Master in Business Consulting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Business Consultancy - English (CA EN)

Ben je een economische of sociale student?

Wil je een carrière in business consulting ontwikkelen?

Wil je een betere manager worden voor je eigen bedrijf?

Wil je focussen op de praktische kant en leren van specialisten uit de industrie?

Dan is uw antwoord op uw aspiraties het Business Consulting Master-programma, het enige dergelijke project in Roemenië, waarvan het studieplan wordt ontwikkeld in samenwerking met professionals in het veld.

Dit curriculum richt zich op het uitgebreide gebied van bedrijfsbeheer, te beginnen met de behoefte aan gespecialiseerde consultants binnen de Roemeense markt, en omvat disciplines zoals:

Semester I

 • Zakelijk recht (Raluca Papadima)
 • IT for Business Consulting (Olteanu Cosmin)
 • Operationeel management (Camelia Cojocaru)
 • Zakelijke concurrentie en marketingstrategieën (Colin Lovering)

Semester II

 • Bedrijfsstrategie en modellen (Sorin-George Toma)
 • Interculturele communicatie
 • Bedrijfssimulaties (Eric Eisenstat)
 • Controlling en financiële analyse (Camelia Cojocaru)
 • Hedendaagse kwesties in management (Valeriu Nistor)

Wat doet een business consultant in het dagelijks leven?

Het beroep van consultant is een relatief nieuw beroep in Roemenië, wat een liberale activiteit impliceert, dwz een beroep dat specifieke kennis vereist, een zeer professionele opleiding, op een verantwoordelijke en onafhankelijk professionele manier wordt beoefend door degenen die intellectuele diensten verlenen en / of creatie, in het belang van klanten en derden.

De dagelijkse activiteiten van een consultant zijn complex en gevarieerd. Consultancy is in principe geneigd tot ondernemerschap en is grotendeels gebaseerd op projecten. De grootte van projecten kan variëren afhankelijk van het type consultancy, bedrijf en klantverzoeken. Projecten kunnen ook individueel of in een team worden uitgevoerd en kunnen op verschillende locaties worden ingezet, zowel nationaal als internationaal.

Het adviesbureau omvat activiteiten zoals:

 • Onderzoeks- en gegevensverzamelingen uitvoeren
 • Organisatorische analyses uitvoeren
 • Communicatie met medewerkers, managementteam en anderen - Carriers van verantwoordelijkheden van klanten - om problemen te identificeren die moeten worden aangepakt
 • Formuleren van hypothesen en implementeren van aanbevelingen / oplossingen
 • Bied hulp bij het implementeren van aanbevelingen / oplossingen
 • Trainingen en workshops
 • Zakelijke plannen opstellen en presenteren aan klanten
 • Project- en programmabeheer
 • Leid en coördineer teamleden, inclusief analisten
 • Leiderschap in klantrelaties

Met dit brede scala aan vaardigheden en competenties die tijdens het masterprogramma zijn ontwikkeld, kunt u uw kennis toepassen in diverse omgevingen zoals:

 • Bedrijfsadviesbureaus,
 • Bedrijfstrainingsbedrijven,
 • Multinationale bedrijven,
 • Kleine en middelgrote ondernemingen,
 • Niet-gouvernementele organisaties,
 • Publieke instellingen, etc.

Waarom dit masterprogramma en geen andere?

Dankzij de innovatieve functies introduceert het:

Het Business Consulting Masters-programma is zo ontworpen dat studenten in projectklassen kunnen werken. Elk studiejaar is verdeeld in 8-10 van dergelijke teams, elk team heeft 5-6 leden en een manager / coördinator. We willen een open, constructieve, prestatiegerichte houding ontwikkelen binnen het college van studenten via een programma dat het studenteninitiatief stimuleert. Hun evaluatie zal gebaseerd zijn op de individuele bijdrage en analyseert de bijdrage van elk team tot het niveau van het team waarin ze evolueren.

