Master diploma in psychologie, neurologie en humane wetenschappen

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De graad in Psychologie, Neurowetenschap en Menswetenschappen is een nieuw opgerichte 2-jarige Masteropleiding gecoördineerd door de afdeling Hersenen en Gedragswetenschappen van de University of Pavia (DBBS), en door de Cognitieve, Sociale en Behavioral Sciences Area van de Universiteit School voor geavanceerde studies (IUSS). Deze graad heeft zijn wortels in het netwerk van het Italiaanse Department of Excellence en het is tegelijkertijd een Italiaanse Laurea magistrale in Psicologia (LM-51) waardoor alle studenten de kwalificatie voor de verplichte postdoctorale opleiding die leidt naar de Albo degli Psicologi ( Italiaans register voor professionals in de klinische psychologie).

Deze Master Degree is een didactische cursus van excellentie die training en cursussen op hoog niveau biedt, specifiek gericht op de interactie tussen psychologie, neurowetenschappen en de vele disciplines in de menselijke en sociale wetenschappen die steeds meer verbonden zijn met het onderzoek van het menselijk brein en gedrag.

Hoewel standaard psychologische cursussen worden aangeboden (waaronder bijvoorbeeld Experimentele Psychologie, Klinische Neuropsychologie en Cognitieve Ontwikkelingscursussen), kunnen studenten ook kiezen voor een of meer specifieke curricula, inclusief geselecteerde specialisatiecursussen. Deze curricula omvatten:

  • Sociale en Forensische Neurowetenschappen (gecoördineerd door Gabriella Bottini en Nicola Canessa), bestaande uit examens zoals Forensic Neuroscience, Neuroeconomics, Social Cognition of Clinical Neuropsychology.
  • Neurofilosofie (gecoördineerd door Michele Di Francesco), bestaande uit examens zoals Philosophy of Mind, Logic of Epistemology
  • Neurolinguïstiek (gecoördineerd door Stefano Cappa en Andrea Moro), bestaande uit examens zoals neurolinguïstiek, neuropragmatica, taalverwerving en degeneratie of psychologie van leerstoornissen
  • Neurocomputation (gecoördineerd door Egidio D'Angelo), bestaande uit examens zoals Neural Modeling and Computation, Neurophysiology of MRI Physics for Neuroscience. Dit curriculum is georganiseerd in samenwerking met het European Research Network van het Human Brain Project.
  • Psychology of Music (gecoördineerd door Tomaso Vecchi), bestaande uit examens zoals Psychology of Music, Neuroscience of Music of Development of Musical Abilities. Dit curriculum is georganiseerd in samenwerking met het Neuromusic Network en de Fondazione Pierfranco en Luisa Mariani

Bijkomende praktische cursussen, laboratoria en individuele trainingsactiviteiten zullen worden aangeboden in universitaire instellingen, of in samenwerking met verschillende ziekenhuizen die actief zijn in het gebied (Mondino Neurological Foundation, Maugeri Foundation, Ca 'Granda Niguarda Hospital in Milaan).

Informatie over selectie en inschrijving is beschikbaar op onze website . Cursussen starten op 1 oktober 2020.

Over ons

De Master in Psychologie, Neurowetenschappen en Menswetenschappen wordt gecoördineerd door de afdeling Hersenen en Gedragswetenschappen van de University of Pavia (DBBS), en door de Cognitieve, Sociale en Gedragswetenschappen-afdeling van de University School for Advanced Studies (IUSS) .

De DBBS integreren alle neurologische, neurowetenschappelijke, psychiatrische en psychologische competenties die aanwezig zijn aan de University of Pavia , strikt verbonden met het C. Mondino National Neurological Institute. Dit nieuwe geïntegreerde onderzoekscentrum is in 2012 opgericht om onderwijs- en onderzoeksactiviteiten in de psychologische en neurowetenschappelijke domeinen uit te breiden en te ondersteunen. Sinds zijn oprichting heeft de DBBS altijd de hoogste evaluaties ontvangen voor zowel didactische als wetenschappelijke kwaliteiten: hij behoort consequent tot de top-3 psychologische instellingen in Italië.

De Cognitive, Social en Behavioral Sciences Area van de IUSS is zijn activiteiten begonnen in 2010 en bereikte een volledig operationeel niveau in 2014. De oorspronkelijke activiteiten in de theoretische taalkunde en neurolinguïstiek zijn geïntegreerd met aanvullende onderzoeksgebieden in cognitieve neurowetenschap, filosofie, epistemologie, economie en sociale wetenschappen. Het verenigende element van het gebied is een globale opvatting van de menswetenschappen, die, uitgaande van de biologische basis, zich uitstrekt tot psychologische processen, tot formele filosofische reflectie en tot de studie van de sociale en economische context. Deze aanpak wordt uitgevoerd door interdisciplinaire onderzoeksprogramma's in bevoorrechte gebieden zoals taal, besluitvorming en de filosofie van de geest.

Zowel DBBS als IUSS hebben in 2017 de status van "Department of Excellence" gekregen van het Italiaanse nationale classificatiesysteem.

Historische achtergrond en toekomstperspectieven

De University of Pavia en de universiteitsschool voor geavanceerde studies IUSS Pavia zijn de belangrijkste stappen van een langdurig hoger onderwijsproces gestart in 825 AC toen Lotharius I, keizer van de Romeinen en koning van Italië, Pavia aannam, de oude hoofdstad van de Lombardisch koninkrijk, als de site voor hoger onderwijs. Dit proces ging door de stichting - in 1361 door de heilige Romeinse keizer Karel IV - van het Studium Generale, later " University of Pavia " genoemd, en werd later de enige universiteit van het hertogdom van Milaan. Na het decadium tijdens de Spaanse overheersing werd het prestige van de universiteit hersteld door Maria Theresa Sovereign van Oostenrijk en de Heilige Romeinse Keizerin.

Alleen al om ons te concentreren op de wetenschap, kunnen we enkele beroemde professoren noemen die lesgaven aan de University of Pavia : Girolamo Cardano (1501-1576), die het 'cardanische gewricht' uitvond, een fundamenteel mechanisch apparaat; Alessandro Volta (1745-1827), de uitvinder van de batterij; Antonio Scarpa (1752-1832), die zijn naam gaf aan vele anatomische delen zoals "de Scarpa-driehoek", en de Nobelprijswinnaar Camillo Golgi (1843-1926), die de zogenaamde "zwarte reactie" uitvond, die, voor de eerste keer, vertoonde de vertakte structuur van zenuwcellen, en ontdekte vele microstructuren waaronder het beroemde "Golgi-complex". Het Pavia University-systeem biedt een uniek aanbod voor meer dan 20.000 studenten, waaronder een keuze uit hogescholen. Onder hen: de 'Almo Collegio Borromeo' en de 'Collegio Ghislieri', opgericht in de 16e eeuw. Er zijn nu vijftien hogescholen met bijna 2.000 studenten en ze bieden een unieke kans voor studie en culturele verrijking in een multidisciplinaire en multi-etnische omgeving. Door de eeuwen heen werd de University of Pavia een van de toonaangevende instellingen in Europa. Vermeldenswaard is dat aan het begin van het onderzoek van het menselijk zenuwstelsel, begin 19e eeuw, Pavia waarschijnlijk de wereldwijd toonaangevende instelling voor neurowetenschappen was. Niet alleen ontving Golgi de Nobelprijs voor zijn "Black reaction" -ontdekking, maar veel andere onderzoekers dragen ook bij aan een enorm aantal wetenschappelijk kritische studies, waaronder de ontdekking van serotonine, door onderzoekers zoals Vittorio Erspamer, Ottorino Rossi, Casimiro Mondino en vele anderen. Het Camillo Golgi Neuroscience-museum is nog steeds aanwezig en open voor het publiek aan de University of Pavia . Deze jarenlange traditie heeft nu een nieuwe toekomst in het kader van het Human Brain Project, een vlaggenschip van een Europees tienjarig project waarin de DBBS een van de leidende coördinatiecentra in Europa is.

Sinds 1997 vervult IUSS een geavanceerd onderwijs- en onderzoeksmodel dat met succes is geïmplementeerd door twee andere prestigieuze instellingen in Italië, de Scuola Normale Superiore en de Scuola Sant'Anna in Pisa. De kernmissie van IUSS is het bijdragen aan de groei van een klein aantal studenten, geselecteerd uit vijf hogescholen, door hen bij elke stap van hun hoger onderwijs gekwalificeerde programma's aan te bieden op internationaal niveau die hun vaardigheden en kennis vergroten in een interdisciplinaire mode afhankelijk van de keuzes, de specifieke velden en uitstekende kwalificaties van de professoren die de faculteit vormen. IUSS is ook toegewijd aan wetenschappelijke vooruitgang door het promoten van Ph.D. programma's en ontwikkeling van onderzoeksactiviteiten op internationaal niveau. De verbinding tussen het Pavia hogeschoolsysteem en de graad in neurowetenschap en humane wetenschappen is zeer strikt en een aantal functies zal specifiek worden toegewezen aan zeer gemotiveerde studenten die zijn ingeschreven voor de masteropleiding in psychologie, neurologie en humane wetenschappen.

Nu toepassen!

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Pavia is one of the world’s oldest academic institutions: it was founded in 1361 and until the 20th century it was the only university in the Milan area and the region of Lombardy. P ... Lees meer

The University of Pavia is one of the world’s oldest academic institutions: it was founded in 1361 and until the 20th century it was the only university in the Milan area and the region of Lombardy. Pavia has been a city-campus since its foundation and even today it offers its 24,000 students an experience unique in Italy and rare in Europe: studying at 20 University colleges that are largely independent from the administrative structure of the University. The University of Pavia covers all subject areas and is composed of 18 Departments offering study programmes at all levels, from Bachelor’s degrees to Doctorate programmes Lees Minder
Pavia , Milaan + 1 Meer Minder