Master in Banking and Finance (MBF)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Informatieblad MBF

Deze factsheet geeft belangrijke informatie over de Master in Banking and Finance (MBF).

 • Masteropleiding: Banking and Finance (MBF)
 • Graad: Master of Arts HSG (MA HSG )
 • Programma start: MBF Integratiedagen (kalenderweek 36, verplicht voor alle studenten); Herfstsemester (kalenderweek 38)
 • Duur: 1,5 jaar / 3 semesters, voltijd
 • Credits: 90 ECTS
 • Programmataal: Engels
 • Programma loopt sinds: 2004
 • Accreditatie: EQUIS, AACSB
 • Programmavenster: 1 oktober tot en met 30 april

Wil jij impact maken als leider in de financiële sector? Dan is de MBF de ideale masteropleiding om je carrière succesvol te starten.

Met een uitdagend curriculum op het gebied van financiële markten, financiële instellingen, bedrijfsfinanciering en kwantitatieve methoden, biedt de MBF kwalitatief hoogstaand onderwijs in zowel theorie als toepassing. Het curriculum is zo ontworpen dat studenten in staat zijn om in het eerste semester een financiële basis te verwerven. Vervolgens zijn studenten flexibel om cursussen te selecteren op basis van hun individuele voorkeuren. Gedurende het curriculum worden ook verschillende programmeercursussen aangeboden.

internationaliteit

De MBF-gemeenschap is echt internationaal met studenten uit 80 verschillende landen die elk jaar deelnemen aan het programma. We moedigen onze studenten aan en stellen hen in staat om hun academische curriculum aan te vullen met internationale ervaringen, zoals uitwisselingssemesters, internationale onderzoeksseminars en double degree-programma's met vooraanstaande universiteiten over de hele wereld.

Faculteit

Het MBF-programma wordt aangeboden door de School of Finance van de Universiteit van St. Gallen, een van de grootste financiële groepen in continentaal Europa. Hoogleraren worden internationaal erkend vanwege hun toonaangevende academische onderzoek en hun toewijding aan excellentie in het onderwijs.

Alumni Network

De Alumni Club biedt een hecht netwerk voor MBF-afgestudeerden. De vereniging organiseert regelmatig bijeenkomsten en geeft toegang tot exclusieve informatie, evenementen en mensen uit de financiële sector.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Onze afgestudeerden kennen de ethische principes van zakelijk gedrag en kunnen deze toepassen bij besluitvorming. Ze begrijpen hoe ze financieel wangedrag kunnen voorkomen en goede zakelijke praktijken kunnen bevorderen.

Rangschikking van de Financial Times

De MBF wordt consequent gerangschikt als een van de beste financiële masterprogramma's ter wereld (2018: 6e plaats). Het is het toonaangevende Finance-masterprogramma in Zwitserland en in de hele Duitstalige regio

Carriere vooruitzichten

De MBF biedt u de nodige vaardigheden om uit te blinken in de professionele omgeving en biedt platforms om uw hoge potentieel te matchen met wereldwijde topwerkgevers.

De arbeidsmarkt legt een premie op MBF- HSG graden, waardoor de typische afgestudeerde na zijn afstuderen kan kiezen uit meer dan 2 vacatures. In het afgelopen jaar had 100% van onze afgestudeerden drie maanden na afstuderen een baan aangeboden. De meeste MBF-alumni werken voor wereldwijd toonaangevende financiële instellingen, managementadviesbureaus en andere professionele dienstverleners in zowel Zwitserland als de rest van de wereld.

Om uw potentieel te matchen met kansen, ondersteunen het MBF en het Career Service Center u bij het plannen van uw carrière. Naast een-op-een loopbaanbegeleiding, worden er verschillende wervingsevenementen aangeboden aan studenten, zoals de HSG Banking Days en de HSG TALENTS Conference. Bovendien organiseren studenten zelfstandig wervingsevenementen om u te helpen bij het starten van uw carrière. Geselecteerde evenementen zijn onder meer Consulting Days en Private Equity Day.

leerplan

De MBF biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs op het gebied van financiële markten, instellingen, bedrijfsfinanciering en kwantitatieve methoden.

