Lees de Officiële Beschrijving

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

8ste editie - De mastercursus in Arts Management is een 11-maanden durende interdisciplinaire cursus voor volledige onderdompeling, die echt wordt gekenmerkt door een unieke rondreizende formule. Het studieplan vindt plaats op drie verschillende prestigieuze locaties, Florence, Rome en Venetië, om studenten te betrekken bij een grootse rondgang door hedendaagse kunst, met een focus op de banen van de toekomst.

De Master-cursus vormt een centrale figuur voor het leven van culturele instellingen die zich bezighouden met kunstprojectbeheer. Deze professional is in staat om innovatieve inhoud te identificeren, een uitgebreid evenementenschema te structureren, fondsenwervende evenementen en middelenbeheer te plannen en te ontwikkelen.

Carrièremogelijkheden

Aan het einde van de cursus, studenten kunnen werken in kunst en culturele bedrijven en stichtingen, in nationale en internationale culturele instellingen en profit of non-profit culturele organisaties. Ze kunnen ook werken in de gebieden die verband houden met hedendaagse kunst en met ondernemingen die investeren in de culturele markt zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, evenementenbeheersbedrijven, beursorganisaties, kunststichtingen, beursproductiemaatschappijen of in bedrijven die actief zijn in de communicatiewereld.

De partnerschappen met culturele instellingen als Fondazione Palazzo Strozzi, MIBAC, Federculture e Peggy Guggenheim Collection zorgen voor een unieke ervaring op kunstgebied.

Dit studietraject staat open voor afgestudeerden in humaniora en artistieke velden afkomstig van over de hele wereld die hun artistieke kennis willen ontwikkelen door middel van een studiereis die de belangrijkste Italiaanse kunststeden raakt.

De Master in Arts Management is verdeeld in twee operationele modules, gekenmerkt door een duidelijke studie in relatie tot de stad waarin het plaatsvindt, elk met een examen en een eindproject. Sommige onderwerpen van de cursus passeren de modules, terwijl andere specifiek en uniek zijn voor elke locatie.

FLORENCE - Ontwerp van tentoonstellingen en evenementen

De module richt zich op het ontwikkelen van specifieke vaardigheden om de verschillende organisatorische fasen van een cultureel evenement te beheren: van het ontwerp tot de identificatie van partners en sponsors, tot communicatiebeheer en het creëren van content. Als een groep zullen studenten, met de steun van leraren en de cursuscoördinator, een of meer culturele evenementen plannen en creëren met echte klanten.

ROME - Art Direction: focus op festivals

Het doel van deze module is om een nieuwe benadering van artistiek erfgoedbeheer te ontwikkelen. Het master-semester in Rome combineert de enorme cultuur op internationaal niveau met de levendigheid van de achtergronden die kenmerkend zijn voor de stedelijke cultuur. Met de ondersteuning van nieuwe technologieën zullen studenten mogelijke culturele convergenties onderzoeken die interesse en participatie stimuleren.

VENETIË - 1-weekse workshop

In samenwerking met de Peggy Guggenheim-collectie nemen studenten deel aan een workshop van een week in Venetië. Ze bezoeken de belangrijkste instellingen en ontmoeten de professionals van het Peggy Guggenheim.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 3 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Florence »

Laatst bijgewerkt op February 25, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Feb. 2020
Duration
11 maanden
Voltijd
Prijs
18,900 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Feb. 2020
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Feb. 2020
Aanmeldingslimiet

Feb. 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum