Master in Big Data Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Internationale managementkennis ondersteund door Big Data

Of het nu in een winkel is of een online winkel, de financiële sector of de luchtvaart, de reisindustrie of telecommunicatie; gegevens beïnvloeden het zakelijk succes in elke sector. Een grote hoeveelheid ongestructureerde verzamelde gegevens moet niet alleen worden opgeslagen, maar ook worden geanalyseerd en efficiënt worden gebruikt.

Als big data manager is het uw verantwoordelijkheid om strategische voordelen van data te genereren. Je coördineert bijbehorende projecten en fungeert als de interface tussen senior management, data-ingenieurs en data-analisten. Je begrijpt de principes van informatiebeheer en kunstmatige intelligentie. Je hebt gevoel voor nieuwe technologieën en hun toepassingen in een zakelijke omgeving. En u kunt deze activiteiten afstemmen op de strategie van het bedrijf door de behoeften van uw management te begrijpen.

Ten slotte zult u uw expertise gebruiken om de huidige ontwikkelingen in de branche kritisch te analyseren, onderscheid te maken tussen kortlevende trends en realistische oplossingen en het senior management dienovereenkomstig te adviseren.

Feiten

Mate: Studiemodel: Looptijd:
Master of Arts (MA) op de campus 2 semesters
Innames: Schoolgeld Toelating
Bad Honnef: maart, september vanaf 6.290 EUR per semester Bachelor's degree, plaatsingstest indien nodig,
bewijs van Engelse taalvaardigheden
129841_meeting_analysis.jpeg

Wat leert u van ons?

Het masterprogramma in Big Data Management bereidt je voor op een carrière in een van de belangrijkste gebieden in toekomstige bedrijfsomgevingen.

 • Je leert hoe je gegevens vooraf kunt verwerken, hoe je gegevens uit verschillende bronnen kunt associëren en hoe je hun relaties kunt analyseren.
 • Je leert over kunstmatige intelligentie voor data-analyse.
 • U beoordeelt het nut van deze methoden in verschillende bedrijfsscenario's.
 • U zult kritisch naar oplossingsproviders kijken en de ethische, sociale en beveiligingsimplicaties begrijpen die voortvloeien uit big data-beheer.
 • U zult uw managementexpertise verdiepen en uw analytische vaardigheden verbeteren.

Cursus in één oogopslag

1e semester

 • Strategische aspecten van de dienstverlenende sector
 • Big Data en de zakelijke omgeving
 • Data Science
 • Gegevensgebruik
 • Toepassingsscenario's en case studies
 • Analytische software en frameworks

2e semester

 • Masterproef en colloquium129840_guy_data.jpeg

Hoe werkt de studie?

Voor ons masterprogramma van twee semesters heb je een bachelordiploma van 240 ECTS nodig. Als je al professionele ervaring hebt of onze TASC-plaatsingstest aflegt, kan een bachelor met 210 ECTS voldoende zijn.

Waar je gaat studeren

Je kunt onze Big Data Management-master behalen op onze Duitse campus in Bad Honnef.

Carrièremogelijkheden

Big Data Scientist

Als Data Scientist werk je na je studie op het raakvlak van informatica, wiskunde, management en statistiek. Uw doel is om de verzamelde gegevens van uw bedrijf zo winstgevend mogelijk te gebruiken. U bent niet alleen verantwoordelijk voor het analyseren van de gegevens, maar plaatst deze ook in een zakelijke context.

Big Data Engineer

De taken van een Data Engineer zijn zeer divers. Over het algemeen zorgen ze voor alle processen die verband houden met het genereren, opslaan, onderhouden, verwerken, verrijken en overdragen van gegevens. Een belangrijk aspect hierbij is de installatie en bewaking van de hardware- en software-infrastructuur - te beginnen met het opstellen, aanschaffen en installeren van alle benodigde componenten tot beslissingen over welke software en services worden gebruikt.

BI-consultant

Als BI-consultant (Business Intelligence) bereidt, transformeert en maakt u gegevens analyseerbaar. Hiermee kunt u trends identificeren, klantgedrag analyseren en een solide basis leggen voor toekomstige beslissingen van uw bedrijf. Je fungeert als een schakel tussen IT en de respectieve afdelingen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

IUBH Campus Studies aan IUBH University of Applied Sciences biedt opleidingen op de campus met een sterke internationale focus: alle cursussen worden in het Engels gegeven, het curriculum is afgestemd ... Lees meer

IUBH Campus Studies aan IUBH University of Applied Sciences biedt opleidingen op de campus met een sterke internationale focus: alle cursussen worden in het Engels gegeven, het curriculum is afgestemd op de toekomstige behoeften van internationale bedrijven. Professoren en studenten uit meer dan 85 landen ontmoeten elkaar en werken samen op de campus. Lees Minder
Bad Honnef , Berlijn , München + 2 Meer Minder