Master in Business Analytics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Internationale masteropleiding Business Analytics (BA) Master of Science (Business Administration, Technology, Information Processing) (2 jaar)

De afgestudeerden zullen:

  • Wees experts in analyse die de behoeften van de zakelijke, industriële en openbare organisaties begrijpen met betrekking tot het verzamelen, analyseren en gebruiken van digitale gegevens voor besluitvorming, operaties en ontwikkelingswerk.
  • De relevante analysetheorieën en -methoden kunnen kiezen en implementeren en ze hebben ervaring opgedaan met het gebruik van tools en omgevingen voor het oplossen van real-life analyseproblemen.
  • Onderzoeksgegevens kunnen zoeken, verzamelen en creëren en onderzoeksrapporten kunnen produceren op basis van wetenschappelijk gedrag in multidisciplinaire omgevingen en verschillende empirische contexten.
  • Beschikken over competenties voor teamwork en projectmatige samenwerking, kunnen problemen oplossen voor en met externe belanghebbenden en beschikken over goede communicatieve vaardigheden.

Business Analytics is een tweejarig programma dat zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden op het gebied van datagestuurde analyse omvat. Studenten hebben de keuze uit drie graadspecifieke studietrajecten:

  • Business Analyst
  • Data Engineer
  • Informatie-analist

Deze studietrajecten leiden respectievelijk tot deze drie graden:

  • Bedrijfskunde, Master of Science (Business Administration)
  • Engineering, Master of Science (Technologie)
  • Informatieverwerking, Master of Science (informatieverwerking)

"Er is wereldwijd veel vraag naar analytics-experts, en afgestudeerden in Business Analytics kunnen beginnen met het opbouwen van internationale carrières, met zowel de wetenschappelijke kennis als praktische vaardigheden."

Omdat we in een wereld leven die overspoeld is met informatie en gegevens, hebben we de juiste vaardigheden en capaciteiten nodig om deze bronnen te beheren en te gebruiken. De afgestudeerden van dit programma zullen goed uitgerust zijn om een veranderende wereld het hoofd te bieden en de uitdagingen en kansen ervan aan te gaan. Ze zullen in staat zijn om de methoden en hulpmiddelen die ze in het programma hebben verworven, te gebruiken in zakelijke, industriële en andere organisatorische contexten.

Een afgestudeerde bedrijfsanalist begrijpt data-acquisitie en -beheer en laat zien hoe informatie kan worden ingezet voor bedrijfsontwikkeling, uitvoering, optimalisatie en besluitvorming.

Een afgestudeerde data engineer zal in staat zijn om het verzamelen, organiseren en delven van data te beheren. De afgestudeerde weet hoe hij gegevens moet verwerven en manipuleren voor ontwikkeling, optimalisatie en implementatie.

Een afgestudeerde informatieanalist begrijpt data-acquisitie en -beheer en laat zien hoe informatiesystemen kunnen worden ontwikkeld, geïmplementeerd en gebruikt om processen en organisatiedynamiek te begrijpen en te verbeteren.

De University of Oulu is buitengewoon goed gepositioneerd bij het aanbieden van dit programma. De universiteit is wereldberoemd om haar toonaangevende onderzoek op het gebied van informatie- en communicatietechnologieën en de Oulu Business School die verantwoordelijk is voor het programma is een door AACSB geaccrediteerde instelling, wat een van de belangrijkste erkenningen is die aan lerende instellingen op dit gebied worden gegeven.

De University of Oulu is de thuisbasis van baanbrekend onderzoek in vroegere, huidige en toekomstige draadloze communicatietechnologieën, waaronder 5G en daarbuiten met zijn 6G Flagship-programma. De universiteit loopt voorop in het onderzoek naar kunstmatige intelligentie en de verschillende vakgebieden, zoals machine learning en datamining. Het Oulu-gebied is ook een belangrijke hightech-hub met een aanwezigheid van de zware industrie in technologie, en veel start-ups zijn voortgekomen uit universitair onderzoek. De universiteit biedt studenten een zeer gerespecteerde opleiding die is gebaseerd op expertise in het gebruik van digitale gegevens voor bedrijfsontwikkeling en uitvoeringsbehoeften.

De combinatie van sterke punten zorgt voor een unieke leerervaring voor Business Analytics-studenten. Analytics vormt de kern van het informatietijdperk en afgestudeerden hebben de nodige vaardigheden verworven om informatie op basis van analyses te verzamelen, beheren, analyseren en gebruiken.

De afgestudeerden kunnen zowel werken als individuele bedrijfsanalyse- en ontwikkelingsdeskundigen en optreden als bekwame leden in analyseteams van kleine en middelgrote bedrijven, openbare organisaties en internationale bedrijven. Ondernemerschap is ook een realistische kans voor de afgestudeerden, op basis van de gecombineerde vaardigheden die ze in het programma opdoen en de snelgroeiende behoefte aan datagestuurde bedrijfsanalysediensten en -oplossingen.

Er is wereldwijd veel vraag naar analytics-experts, en afgestudeerden van Business Analytics kunnen beginnen met het opbouwen van internationale carrières, met zowel wetenschappelijke kennis als praktische vaardigheden.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is a ... Lees meer

The University of Oulu is an international science university that creates innovation for the future, well-being, and knowledge through multidisciplinary research and education. Future innovation is about seeking, utilizing and applying new knowledge. The University of Oulu researches people and culture in a changing living environment, as well as opportunities that new technology provides for improving the well-being of people and the environment. The University of Oulu is a multidisciplinary expert in Northernness. Lees Minder

Accreditaties

AACSB Accredited
Ga naar de website van de school