Leraren en consultants willen hun kennis in het veld delen door case studies die de huidige realiteit weergeven en u verbinden met de arbeidsmarkt. Dus, afhankelijk van de behoeften van elke groep studenten, identificeren ze gebieden die speciale aandacht vereisen. Permanente bedrijfsspecialisten worden uitgenodigd om de waarde van de cursus te vergroten en het instellen van informatie voor studenten te vergemakkelijken. Op dit moment profiteert het programma van de deelname van consultingbeoefenaars zoals: Doru Curteanu (Gemba Consult), Constantin Turmac (Compass Consulting), Renaldo Niţă (Dynamis Brand Consulting).

Als het netwerkconcept tot nu toe vreemd was, tonen we het belang aan van een communicatienetwerk dat studenten, professoren, consultants en bedrijfsmensen bij elkaar brengt, die ernaar streven om een ​​hoge standaard van uitmuntendheid op de Roemeense markt te implementeren. Binnen dit netwerk ben je verbonden met collega's die toekomstige medewerkers kunnen worden, open communicatie mogelijk maken en ervaringen delen.

Je kunt ook als student en vervolgens een consultant bijdragen aan de ontwikkeling van het netwerk en je kunt er deel van uitmaken als student bij Business Consulting. Je leert een initiatief te hebben en contexten te ontwikkelen. Tussen contextuele makers en degenen die evolueren in door anderen gecreëerde contexten, is er een afstand die moet worden afgelegd. De meester zal je uitnodigen om de traagheid van je leven te elimineren en zelfstandig te handelen, maar wanneer nodig, zal het je ook leren om in een team te werken. De partnerschappen die we hebben gesloten met Roemeense adviesbureaus hebben aangetoond dat een netwerk met leraren, studenten, consultants en zakenmensen noodzakelijk is voor persoonlijk onderwijs, maar ook voor het opleiden van leden van een bedrijf. Dit netwerk vereist dat het wordt versterkt omdat van ontwikkelaar tot ontwikkelaar een afstand moet worden gevolgd die kan worden opgespoord met behulp van de ervaringen van iedereen die betrokken is of zal zijn bij de ontwikkeling van dit systeem. Deze Master zal zich ontwikkelen in nauwe samenhang met andere concepten en systemen gelanceerd binnen de FAA: SPHERAA (Educational Sphere), Roemeens High School Partnerships Network, AERS Scientific Circle (Business, Ethics and Social Responsibility), CSOLUB Scientific Center organisatorische en leiderschapsstrategieën van de Universiteit van Boekarest). Omdat we een open systeem zijn, verwachten we van u suggesties voor het verbeteren van het masterprogramma, te beginnen met uw eerdere ervaringen of uw visies.

Omdat de eerste reeks afgestudeerden de studies heeft afgerond, is er ook een database met studenten en alumni gemaakt. Hiervan uitgaande wordt verwacht dat voor de twee Masters of Business Consultancy (Business Consulting en Business Consulting) een Business Consulting-club zal worden opgericht, waarin regelmatig docenten, studenten en consultants elkaar ontmoeten om interessante onderwerpen te bespreken. De coördinatoren van de twee Business Consulting Masters-programma's zullen contact opnemen met grote universiteiten over de hele wereld die soortgelijke masterprogramma's hebben afgerond om een ​​internationaal netwerk van deze programma's te creëren. Zo zullen de voorwaarden voor de uitwisseling van docenten en studenten worden gedefinieerd op het niveau van deze meesters.

De masteropleiding is georganiseerd volgens de criteria, normen en prestatie-indicatoren die zijn vastgelegd in de methodologie van het Roemeense agentschap voor kwaliteitsborging (ARACIS). Het programma is volledig in lijn met de vereisten van het Bolognaproces en zal gedurende 4 semesters worden uitgevoerd, waarbij de professionele training, theoretische kennis en de vaardigheden die nodig zijn om afgestudeerden volledig te integreren in de bedrijfsomgeving worden geboden. Het programma vertegenwoordigt de tweede cyclus van universiteitsstudies en zorgt voor verdieping op het gebied van bedrijfskunde. Het heeft een dynamisch karakter door voortdurende harmonisatie met masterprogramma's in landen met een traditie in het veld en door het bevorderen van partnerschappen met docenten in Europa.

