Master in Art Direction

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

presentatie

De Art Director is de professional die verantwoordelijk is voor het ontwerp en de creatie van de scenario's voor alle soorten audiovisuele producties. Hiervoor is het essentieel dat je weet hoe je een script, een verhaal moet interpreteren om het fictieve universum van een film te ontwerpen. Het belangrijkste doel van deze cursus is om de student kennis te laten maken met de wereld van cinematografische artistieke richting. De student kent het werkproces van een art director en kan op basis van een verhalende tekst een artistiek voorstel doen. Je leert ook het esthetische voorstel van een film, het algemene visuele concept tot zijn concretie in een concrete setting en het karakterontwerp te ontwerpen.

toegang

Om toegang te krijgen tot de master, is het noodzakelijk om een portfolio te presenteren en een persoonlijk interview te houden. Op basis van de vaardigheden en kennis van de kandidaat zal de ESCAC Art Department beslissen of het vereist dat een van de twee blokken van de aanvullende opleiding wordt gevolgd.

Voor wie is het bedoeld?

Afgestudeerden en afgestudeerden in architectuur, decorontwerp, audiovisuele communicatie, schone kunsten, kunst, design of kunstgeschiedenis. Professionals uit de cinematografische of videografische sector die hun kennis van de richting van cinematografische kunst willen verdiepen.

competenties

Aan het einde van de master kan de student:

 • Werk originaliteit in de ontwikkeling en toepassing van ideeën die het visuele resultaat van de film vormen.
 • Creëer sferen die emotie helpen vormen.
 • Bedenk, ontwerp en ontwikkel de ruimte, kostuums en rekwisieten voor een audiovisueel werk en breng het resultaat van het project op passende wijze over naar het speelfilmteam.
 • Coördineer het ruimtelijk ontwerp van een project: setting, scenery en objecten.
 • Beheer het kunstbudget en de werkkalender, op zoek naar de optimalisatie van tijd en middelen.

methodologie

Theoretische en theoretisch-praktische lessen in de klas waar de student een conceptueel en ontwerpwerk zal uitvoeren.

Praktische lessen op set of buitenshuis (echte locaties), waarbij de student de verschillende sets waar in de klas aan gewerkt wordt, gaat uitvoeren.

Masterclasses: Als aanvulling op de hoofdvakken zijn er tijdens de cursus sessies in de vorm van masterclasses, waarbij verschillende professionals uit de audiovisuele sector hun ervaring delen met studenten.

Training complementeert

Inleidende blokken voor al die studenten die kennis over representatiesystemen of basis cinematografische concepten moeten versterken. Tijdens de selectie voor de masterstudenten bepaalt de coördinatie wie de opleidingssupplementen moet volgen.

Blok 1: representatiesystemen

 • Het tekenproces
 • Materialisatie van ideeën
 • Grafische weergavesystemen en -technieken: tweevlak, axonometrie en perspectief
 • Weergave van ruimtes: volume, verhoudingen en diepte
 • Grafische weergave, in twee en drie dimensies, van eerder ontworpen ruimtes
 • Initiatie tot AutoCAD
 • Inleiding tot Sketchup en V-Ray

Blok 2: basiskennis van cinematografie

 • Script introductie
 • Audiovisueel verhaal: richting
 • Inleiding tot cinematografie
 • Het proces van een film: pre-productie, productie en postproductie

Waarom lid worden van de ESCAC-gemeenschap?

Je wordt onderdeel van de ESCAC-community, waarmee je je talent kunt ontwikkelen in een omgeving waar creatieve ruimtes en interactie tussen afgestudeerden van verschillende promoties worden gepromoot. Wist je dat Javier Ruiz Caldera zijn films blijft opnemen met ESCAC-collega's? Hetzelfde als Juan Antonio Bayona, Mar Coll, Kike Maíllo, Patricia Font ... omdat ESCAC niet stopt wanneer je klaar bent met je studie, zet de gemeenschap zich voort in de professionele sector.

Dit is het beste moment in de geschiedenis om je te wijden aan Audiovisueel: er is nog nooit zo'n grote verscheidenheid aan schermen geweest ten dienste van zoveel gebruikers. Deze schermen hebben inhoud nodig om producten aan een wereldwijd publiek te leveren, en bijgevolg investeren grote technologiebedrijven in audiovisuele creatie.

ESCAC-talent. Afgestudeerden met nationaal en internationaal erkende carrières zijn opgeleid op onze school. Filmregisseurs, producenten, cinematografen, redacteuren, VFX-supervisors ... Kijk naar de aftiteling van de films en series, je vindt er veel ESCAC-talent in terug.

Ons pedagogisch systeem is gebaseerd op leren door te doen. We willen dat je leert door te doen, en dat doe je samen met de beste professionals in de sector.

Bij ESCAC leiden we vertellers op. We leren je om je verhaal te vertellen, ongeacht de specialiteit die je hebt gekozen.

Het werk van afgestudeerden en de producent van de school (ESCAC Films) zijn erkend met meer dan 500 nationale en internationale prijzen:

 • Jaar na jaar behoren onze afgestudeerden tot de genomineerden voor de Goya en Gaudí Awards, met 20 Goya Awards en meer dan 30 Gaudí Awards.
 • Daarnaast hebben ze belangrijke prijzen gewonnen op internationale festivals: Award for Best International Short Film uitgereikt door het Sundance Festival (2006), of derde prijs op Cinefoundation - uitgereikt door het Cannes Festival (2015).

Bij ESCAC hebben we de medewerking van grote bedrijven en instellingen die deelnemen aan de opleiding van onze studenten. Movistar, Ministerie van Cultuur van de Generalitat de Catalunya, SGAE Foundation, Cinesa, Zeta Cinema, Film Factory, Filmax, Deaplaneta, Mediaset, etc.

Internationale campus: In deze 25 jaar hebben meer dan 5.500 studenten van 23 verschillende nationaliteiten onze campus doorlopen, wat heeft bijgedragen aan de culturele en gemeenschapsverrijking.

Onze school is erkend door CILECT (een organisatie die de beste filmscholen ter wereld samenbrengt) en wij zijn de enige in de staat met officiële erkenning.

ESCAC traint zijn studenten op basis van transversale competenties en biedt kennis en tools om een volgende professionele activiteit te ontwikkelen op elk gebied van contentcreatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Lees meer

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Lees Minder