Master en Diseño Estratégico, Innovación y Emprendimiento - Intensivo

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Dit programma wordt gegeven in het Spaans

De Master in strategisch ontwerp, innovatie en ondernemerschap is gericht op het detecteren van kansen, het bedenken en ontwikkelen van nieuwe zakelijke ideeën en het lanceren of opnieuw definiëren van producten, diensten en productieprocessen door middel van innovatie.

Innovatie implementeren is van cruciaal belang om het concurrentievermogen in de sociaal-economische context van vandaag te waarborgen, aangezien het alles omvat wat te maken heeft met het geven van een nieuw bedrijfsperspectief aan een product of dienst.

Deze cursus moedigt samenwerking en multidisciplinair werk, kritisch denken, debat en creativiteit aan om waardevolle voorstellen te ontwikkelen met een gebruikersfocus, maar zonder het algemene bedrijfsmodel uit het oog te verliezen. Tijdens de cursus maken studenten kennis met verschillende didactische bronnen, zoals workshops door gerenommeerde professionals, masterclasses, het analyseren van casestudy's, het ontwikkelen van projecten en bezoekende bedrijven.

Doelen

Het doel van de master is om professionals op te leiden die in staat zijn om innovatie te gebruiken als hulpmiddel bij het creëren van nieuwe bedrijven, leiders, bij het beheer van complexe processen, in staat om nieuwe uitdagingen aan te gaan die kansen genereren en de verandering als een sleutelfactor in organisaties toepassen.

Via workshops gegeven door gerenommeerde professionals , lezingen en case studies, het ontwikkelen van projecten in samenwerking met bedrijven en in de context van een actieve omgeving van analyse en discussie, zal specifieke inhoud worden ontwikkeld.

Vanuit een kritisch oogpunt zal de cursus de vaardigheden geven om in staat te zijn de gevestigde procedures in vraag te stellen, verbetermogelijkheden te detecteren, innovatieve strategieën toe te passen door creativiteit, nieuwe ondernemingen te ondernemen vanuit een multidisciplinair oogpunt, alle betrokken processen te integreren vanuit een ontwerppunt van visie.

Methodologie

IED Barcelona introduceert een innovatieve methode voor zijn intensieve cursussen, waarbij lessen in de klas worden gecombineerd met virtuele inhoud die online wordt ontwikkeld en gecontroleerd. Hierdoor kunnen studenten 3 maanden studeren in de stad Barcelona en daarna teruggaan om hun training thuis te voltooien. De syllabus wordt toegepast in een dynamische omgeving en combineert 4 modules met verschillende lesmethoden. Het idee is om de professionele verrijking van de student te verbeteren met behulp van de volgende structuur:

 1. Online introductiemodule: 21 januari - 21 april.
 2. Module in de klas: lezingen in de klas op IED Barcelona, 24 april - 19 juli.
 3. Online scriptiemodule: 19 juli - 22 november.
 4. Presentatiemodule: 23 november.

Bedoeld voor

Deze master is bedoeld voor professionals die, ongeacht het gebied waarin ze werken, geïnteresseerd zijn in het verwerven van specifieke tools en methoden voor strategisch innovatiebeheer die kunnen worden toegepast zoals in hun eigen bedrijf en projecten, om het concurrentievermogen in de organisaties waarin ze werken te stimuleren en te beheren. voor.

Ontwerpers uit elke discipline, specialisten in communicatie en marketing, evenals professionals die zich toeleggen op zakelijke en strategische planning, hebben een adequaat profiel om Design Managers te worden.
Ook zullen zakenlieden en industriebedrijven uit verschillende sectoren, die geïnteresseerd zijn in het bevragen van hun eigen productieprocessen en concepties, technieken en methoden verwerven om de aanpak van hun bedrijf opnieuw te definiëren.

Professionele kansen

Studenten worden vervolgens gekwalificeerd om voor verschillende bedrijven en organisaties te werken, waarbij ze een van de volgende functies vervullen:

 • Beheer van innovatieprocessen en deze toepassen op innovatieve bedrijfsmodellen in verschillende sectoren.
 • Zakelijke kansen identificeren en beoordelen.
 • Concept en ontwikkeling van nieuwe producten en innovatieve diensten.
 • Beheer en aanmoediging van innovatie binnen het bedrijf.
 • Venturing in nieuwe zakelijke initiatieven op basis van innovatie als een onderscheidende factor.
 • Creëren, implementeren en ontwikkelen van creatieve ondernemingen.
 • Nieuwe bedrijfsmodellen definiëren die moeten worden geïmplementeerd binnen een bestaand bedrijf of via een start-up.
 • Werken in een leidende positie in multidisciplinaire teams.

Coördinator

Guido Charosky

Medeoprichter Drop-Design for Innovation, een innovatieconsultancybedrijf dat zich richt op het creëren van uitzonderlijke producten en diensten, gericht op de gebruikerservaring en het bedrijfsmodel. Een industrieel ontwerper van de Universiteit van Buenos Aires, Master's Degree (DEA) in innovatieprojecten van de Polytechnische Universiteit van Catalonië en Postgraduate in Business Management aan de School of Industrial Organization.

Voorheen werkte hij als Experience Design Lead bij HP en als Design

Hij heeft uitgebreide ervaring op verschillende gebieden van ontwerp en innovatie in verschillende sectoren: consumentenelektronica, apparatuur, speelgoed, technologie, diensten, verpakking en consumentengoederen. Hij heeft samengewerkt met multinationale bedrijven, kmo's en startups en projecten uitgevoerd in Argentinië, Verenigde Staten, Spanje, Engeland, Italië en Dubai. Hij heeft artikelen geschreven voor internationale tijdschriften en congressen.

Zijn werk is gepubliceerd in verschillende tijdschriften en kranten en heeft designprijzen ontvangen in Duitsland, de Verenigde Staten, Argentinië, Spanje en Japan.

Duur en frequentie

 • Duur: 3 maanden in Barcelona en 4 maanden online
 • Schema: deel op locatie - maandag tot vrijdag van 9.40 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 18.10 uur
 • Startdatum: Online lessen 21/1/20 On-site lessen 27/4/20
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Lees Minder