Master in Advertising - Copywriting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master in Copywriting is er een van die gefinancierd door de Call of the Puglia Region "Pass Graduates".

De stijl van adverteren in de afgelopen jaren is enorm veranderd en heeft met name betrekking op de stijl die is gedefinieerd als nieuwe media.

Het woord is in feite gevoelig voor elke mode en verandering: sociaal, politiek, ecologisch, economisch, technologisch, etc.

De opkomst van digitale technologie heeft een echte revolutie met zich meegebracht die de manier waarop we leven en denken transversaal betrekt, en daarmee de noodzaak van een transformatie van het DNA van de hele samenleving met zich meebrengt.

Er zijn nieuwe vormen van communicatie ontstaan, die steeds meer moeten worden geïntegreerd met traditionele, waardoor reclamecampagnes worden omgezet in multimediacampagnes.

Het schrijven van het web is geboren, het schrijven van sociale netwerken, de taal van YouTube, Facebook, Twitter, de ontvanger van de reclameboodschap is niet langer mute en passief maar is een betrokken en steeds interactiever gebruiker geworden, zoals in door gebruikers gegenereerde reclame.

Deze revolutie in de communicatie van vandaag vraagt ​​om nieuwe copywriters die weten hoe ze het woord tot het voertuig moeten maken dat de behoeften van alle middelen integreert: van klassieke zoals tv, radio, printen en plaatsen tot innovatieve en onconventionele, zoals de ambient , guerrilla, viral, het web en sociale media.

De meester in copywriting

De meester komt voort uit de analyse van het suggestieve territorium van de waarden van het woord.

Het doel van de Master is om de toekomstige Copywriters complexe expressieve vaardigheden te geven, de mogelijkheid om woorden te creëren die tegelijk teken, geluid, kleur en beeld kunnen zijn, in een architectuur van ongepubliceerde metaforen die het expressieve potentieel van alle klassieke en digitale media integreren.

ontvangers

De master is gericht aan jonge afgestudeerden en studenten of aan mensen die een studie- en / of equivalent studieprogramma hebben en die, ongeacht de discipline van herkomst,

 • heb een duidelijke interesse in woorden en talen;
 • ze willen een mindset ontwikkelen om die te overwinnen die vandaag de dag de grenzen lijken te zijn van traditionele semantische velden;
 • zijn van plan specifieke creatieve vaardigheden te verwerven.

Hoogleraren

De docenten zijn creatieve directeuren, tekstschrijvers en communicatie-experts van de belangrijkste Italiaanse en internationale reclamebureaus, deskundigen op het gebied van audio- en videobewerkingstechnieken, deskundigen op het gebied van muziekproductie op communicatie.

Uitgaand profiel

De Master traint professionals met geïntegreerde kennis van communicatie en een hoog niveau van creativiteit in de interactie van talen.

De aan het einde van de Master verworven vaardigheden zullen hen toelaten om niet alleen copywriters in reclamebureaus te zijn, maar ook om strategisch vormende beroepen uit te voeren op het gebied van informatie, televisie- en radioproductie, advertenties, persbureaus, web-tv en in alle gebieden van het anticonventionele en digitale.

Ze kunnen daarom innovatieve inhoud uitdrukken die wordt gekenmerkt door betekenisvolle en esthetische herinterpretaties met betrekking tot conventionele communicatiemodellen.

Voor zijn geschiedenis en de kwaliteit van de trainingsmethodiek heeft de Meester het beschermheerschap van de Italiaanse Art Directors Club verkregen.

De competenties verworven in deze Master zijn geldig op EU-niveau binnen het EUROPEES KADER VAN KWALIFICATIES VOOR PERMANENTE LEREN (EQF) .

Studieplan

6 cursussen in copywriting met 6 verschillende Creative Directors Bloggen en online journalistiek Creatieve productie | Digitale creativiteit | Bewerken | Stichtingen van de informatica Fotografie | Mind ontwerp | Audio videobewerking Muziek voor visuele communicatie Photoshop | Geavanceerde Photoshop | Creatief schrijven en kort verhaal | Sem

Wedstrijden

De studenten nemen, samen met de art directors, deel aan de belangrijkste nationale en internationale wedstrijden onder leiding van Italiaanse en Engelse Creative Directors:

ADCI Awards - Competitie van de Italiaanse Art Directors Club; The One Show College Competition: Competitie van de Art Directors Club New York - The D

Bovendien nemen studenten elk jaar deel aan de meest prestigieuze wedstrijden georganiseerd door bedrijven en organisaties.

Echt werkt

De studenten realiseren zich, samen met de art directors, onder leiding van Creative Directors, echte reclamecampagnes op briefings in opdracht van bedrijven en non-profitorganisaties.

Na de master kun je werken als:

 • Copywriter in Reclamebureau
 • Producer in productiehuizen
 • Strategische planner
 • Web Content Writer
 • Web Content Manager
 • SEO-specialist
 • Social Media Analyst
 • Community Manager
 • Digitale PR
 • Merkreputatiespecialist
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Da trent'anni Accademia di Comunicazione forma professionisti del Marketing, della Comunicazione e della Pubblicità con i suoi Corsi Post Diploma e i suoi Master Post Laurea.

Da trent'anni Accademia di Comunicazione forma professionisti del Marketing, della Comunicazione e della Pubblicità con i suoi Corsi Post Diploma e i suoi Master Post Laurea. Lees Minder