afgestudeerden zouden worden gekwalificeerd voor professionele chemische en procesingenieurs in de industrie of na een postdoctorale route naar een onderzoeks-, industriële of academische carrière.
Carrièremogelijkheden voor Chemical Engineers zijn helder en veelbelovend in China. De breedte van kennis en vaardigheden die tijdens de opleiding worden opgedaan, biedt ook de mogelijkheid voor afgestudeerden in de chemie om verschillende kansen te zoeken in andere sectoren, zoals nutsbedrijven, consulting, banken en financiën, en als functionarissen in overheidsinstellingen.
2. Sterke punten
 • Het programma is geaccrediteerd door IChemE op Master-niveau.
 • Een voortdurende inzet voor (en een leidende rol in) de ontwikkeling van chemisch engineeringonderwijs in China
 • Een uitgebreid, modern en toekomstgericht chemisch engineering-curriculum met een sterke kern en een goede diepte en breedte van geavanceerde onderwerpen door het aanbieden van een breed scala aan keuzevakken die gebaseerd zijn op de onderzoekskrachten van de school
 • Uitstekende kansen voor de studenten om onderzoeksprojecten binnen de onderzoekslaboratoria van de school te ervaren.
 • Uitstekende personele middelen in termen van aantallen, kwalificaties en moraal.
 • Uitstekende fysieke faciliteiten op het gebied van laboratoria, bibliotheek en IT. De laboratoriumfaciliteiten voor lesgeven zijn van een bijzonder hoog niveau wat betreft de leerervaring van de studenten en de kwaliteit en het bereik van de experimentele platforms.
De intensieve engineeringpraktijk is een kenmerk van de chemische engineeringprogramma's. We hebben uitgebreide en goed uitgeruste laboratoriumfaciliteiten en deze worden gebruikt om effectief een laboratoriumervaring van hoge kwaliteit te leveren, inclusief ervaring op pilot-niveau. Hoewel de leerresultaten in deze korte perioden kunnen worden bereikt, zijn de bezoeken beperkt, maar de bezoeken bieden de studenten wel een waardevol bewustzijn van de industriële praktijk en de studenten profiteren van de bezoeken. De bedrijven die regelmatig de academische bezoeken (fabrieksbezoek) organiseren door onze studenten zijn:
 • 1. Olieraffinaderij van Tianjin, Dagang Oilfield Group Company.
 • 2.Dezhou Shihua Chemical Company
 • 3.Sinopec Tianjin Branch
 • 4.Tianjin Aktcat Company
 • 5.SINOPEC / SABIC Tianjin Petrochemical Company Limited
 • 6.Tianjin Dagu Chemical Company
 • 7. Yanshan Petrochemical

Bovendien zouden studenten in het afstudeerontwerpproject de mogelijkheid hebben om hun kennis toe te passen op praktische sectorproblemen en daarom hun probleemoplossende vaardigheden en teamwerkvaardigheden te ontwikkelen.

3. Duur van het programma
4 jaar
4.Curriculum
International Scholarship of Bachelor Program in Chemical Engineering
I. Over ISBCE
ISBCE bestaat uit 15 volledige beurzen en 10 gedeeltelijke beurzen ter ondersteuning van de internationale studenten die studeren aan de School of Chemical Engineering and Technology.
De volledige studiebeurs (RMB48, 800) biedt:
 • 1. Collegegeld voor vier jaar voor een bachelordiploma (RMB20.000 / jaar)
 • 2. Deel van levensonderhoud uitkering voor vier jaar (RMB2,400 / maand)
 • 3. De gedeeltelijke beurs (RMB 36, 800) biedt:
 • 4. Collegegeld voor vier jaar voor een bachelordiploma (RMB20.000 / jaar)
 • 5. Deel van de levensuitkering voor vier jaar (RMB 1.400 / maand)
II. Geschiktheidscriteria
De beurs is beschikbaar voor aanvragers die:
 • Moeten niet-Chinese burgers in goede gezondheid zijn op het moment van de aanvraag;
 • Moeten afgestudeerden van de middelbare school zijn met een goede academische reputatie en ouder dan 18 jaar en jonger dan 35 jaar.
IV. Aanvraagprocedures
 • Het aanvraagformulier invullen voor buitenlanders van studeren aan de TJU en het aanvraagformulier voor de TJU International Students Scholarship (Chemical Engineering);
 • Mail de aanvraagformulieren en alle andere aanvraagmaterialen (een origineel en een kopie) naar het International Admissions-kantoor, Tianjin University voor 30 mei 2018 ;
 • Tianjin University bespreekt de aanvraag met de definitieve lijst van succesvolle kandidaten die eind juni 2018 worden vrijgegeven;
 • Toelatingsbrief en JW202 worden naar de aanvragers gestuurd;
 • Registreer je bij Tianjin University volgens de datum op de toelatingsbrief.
5.Contact
Neem voor vragen over de subsidiabiliteit van de applicatie, het aanvraagmateriaal en de procedure, de vergoedingenstructuur etc. contact op met het International Admissions Office.
Tel: 0086-22-27406691
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Founded in 1895 as Peiyang University, Tianjin University (TJU) is the first university in China. As the pioneer of modern higher education in China, TJU has been committed to the mission of revitaliz ... Lees meer

Founded in 1895 as Peiyang University, Tianjin University (TJU) is the first university in China. As the pioneer of modern higher education in China, TJU has been committed to the mission of revitalizing China through education ever since its foundation. Fighting arduously in keeping up with this mission, TJU proudly upholds the motto "Seeking Truth from Facts" while the faculty follows the guideline of “Precise Learning and Strict Teaching”. To this day, over 200,000 outstanding alumni have been educated at TJU. Lees Minder