Master in Asia Pacific Studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het masterprogramma in Asia Pacific Studies heeft tot doel studenten op te leiden en te transformeren tot competente leiders die klaar zijn om de uitdagingen aan te pakken waarmee de regio Azië / Pacific geconfronteerd wordt. Het programma moedigt studenten aan om gecompliceerde en steeds veranderende sociaal-culturele omstandigheden en internationale problemen te analyseren, haalbare oplossingen na te streven en een weg te banen naar een welvarende toekomst voor de regio. Studenten vergaren professionele kennis en inzichten, interpreteren complexe feiten op objectieve en systematische manieren en bieden inzichtelijke oplossingen voor problemen.

Een breed scala van onderwerpen komt aan bod in de twee divisies: Internationale Betrekkingen en Samenleving en Cultuur. De cursussen die onder dit programma worden gegeven, bestaan ​​uit vier pijlers: analytische basiscursussen, kerncursussen in de regio Azië-Stille Oceaan, divisiespecifieke cursussen en onderzoeksgerichte intensieve seminarcursussen. Dit programma voedt de onderzoeksvaardigheden van studenten, inclusief de vaardigheid om kaders te formuleren voor analyses, gegevens te verzamelen en te analyseren en argumenten en hypotheses te testen. Van studenten wordt verwacht dat ze tijdens hun studie systematisch onderzoek uitvoeren onder een specifiek thema.

Aan het einde van het programma moeten studenten een proefschrift indienen of een verslag uitbrengen over een thema van hun keuze, dat ze hebben ontwikkeld onder persoonlijke begeleiding van hun begeleiders in de seminarcursussen die gedurende het programma worden gegeven. Tijdens het proces worden ze aangemoedigd om veldonderzoeken uit te voeren in de regio Azië-Stille Oceaan.

afdelingen

Internationale Betrekkingen (IR)

De divisie Internationale Betrekkingen (IR) is gericht op het uitbreiden van de empirische kennisbasis van studenten en het aanscherpen van hun analytisch en theoretisch denken met betrekking tot sociale, politieke, economische en veiligheidsfenomenen in de globaliserende wereld. De cursussen in deze divisie bieden een nuttige kennisbasis voor zowel academisch gebonden studenten als studenten die een beroepsopleiding volgen met een beoogde loopbaan in beveiliging, diplomatie en media. Bij het volgen van vakken als internationale veiligheid, internationaal recht en conflictoplossing, richten studenten zich ook op het schrijven van een scriptie of onderzoeksrapport.

hoofd onderwerpen

 • Regionalisme en globalisering
 • Internationaal recht
 • Internationale politieke economie
 • Vergelijkende politiek en overheid
 • Speciale Studies (Internationale Betrekkingen)
 • Conflictoplossing
 • Internationale veiligheid

Samenleving en cultuur (SC)

De regio Azië-Stille Oceaan is de afgelopen decennia een van de snelst ontwikkelende regio's. Om de patronen van sociale en culturele veranderingen vast te leggen, is de afdeling Society and Culture (SC) toegewijd aan het bevorderen van vergelijkend academisch onderzoek naar de regio. Studenten kunnen praktische vaardigheden verwerven in het formuleren en uitvoeren van onderzoek met behulp van theorieën en methoden die zijn ontwikkeld in de sociologie, culturele antropologie, media en communicatie studies. Met kennis over sociale en culturele achtergronden van de landen in de regio's, stelt het studenten in staat om meer kansen op werk te hebben in overheids-, industriële, commerciële en academische instellingen.

hoofd onderwerpen

 • Sociale landschappen veranderen
 • Media en communicatie
 • Migratie en transnationalisme
 • Sociale organisaties en instellingen
 • Sociologie en het dagelijks leven
 • Speciale studies (maatschappij en cultuur)
 • Culturele verandering

Programma pagina

Diploma: Master of Science in Asia Pacific Studies

divisies:

 • Internationale Betrekkingen (IR)
 • Samenleving en cultuur (SC)

Inschrijving Semesters: april, september

Programmaduur: 2 jaar

Jaarlijkse inname: 15 studenten

Totaal collegegeld: 2.800.000 JPY

verkiesbaarheid

 • Een bachelordiploma of gelijkwaardig.
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid (neem contact met ons op voor gedetailleerde vereisten).

Beurzen

APU biedt een collegegeldregeling aan die kan worden aangevraagd via het reguliere aanvraagproces. Alle aanvragers kunnen een aanvraag indienen voor deze beurs, en ze zullen op de hoogte worden gebracht of ze eventuele korting op het lesgeld met hun eindresultaten kunnen ontvangen. Onderwijs Reducties variëren van 30%, 50%, 65%, 80% en 100%.

U kunt ook overwegen van toepassing te zijn op andere externe beursprogramma 's via APU, die volledige beurzen voor zowel collegegeld als kosten van levensonderhoud bieden.

Aanvraagperiodes voor inschrijving in april 2021:

 • MEXT (SGU) -beurzen: 1 september 2020-23 september 2020
 • Algemene toepassing: 1 september 2020 - 21 oktober 2020

Aanmeldingsperioden voor inschrijving in september 2021:

 • MEXT (universitaire aanbeveling) en MEXT (SGU) beurzen: 1 september 2020 - 18 november 2020
 • Asian Development Bank - Japan Scholarship Program: 1 september 2020-24 februari 2021
 • Algemene toepassing: 1 september 2020 - 31 maart 2021

WEBINAR (gratis):

Doe met ons mee voor een aankomende online informatiesessie. We zullen APU's afgestudeerde programma's, aanvraagprocedure en beurskansen bekijken. U kunt zich registreren op de volgende pagina:

https://admissions.apu.ac.jp/graduate/about_apu/info_sessions/

Getuigenissen van APU-alumni

Nu toepassen

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

With over 100 years of tradition and history, the Ritsumeikan Academy opened APU in April 2000 as Japan’s first genuinely international university. Our graduate schools welcome students into a fully E ... Lees meer

With over 100 years of tradition and history, the Ritsumeikan Academy opened APU in April 2000 as Japan’s first genuinely international university. Our graduate schools welcome students into a fully English-based curriculum within a uniquely multicultural environment. The Graduate Schools at APU focus on Asia Pacific studies, with study options geared towards tackling the complex issues facing the societies and environments of the Asia Pacific region, as well as management, with a focus on the Japanese style of business and the dynamic world of international business. APU's Graduate Schools are fully accredited by the Japanese Ministry of Education, Culture, Sports, Science, and Technology (MEXT). Lees Minder
Beppu , Idar-Oberstein + 1 Meer Minder