Algemeen curriculum

Het MBF-programma is zo opgebouwd dat studenten in staat zijn hun basiskennis te verwerven in de verplichte opleidingsonderdelen van het eerste semester. In het tweede en derde semester selecteren studenten kernkeuzevakken en contextuele cursussen op basis van hun individuele voorkeuren en bepalen zo zelf de oriëntatie van hun studie. Op deze manier garandeert het MBF-curriculum de grootst mogelijke flexibiliteit en keuzevrijheid.

Het MBF-programma is een voltijds studieprogramma, vereist 90 ECTS en duurt drie semesters.

Kernstudies

De kernstudies omvatten de drie verplichte opleidingsonderdelen, de kernkeuzevakken, waaronder een onderzoeksseminarie en de masterproef. Studenten kunnen hun individuele curriculum ontwerpen op basis van hun voorkeuren en ervoor kiezen om zich te concentreren op bedrijfsfinanciering, risicobeheer en verzekeringen, kwantitatieve methoden en gegevenswetenschap, het bankwezen en de financiële economie, financiële markten of alternatieve investeringen. Studenten hebben de mogelijkheid om een bepaald vakgebied in de masteropleiding te laten zien in de vorm van een diplomasupplement. Voorwaarde hiervoor is het behalen van minimaal 16 ECTS en het schrijven van de masterscriptie in het bijbehorende vakgebied.

Contextuele studies

De contextuele studies zijn een gemeenschappelijk kenmerk van alle programma's aan de Universiteit van St. Gallen en bieden studenten de mogelijkheid om zich intellectueel en cultureel te ontwikkelen buiten het bestek van hun kernstudies. Hoewel studenten cursussen kunnen kiezen die verband houden met financiën, zijn ze ook vrij om lessen uit andere velden te volgen om het grotere geheel te zien.

MBF-toelatingscriteria

 • Erkende graad met ten minste 180 ECTS-studiepunten.
 • Taalvereisten in de instructietaal Engels.

Raadpleeg onze website voor meer details en de meest actuele informatie over de toelatingscriteria.

Toepassing

 • De opleiding start in het najaarssemester. De aanvraag wordt online gemaakt. De aanvraagkosten bedragen CHF 250, -.
 • Aanmeldingsperiode: 1 oktober - 30 april

Studentenprofiel

Ben je gefascineerd door financiële markten en beschik je over een sterk analytisch vermogen? Dan is het MBF-programma wellicht de juiste uitdaging voor jou.

Belangstelling voor financiële markten, instellingen en kwantitatieve methoden

Studenten moeten zeer geïnteresseerd zijn in financiële markten en financiële instellingen en enthousiast zijn om de kwantitatieve methoden die daarmee verband houden te leren. Het MBF-programma is uitdagend en u wordt regelmatig aangemoedigd om een stapje extra te doen om uw volledige potentieel te ontketenen. Het MBF-curriculum is zeer flexibel en ontworpen om het carrièrepad te definiëren waarvoor u was bestemd.

Academische en persoonlijke vereisten

Het MBF-programma is bedoeld voor houders van een uitstekende bachelordiploma in bedrijfskunde, economie of in de harde wetenschappen (bijvoorbeeld wiskunde of natuurkunde). Je moet over sterke analytische vaardigheden beschikken en ambitieus zijn om uitdagende taken op te lossen die verband houden met de theorie van de financiële markt, instellingen of kwantitatieve financiën. Even belangrijk: we verwachten dat je een effectieve communicator bent die in staat is om bevindingen uit de frontlinie van academisch onderzoek toe te lichten naar de praktijk. In het MBF-programma krijgen onze afgestudeerden kwalitatief hoogstaand onderwijs in zowel theorie als toepassing.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in ... Lees meer

With success: the University of St.Gallen has constantly been ranked among the top business schools in Europe. The Master's Program in Strategy and International Management is ranked 1st worldwide in the Financial Times Masters in Management Ranking. The Master in Banking and Finance is ranked 6th in the FT Masters in Finance Ranking. International accreditations by EQUIS, AACSB and AMBA underline our commitment to a holistic curriculum that meets the highest academic standards. We aim to develop students both in professional and personal terms by providing them with an education along humanist lines. Lees Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited