Master in Big Data Analytics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma

Ben je op zoek naar een programma waarin je uitdagingen uit de echte wereld kunt aangaan? Wilt u een breed scala aan technieken leren om met verschillende soorten gegevens om te gaan? Dan is dit het moment om iets te veranderen - maak een sprong voorwaarts in je carrière en solliciteer voor de masteropleiding Big Data Analytics, het eerste programma in zijn soort in Finland!

Deze onderzoeken geven je een diepgaand inzicht in hoe je data kunt gebruiken om inzichten te creëren. Het programma is zo ingericht dat u snel een breed begrip krijgt van de essentiële concepten van big data-analyse; beschrijvende en voorspellende modellen, evenals optimalisatie. Het programma benadrukt het belang van inzicht in het bouwen van analytische oplossingen met code op productieniveau.

Dit programma is bedoeld voor mensen met ervaring in programmeren en softwareontwikkeling, en een paar jaar werkervaring. Als je nieuwsgierig bent naar en vertrouwd bent met het oplossen van gegevensgerelateerde problemen door logische en wiskundig geïnspireerde methoden toe te passen, dan is dit programma iets voor jou. Bij big data gaat het om een nieuw type technologie, bij analyse gaat het om een volledige methodevernieuwing. Als student doe je nieuwe inzichten op, ook na jarenlange werkervaring. Big Data Analytics is de ultieme opfriscursus.

Picture of researcher.

Wat je zult leren

 • Programmering voor analytische diensten
 • Gegevensanalyse
 • Machine learning
 • Data engineering
 • Data visualisatie
 • Beschrijvende datamining
 • Voorspellende voorspelling
 • Automatisering van voorgeschreven beslissingen
 • Data science en verificatie van modelresultaten
 • Planning en ontwikkeling van analytische oplossingen

Voorbeelden van toekomstige posities

Afgestudeerden kunnen met een breed scala aan taken in verschillende industrieën werken. Functies omvatten ontwikkeling en conventionele managementfuncties, bijvoorbeeld:

 • Big data-analyse ontwikkelaar
 • Big data-analyse manager
 • Data engineer
 • Data scientist
 • De hoofd- of senior softwareontwikkelaar
 • Hoofd analyse
 • Hoofd ontwikkeling
 • Senior analist
 • Consultant

Vanuit het perspectief van een student

“Big Data Analytics is enorm trendy en de vraag naar kennis is enorm. De studies gaven me een brede kennis binnen het vakgebied, maar tegelijkertijd kreeg ik de kans om me te specialiseren in wat relevant was voor mij en mijn bedrijf. ”

Kurt-Eerik Ståhlberg, afgestudeerd in 2019

“Het opdoen van de laatste kennis helpt zowel mijn eigen loopbaanontwikkeling als mijn werkgever. Ik ben vooral blij met de link tussen onderzoek en onderwijs bij Arcada en hoe de nieuwste competenties in de opleidingen zijn verwerkt. ”

Salvatore Della Vecchia, afgestudeerd in 2019

Picture of Big Data Analytics graduates.Salvatore Della Vecchia en Kurt-Eerik Ståhlberg.

Ga realistische uitdagingen aan

Als student word je betrokken bij projecten die verband houden met problemen uit de echte wereld, die zowel elementen van groepswerk als individuele prestaties bevatten. De focus op echte uitdagingen legt de nadruk op het disruptief oplossen van problemen door de ontwikkeling van analyseservices. Communicatie en zakelijke knowhow worden benadrukt door zowel datavisualisatie als traditionele pitching.

Een onderzoeksgerichte omgeving

Ons onderzoek omvat een breed scala aan interesses in analyse en machine learning waar u als student van kunt profiteren bij het nastreven van uw eigen domeinapplicaties. Deze omvatten malwaredetectie, tekstanalyse (bijvoorbeeld inhoudsclassificatie), netwerkinbraakdetectie, internet van dingen, objectherkenning in afbeeldingen en video en financiële analyse.

Gespecialiseerd volgens uw eigen interesses

Het masterproefproject (30 ECTS) bestaat uit een ontwikkelings- of onderzoeksproject voor een klant (bijvoorbeeld uw werkgever) of een samenwerking met de onderzoekers van Arcada , gevolgd door een scriptieverslag. In sommige gevallen kan dit onderdeel zijn van de ondernemersactiviteiten van de student. Je begint meteen aan je afstudeerproject te werken en laat zien dat je in staat bent om systematisch een project uit te voeren met een praktisch toegepast probleem als uitgangspunt. Op basis van de ontwikkelingsbehoeften van de klant / onderzoeker ontwikkel je vervolgens het afstudeerproject in nauwe samenwerking met je supervisor en contactpersoon bij het opdrachtgeverbedrijf.

Een solide basis voor je toekomstige carrière

Door deel te nemen aan deze masteropleiding vergroot u uw carrièremogelijkheden aanzienlijk. Big data-analyse is een horizontale vaardigheid die op de meeste gebieden kan worden toegepast, aangezien ze steeds meer gegevensgestuurd worden.

Collegegeld

Houd er rekening mee dat aanvragers uit landen buiten de Europese Unie / EER-gebied collegegeld moeten betalen. Deze masteropleiding, bestaande uit 60 ECTS, kost 10.000 €.

Indien een student het diploma niet binnen de gegeven studietijd kan afronden, moet de student 4 000 € per extra semester betalen totdat het diploma is afgerond.

Er worden geen beurzen aangeboden voor studies op masterniveau.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) in Helsinki, Finland. We offer practice-oriented higher education at Bachelor’s and Master’s level. All programmes include practical ... Lees meer

Arcada is a multi-professional university of applied sciences (UAS) in Helsinki, Finland. We offer practice-oriented higher education at Bachelor’s and Master’s level. All programmes include practical training periods, giving you a head start to your future career. Lees Minder