Master in Animation Design

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL

Het bestuderen van Animation Design op IED betekent het leren van de kunst om verhalen te vertellen door middel van het animeren, voorstellen, creëren en bouwen van personages en omgevingen, om ze te laten leven in nieuwe scenario's.

De vraag naar Animation Designers groeit in toenemende mate: van reclame tot tv-series, van speelfilm tot korte films, van docufictie tot games, cross- en transmediaproducties en speciale effecten voor film- en tv-producties. De Master in Animation Design leidt animatieprofessionals op die klaar zijn om te werken in nieuwe scenario's, technische vaardigheden en professionele hulpmiddelen bieden om geavanceerde projecten voor te stellen, te schrijven en te realiseren: korte films, series, crossmediale projecten.

Het trainingsprogramma vergroot de persoonlijke creativiteit en stimuleert studenten om nieuwe vormen van besmetting te zoeken tussen de verschillende visuele en stilistische expressies van animatie.

Doel - De mastercursus is gericht op afgestudeerden op het gebied van illustratie, computergrafiek, animatie of in disciplines zoals schilderen, decorontwerp en multimedia; afgestudeerden in strips en animatieontwerp afkomstig van specialisatiescholen; professionals met minstens twee jaar ervaring in animatie.

Methodologie en structuur - De mastercursus verbetert en actualiseert de vaardigheden op het gebied van animatie, analyseert de problemen, inhoud en stijlen die kenmerkend zijn voor de huidige productie. Het identificeert de punten waarop de evolutie van de productieworkflow is gericht, gepresenteerd door de beste studio's die nieuwe artistieke en technische oplossingen voorstellen voor de productie van series en speelfilms: 2D / 3D-integratie, uitsnede, frame per frame papierloze animatie, postproductie, VFX.

Het onderwijs is onderverdeeld in drie macrodomeinen: ontwerp, technisch-instrumenteel, productie en marketing.

Aan het einde van de masteropleiding worden studenten gevraagd om een ​​eindproject te ontwikkelen, individueel of in teamverband: een korte film, een communicatieproject over sociale of educatieve thema's die een echte situatie simuleren, een pilot voor een tv-serie of een dossier worden gepresenteerd op de pitches van de belangrijkste festivals. Aan het einde van de cursus heeft de student een persoonlijke showreel gemaakt om zichzelf voor te stellen aan de professionele wereld.

Carrièremogelijkheden - Animatie Ontwerpers betreden de professionele wereld door te werken in crossmediale en transmediale animatieproductie. De masteropleiding biedt een hoog gekwalificeerde knowhow voor profielen zoals Concept Artist, Character Designer, Ambient Designer, Storyboard en Layout Artist, Character Animator 2D, Character Animator 3D, Production Assistant, Compositor.

In de afgelopen edities kwamen studenten in contact met: Bruno Bozzetto, Anna Laura Cantone, Mauro Carraro, Cicciotun, Melazeta, Group Gli Alcuni.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder