Master diploma in sportrecht

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master's Degree in sportwetgeving Real Madrid is het natuurlijke resultaat van de huidige realiteit van professionele sporten en speelt in op de behoeften van de sector door studenten geïntegreerde trainingen voor dit professionele veld aan te bieden.

Deeltijds programma, van donderdag tot zaterdag. / Donderdag en vrijdagmiddag / avond, van 4.00 tot 9.00 pM, zaterdagochtend / namiddag, van 9.00 tot 2.00 pM, waardoor studenten de mogelijkheid hebben om de cursus te combineren met hun werkuren.

DOEL

Het doel van deze masteropleiding is om studenten te helpen bij het ontwikkelen van de capaciteit om juridisch advies te geven en de wettelijke aangelegenheden van sportorganisaties, zowel publiek als privaat, te beheren. Bij het behalen van deze kwalificatie heeft de toekomstige professional de belangrijkste juridische concepten en hulpmiddelen van het sportbedrijf onder de knie.

WIE IS VOOR?

De Master's degree in sportrecht Real Madrid is bedoeld voor afgestudeerden in de rechten die zich willen specialiseren op het gebied van sportrecht.

Sleutelaspecten

Het groeiende economische, sociale en juridische belang van sport is nu een onbetwistbaar feit. Het wordt bevestigd door de toename van internationale transfers van atleten, de leidende rol van sportsponsoring, merkbeheer en de toename van sportagenten en vertegenwoordigers, die allemaal de reikwijdte van een opkomende markt weerspiegelen.

De sportwereld, in de ruimste zin, genereert een toegevoegde waarde van 407 miljard euro, 3,7% van het bbp van de Europese Unie, en biedt werk aan 15 miljoen mensen, 5,4% van de beroepsbevolking. Dit brengt veel zakelijke kansen met zich mee, en vereist deskundig advies op het gebied van sportrecht.

De evolutie van de markt leidt tot een grotere vraag naar professionals die zeer gespecialiseerd zijn in sportrecht op nationaal en internationaal niveau en waarvan het profiel verder gaat dan dat van generalistische advocaten.

Dit vergroot de behoefte aan gekwalificeerde specialisten op dit gebied, ondanks de huidige economische crisis.

De Master's degree in sportrecht Real Madrid biedt studenten gespecialiseerde multidisciplinaire training in sportwetgeving, gericht op professionele specialisatie op de belangrijkste gebieden, waaronder sportbelasting, antidopingregels, arbeidsrelaties voor professionele atleten, regulering van tv-uitzendingen rechten, sponsoring, beeldrechten en buitengerechtelijke geschillenbeslechting.

Dankzij deze bij uitstek praktische training door vooraanstaande professionals, kunnen studenten problemen aanpakken die verder gaan dan professionele sporten of toeschouwerssporten, maar altijd binnen de sport- en vrijetijdsindustrie:

 • Spectatorsporten
 • Multi-sportevenementen
 • Sport- en bewegingsservicebedrijven (sporten voor iedereen)
 • Fitness- / wellnessketens
 • Clubs en federaties
 • Atleet vertegenwoordiging
 • Multinationals voor sportartikelen
 • Sportinfrastructuur multinationals

STUDENTEN PROFIEL

Het is een ideale gelegenheid voor jonge afgestudeerden in de rechten die op zoek zijn naar solide specialisatie in een Graduate Degree met uitstekende kansen op werk.

STUDIEOPTIES

Campus-gebaseerd, compatibel met werktijden

INSTRUCTIONELE AANPAK

Aan het einde van de cursus ontvangen de studenten de officiële mastergraad van Máster Universitario en Derecho Deportivo

ONDERSCHEIDENDE KENMERKEN

 • Santiago Bernabéu Stadium is de ideale setting voor onze theoretische sessies, met bijdragen van een uitzonderlijke faculteit bestaande uit deskundige universiteitsprofessoren, uitstekende figuren uit de sportwetgeving en vertegenwoordigers van toonaangevende Spaanse en internationale sportinstellingen.
 • 'White Week' (Semana Blanca): Alle klassen tijdens deze week vinden plaats in de faciliteiten van Real Madrid (Santiago Bernabéu Stadium en 'Real Madrid City') en worden gegeven door enkele van de topbestuurders van de club.
 • Het masterdiploma kan gemakkelijk worden gecombineerd met werktijden, omdat de theoriemodules elke week worden bijgebracht, van vrijdag tot zondag.
 • Real Madrid Soccer Club garandeert stageplaatsen in de eigen juridische afdeling van de club voor de twee best presterende studenten in het programma.
 • Senn Ferrero Sports

Optionele tryp om internationale voetbalinstellingen te bezoeken * Kosten niet inbegrepen

Programma

 • MODULE 1.- Administratieve interventie in sport
 • MODULE 2.- Openbare sportinstellingen
 • MODULE 3.- Privé sportinstellingen
 • MODULE 4.- Commercial Law Regulation of Sports Businesses
 • MODULE 5.- Arbeidsverhoudingen in sport
 • MODULE 6.- Belastingheffing in de sport
 • MODULE 7.- Conflictoplossing en preventie in sport
 • MODULE 8.- Stages bij de kantoren van vooraanstaande sportkantoren
 • MODULE 9.- Masterproef

Admissions

Het toelatingsproces voor Real Madrid Graduate School programma's kan op elk moment van het jaar plaatsvinden , hoewel de inschrijving voor een graduaatsprogramma afhankelijk is van de beschikbaarheid van plaatsen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

In 2006 Real Madrid C.F.and Universidad Europea de Madrid created the first University School specialized in sports and its relationship with management, health, communications and leisure/recreation.

In 2006 Real Madrid C.F.and Universidad Europea de Madrid created the first University School specialized in sports and its relationship with management, health, communications and leisure/recreation. Lees Minder