Master in Brand Design en Management: eten, wijn en toerisme

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Engelse taal

Wat betekent het om een ​​merk in de voedingsmiddelenindustrie te creëren en te beheren? Hoe breng je een wijnbedrijf op de markt en werk je aan zijn identiteit? Hoe kan toerisme in dat alles worden geïntegreerd?

Van merktechnieken tot serviceontwerp, het doel van de masteropleiding Brand Design and Management: eten, wijn en toerisme is om studenten en jonge professionals te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen als toekomstige managers van de HORECA-industrie, door voedselwijn te integreren en toerisme in lifestyle-aanbiedingen.

De cursus, die plaatsvindt in Florence en Barcelona, ​​biedt transversale vaardigheden in serviceontwerp toegepast op gastvrijheid en toerisme, met een specifieke focus op voedsel in Barcelona en een verticale verkenning van de wijnsector in Florence.

Catalunya en Toscane bouwden hun merkstrategieën op de waarde van territorialiteit als een sleutel voor mondiaal onderscheidend vermogen. Dankzij deze Master hebben studenten de mogelijkheid om te experimenteren met de verschillende branding- en projectmanagementmethodologieën die twee van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa met succes gebruiken.

Master in Brand Design and Management Food Wine and Tourism Florence

Doelwit

Deze master is bedoeld voor studenten en jonge professionals die bereid zijn om een strategische, creatieve en managementbenadering te ontwikkelen voor hun passie voor eten, wijn of toerisme.

Professionele kansen

Het doel van deze master is om de vaardigheden te implementeren en te versterken die nodig zijn om strategische rollen op zich te nemen in op toerisme, voedsel en wijn gebaseerde merken. De Master is ook bedoeld om professionals op te leiden in de constructie en het beheer van formaten / diensten in de horeca, evenals communicatiedeskundigen in de Food & Wine-sector.

Methodologie en structuur

Deze master combineert conventionele en actuele leermaterialen en -methoden met een interdisciplinaire visie die interactie met ontwerpthema's, kunst, levensstijl en mode betekent, om echt een ander en waardevol gezichtspunt te creëren.

De lessen worden gecombineerd met seminars, conferenties en workshops die worden gehouden door internationale en wereldberoemde specialisten. Bezoeken aan de lokale realiteit en de deelname aan evenementen van de industrie zijn opgenomen in het studieplan om studenten de beste praktijken van instellingen, bedrijven en merken met betrekking tot toerisme, eten en wijn te laten zien.

Florence

De lessen leren hoe je de verschillende stappen van merkcreatie beheert, te beginnen met de analyse van de inhoud. De toerisme-, voedings- en wijnindustrie is gebaseerd op een relatie tussen merken, gastheren en gasten. Deelnemers doen expertise op op het gebied van merk en management voor een breed scala aan verschillende contexten.

Barcelona

Studenten volgen het hele proces van een serviceontwerpproject met behulp van ontwerpmethoden en passen deze toe in de constructie van een complexe voedselontwerpervaring als een merkstrategie.

De lessen worden gegeven tijdens de dagelijkse uren in Florence, terwijl studenten in Barcelona de avondlessen bijwonen.

De aanpak die tijdens het hele Pathway wordt bijgehouden, is buitengewoon handig en studenten zijn uitgerust met de hulpmiddelen Adobe Suite en WGSN en Material Connexion, zodat ze ook individueel kunnen oefenen.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design.

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design. Lees Minder