Master in Arts Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Italiaanse taal

De masteropleiding Arts Management is een interdisciplinaire cursus van 11 maanden met volledige onderdompeling, die echt wordt gekenmerkt door een unieke rondreizende formule. Het studieplan vindt plaats op drie verschillende prestigieuze locaties, Florence, Rome en Venetië, om studenten te betrekken bij een grote rondleiding door de hedendaagse kunst, met de nadruk op de banen van de toekomst.

De masteropleiding vormt een centrale figuur voor het leven van culturele instellingen die zich bezighouden met kunstprojectmanagement. Deze professional is in staat om innovatieve inhoud te identificeren, een uitgebreid evenementenschema te structureren, fondsenwervende evenementen te plannen en te ontwikkelen en middelen te beheren.

Carrièremogelijkheden - Aan het einde van de cursus zouden studenten kunnen werken in kunst- en culturele bedrijven en stichtingen, in nationale en internationale culturele instellingen, en in-profit of non-profit culturele organisaties. Ze kunnen ook werken op het gebied van hedendaagse kunst en met bedrijven die investeren in de culturele markt zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, evenementenbeheerders, beursorganisaties, kunststichtingen, productiebedrijven voor tentoonstellingen of bedrijven die actief zijn in de communicatiewereld.

De partnerschappen met culturele instellingen als Fondazione Palazzo Strozzi, MIBAC, Federculture e Peggy Guggenheim Collection zorgen voor een unieke ervaring op kunstgebied.

Master in Arts Management Roma

Doel - Deze studietraject staat open voor afgestudeerden in humaniora en artistieke velden afkomstig van over de hele wereld die hun artistieke kennis willen ontwikkelen door middel van een studiereis die de belangrijkste Italiaanse kunststeden raakt.

Methodologie en structuur - De Master in Arts Management is onderverdeeld in twee operationele modules, gekenmerkt door een aparte studierichting in relatie tot de stad waarin deze plaatsvindt, elk met een examen en een eindproject. Sommige onderwerpen van de cursus kruisen de modules, terwijl andere specifiek en uniek zijn voor elke locatie.

FLORENCE - Ontwerp van tentoonstellingen en evenementen

De module richt zich op het ontwikkelen van specifieke vaardigheden om de verschillende organisatorische fasen van een cultureel evenement te beheren: van het ontwerp tot de identificatie van partners en sponsors, tot communicatiebeheer en het creëren van content. Als een groep zullen studenten, met de steun van leraren en de cursuscoördinator, een of meer culturele evenementen plannen en creëren met echte klanten.

ROME - Art Direction: focus op festivals

Het doel van deze module is om een nieuwe benadering van artistiek erfgoedbeheer te ontwikkelen. Het mastersemester in Rome combineert de enorme cultuur op internationaal niveau met de levendigheid van de achtergronden die de stedelijke cultuur kenmerken. Met de ondersteuning van nieuwe technologieën zullen studenten mogelijke culturele convergenties onderzoeken die interesse en participatie stimuleren.

VENETIË - 1-weekse workshop

In samenwerking met de Peggy Guggenheim-collectie nemen studenten deel aan een workshop van een week in Venetië. Ze bezoeken de belangrijkste instellingen en ontmoeten de professionals van het Peggy Guggenheim.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world.

The leading city of the world in terms of the sheer scale of its cultural heritage, in its 30 centuries of history it’s been the first and the largest metropolis of the world. Lees Minder