Afgestudeerden van het masterprogramma verwerven:

Algemene vaardigheden, communicatie en relatie

 • vermogen om bedrijfsspecifieke problemen consequent te presenteren;
 • het vermogen om gevestigde modellen van consulting en business te analyseren en te synthetiseren, met interpretaties die specifiek zijn voor economische en zakelijke verschijnselen;
 • het vermogen om creatief te denken, onafhankelijk te handelen en in een team te werken;
 • het vermogen om activiteiten op interdisciplinaire gebieden te koppelen;
 • het vermogen om oplossingen te vinden voor problemen die voortkomen uit consultancyprogramma's.

Cognitieve en praktische vaardigheden

 • vermogen om zakelijke contexten kritisch te beoordelen en maatregelen voor te stellen om bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen;
 • het vermogen om werkhypothesen op te stellen om oplossingen te helpen vinden voor de problemen die zijn geïdentificeerd in de consultancyprogramma's;
 • vermogen om problemen op organisatieniveau te identificeren en oplossingen aan te reiken;
 • communicatie- en onderhandelingsvaardigheden;
 • de mogelijkheid om de computer te gebruiken in bedrijfsprocessen;
 • het vermogen om een ​​goed onderbouwd en innovatief wetenschappelijk werk te ontwikkelen.

Vaardigheden en vaardigheden

 • het vermogen om economische kennis en capaciteiten te gebruiken die zijn ontwikkeld in adviesbureaus, multinationale ondernemingen, kleine en middelgrote ondernemingen;
 • het vermogen om bedrijfscontexten te evalueren en effectief advies te geven;
 • het vermogen om consultancyprogramma's te ontwikkelen en implementeren die passen bij de interesses en behoeften van bedrijven of andere soorten organisaties;
 • een open, constructieve en prestatiegerichte houding ontwikkelen.

Dit programma biedt u de mogelijkheid om uw ophopingen tijdens de periode van het licentieprogramma te benadrukken, waardoor contexten worden gecreëerd die verrassende verbindingen met andere domeinen maken. Vanuit het perspectief van dit masterprogramma is het niet alleen van belang hoe we de realiteit zien, maar ook de originele oplossingen die we moeten vinden in de problemen die het veroorzaakt.

De faculteit Bestuur en Bedrijf waarbinnen het Business Consulting-programma wordt ontwikkeld, heeft de kans om op universitair niveau samen te werken met faculteiten zoals: sociologie, psychologie, filosofie, wiskunde, communicatie.

De cursus Creatieve Methoden en Technieken in Consultancy biedt de mogelijkheid om de balans te vinden tussen strengheid en innovatie op het niveau van consultancyteams.

De analyse van de belanghebbenden die we in 2008 hebben gemaakt, heeft ons het nut van een dergelijk meesterschap in de Roemeense academische omgeving aangetoond. Master-afgestudeerden zullen niet alleen actief zijn op het gebied van bedrijfsadvisering, maar ook op gebieden die in het algemeen verband houden met economische activiteit. De interpretatie van de economische realiteit moet niet alleen specifiek zijn voor consultants, maar ook voor besluitvormers op het niveau van bedrijven, openbare instellingen en ngo's.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

In general, both within the country and abroad, the University of Bucharest is considered to be the most important educational, research and cultural institution in Romania. During its 150 years of ex ... Lees meer

In general, both within the country and abroad, the University of Bucharest is considered to be the most important educational, research and cultural institution in Romania. During its 150 years of existence, it has achieved a steadfast national and international prestige. The numerous generations of students and professors have succeeded in asserting our University as one of the benchmark institutions for the whole Romanian society, as it is the first existing Romanian institution to ever reach the top 600 universities of the world. Lees Minder