Master in Aquatic Food Production - Veiligheid en kwaliteit (AQFood)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

AQFood richt zich op de productie van aquatisch voedsel in de hele productie- en voedselvoorzieningsketen, waarbij primaire productie, waaronder aquacultuur en wilde vangst, wordt gekoppeld aan verwerking en distributie aan de consument op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Waar kun je deze kwalificatie voor gebruiken?

Een toegenomen vraag naar aquatisch voedsel in de wereld vereist hooggekwalificeerde kandidaten in de hele voedselketen. De groeiende aquatische voedselindustrie wordt meer en meer geïntegreerd, wat betekent dat individuele bedrijven verschillende delen van de gehele waardeketen beslaan.

Wat ga je leren?

Het programma geeft u een globaal inzicht in de aquatische voedselproductie. Je leert over de hele waardeketen voor aquatisch voedsel, van visserij en aquacultuur tot en met de verwerking, distributie tot het product de consument bereikt. Het programma richt zich op veiligheid en kwaliteit, van zee tot tafel.

Over

Dit is een masterprogramma van dubbele graad, inclusief mobiliteit, aangeboden door een consortium van vijf toonaangevende universiteiten in de Scandinavische landen. Je begint met het eerste jaar aan een universiteit en neemt het tweede jaar aan een andere consortiumuniversiteit. Het eerste semester (30 ECTS) is gelijk voor alle in essentie gegeven als e-learning, gericht op de gehele waardeketen in het water. AQFood biedt na deze drie mogelijke studietrajecten, Aquatic Production, aan met het eerste jaar op NMBU, Natural Resources (eerste jaar op NTNU) en Industriële productie (eerste jaar op DTU). Het tweede jaar wordt gebruikt voor specialisatie, opening voor verschillende mogelijkheden. Nadat je in het eerste jaar de industriële productie bij DTU hebt gestudeerd, kun je als voorbeeld doorgaan met productontwikkeling bij NMBU in je tweede jaar.

Aquatische voedselproductie - Veiligheid en kwaliteit (AQFood) is een double degree masterprogramma, inclusief mobiliteit, aangeboden door een consortium van vijf toonaangevende universiteiten in de Scandinavische landen:

 • Technische universiteit van Denemarken (DTU)
 • Noorse universiteit voor wetenschap en technologie (NTNU)
 • Zweedse universiteit voor landbouwwetenschappen (SLU)
 • University of Iceland (UoI)
 • Norwegian University of Life Science (NMBU)

Je begint met het eerste jaar aan een universiteit en neemt het tweede jaar aan een andere universiteit van het consortium. Het eerste semester (30 ECTS) is gelijk voor alle in wezen gegeven als e-learning gericht op de hele aquatische waardeketen.

Verplichte vakken

 • Primaire productie (aquacultuur
 • Verwerken
 • Veiligheid
 • Supply Chain Management, innovatie, duurzaamheid

Studie tracks

 • Aquatische productie (eerste jaar op NMBU)
 • Natuurlijke hulpbronnen (eerste jaar op NTNU)
 • Industriële productie (eerste jaar bij DTU)

Waarom studeren?

 • De vraag naar aquatisch voedsel over de hele wereld neemt toe, wat resulteert in een verhoogde behoefte aan hooggekwalificeerde kandidaten in de hele aquatische voedselketen.
 • De groeiende aquatische voedselindustrie wordt meer en meer geïntegreerd, en individuele bedrijven hekelen grotere delen van de gehele waardeketen.
 • Dit programma is aangepast aan deze ontwikkeling en geeft kennis over de hele keten met belangrijke interacties.

Wat zal ik leren?

U krijgt kennis van de hele waardeketen voor aquatisch voedsel uit visserij en aquacultuur tijdens de verwerking, distributie tot het product de consument bereikt en zich richt op veiligheid en kwaliteit, van zee tot tafel. Dit geeft je de basis, nodig voor een globaal begrip van de aquatische voedselproductie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

NMBU's mission is to contribute to the well-being of the planet. Our interdisciplinary research and study programmes generate innovations in food, health, environmental protection, climate and sustain ... Lees meer

NMBU's mission is to contribute to the well-being of the planet. Our interdisciplinary research and study programmes generate innovations in food, health, environmental protection, climate and sustainable use of natural resources. Lees Minder