Master in Big Data Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Vanwege COVID-19 zullen alle lezingen aan de IUBH University of Applied Sciences tot nader order plaatsvinden in een virtueel klaslokaal. We streven ernaar dat de huidige bijzondere omstandigheden er niet toe leiden dat studenten tijdens hun studie worden benadeeld.

Internationale managementkennis ondersteund door Big Data

Of het nu in een winkel of een online winkel is, in de financiële sector of in de luchtvaart, in de reisbranche of in de telecommunicatie; gegevens zijn van invloed op het zakelijk succes in elke bedrijfstak. Een grote hoeveelheid verzamelde ongestructureerde gegevens moet niet alleen worden opgeslagen, maar ook geanalyseerd en efficiënt worden gebruikt.

Als big data manager is het uw verantwoordelijkheid om strategische voordelen van data te genereren. Je coördineert bijbehorende projecten en fungeert als de interface tussen senior management, data-ingenieurs en data-analisten. Je begrijpt de principes van informatiebeheer en kunstmatige intelligentie. Je hebt gevoel voor nieuwe technologieën en hun toepassingen in een zakelijke omgeving. En u kunt deze activiteiten afstemmen op de strategie van het bedrijf door de behoeften van uw management te begrijpen.

Ten slotte zult u uw expertise gebruiken om de huidige ontwikkelingen in de branche kritisch te analyseren, onderscheid te maken tussen kortlevende trends en realistische oplossingen en het senior management dienovereenkomstig te adviseren.

Feiten

Mate: Studiemodel: Looptijd:
Master of Arts (MA) op de campus 2 semesters
Intakes: Schoolgeld Toelating
Bad Honnef: maart, september vanaf 6.290 EUR per semester Bachelordiploma, eventueel plaatsingstoets,
bewijs van Engelse taalvaardigheid

129841_meeting_analysis.jpeg

Wat leert u van ons?

Het masterprogramma in Big Data Management bereidt je voor op een carrière in een van de belangrijkste gebieden in toekomstige bedrijfsomgevingen.

 • Je leert hoe je gegevens vooraf kunt verwerken, hoe je gegevens uit verschillende bronnen kunt associëren en hoe je hun relaties kunt analyseren.
 • Je leert over kunstmatige intelligentie voor data-analyse.
 • U beoordeelt het nut van deze methoden in verschillende bedrijfsscenario's.
 • U zult kritisch naar oplossingsproviders kijken en de ethische, sociale en beveiligingsimplicaties begrijpen die voortvloeien uit big data-beheer.
 • U zult uw managementexpertise verdiepen en uw analytische vaardigheden verbeteren.

Cursus in één oogopslag

1e semester

 • Strategische aspecten van de dienstverlenende sector
 • Big Data en de zakelijke omgeving
 • Data Science
 • Gegevensgebruik
 • Toepassingsscenario's en case studies
 • Analytische software en frameworks

2e semester

 • Masterproef en colloquium

129840_guy_data.jpeg

Hoe werkt de studie?

Voor ons masterprogramma van twee semesters heb je een bachelordiploma van 240 ECTS nodig. Als je al professionele ervaring hebt of onze TASC-plaatsingstest aflegt, kan een bachelor met 210 ECTS voldoende zijn.

Waar je gaat studeren

Je kunt onze Big Data Management-master behalen op onze Duitse campus in Bad Honnef.

Carrièremogelijkheden

Big Data Scientist

Als Data Scientist werk je na je studie op het snijvlak van informatica, wiskunde, management en statistiek. Uw doel is om de verzamelde gegevens van uw bedrijf zo winstgevend mogelijk te gebruiken. U bent niet alleen verantwoordelijk voor het analyseren van de gegevens, maar plaatst deze ook in een zakelijke context.

Big Data Engineer

De taken van een Data Engineer zijn zeer divers. Zij zorgen in het algemeen voor alle processen die verband houden met het genereren, opslaan, onderhouden, verwerken, verrijken en overdragen van gegevens. Een belangrijk aspect hierbij is het opzetten en bewaken van de hardware- en software-infrastructuur - beginnend bij het ontwerp, de aanschaf en installatie van alle benodigde componenten tot en met beslissingen over welke software en services worden gebruikt.

BI-consultant

Als BI (Business Intelligence) consultant bereid, transformeer en maak je data analyseerbaar. Dit stelt u in staat trends te identificeren, klantgedrag te analyseren en een solide basis te leggen voor toekomstige beslissingen van uw bedrijf. Je fungeert als schakel tussen IT en de respectievelijke afdelingen.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Lees meer

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Lees Minder
Bad Honnef , Berlijn + 1 Meer Minder