Master in Brand Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

De masteropleiding Brand Management leidt professionals op die in staat zijn om merken te bouwen en te beheren in elke B2B- en B2C-context, volgens een werkmethodologie gericht op de opbouw van een duidelijke en efficiënte merkstrategie.

De geschiedenis van een merk vertelt ons over het heden, verleden en toekomst van een instelling. Om het te ontwikkelen en succesvol te houden, is de missie van elke Brand Manager.

Daarom koos de cursus als Teaching Partner Saatchi & Saatchi, een van de belangrijkste bedrijven op het gebied van creatieve communicatie en reclame: “We laten mensen verliefd worden op de producten en diensten van onze klantmerken. Dankzij onze innovatieve ideeën transformeren we merken in Lovemarks, waardoor klanten onredelijk loyaal worden. We geloven hartstochtelijk in de kracht van ideeën om het verschil te maken en te motiveren. ”

De Master heeft ook de volgende partners: Fondazione per la Musica per Roma - Auditorium Parco della Musica, La Via del Tè, Mercato Metropolitano, Milleocchiali.

Doel - De Master in Brand Management vraagt ​​studenten met een BA of een gelijkwaardige academische kwalificatie.

Structuur en methodologie - De master heeft een typische bedrijfsgerichte benadering. De lesmethode, praktisch en operationeel, omvat lezingen, directe vergelijking met praktijkmensen en experts uit de industrie, individuele en groepsoefeningen, analyse van casuïstiek, organisatie van evenementen, bedrijfsbezoeken en projectwerk.

De lesmethodologie van het culturele gebied introduceert de specifieke sector van culturele marketing, het betreden van de gebieden van Media, sociologie van culturele consumptie, visuele cultuur en lokale marketing. Studenten benaderen de evolutie van het merk en marketing, concurrentievoordeel, project en creatieve methodologie, leren omgaan met de klant. Ze onderzoeken ook de sector van Art Direction (gecoördineerde identiteit, ruimtebeheer en lay-out).

Op technisch en instrumentaal gebied worden lessen ontworpen om het projectmanagement en het merkbeheer te analyseren (personal branding en corporate branding, distributiestrategieën). Een deel van de cursus is gewijd aan Audiovisuele Productie (script, richting). Lessen op de campus worden afgewisseld met bezoeken aan het hoofdkantoor van bedrijven.

In het projectgebied maken studenten kennis met de merkanalyse. Ze leren hoe ze een opdracht kunnen schrijven, gegevens kunnen verzamelen, de markt kunnen analyseren, budgettering en facturen.

De organisatie van evenementen (individuele fasen, planning, evenementenbeheer, persberichten, public relations) speelt een fundamentele rol. Als onderdeel van bloggen en sociale netwerken leren studenten hoe ze informatie kunnen plannen in Wordpress, elementen van SEO en Web Analytics. Ze onderzoeken websites en blogs, sociale netwerken, beheer van sociale media, webschrijven, casuïstiek.

Een week van intensieve workshops over Project Management staat gepland aan het begin van de cursus, die een ISIPM, Italiaans Project Management Institute, uitreikt.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world.

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world. Lees Minder