Master by Research (MRes)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Master by Research (MRes) is een een jaar durend onderzoek gericht postdoctoraal programma dat wordt afgeleverd aan het Institute of Cancer Therapeutics and Faculty of Life Sciences. Het biedt training voor het werken als een professionele wetenschapper, of als voorbereiding op een PhD.

Er zijn zes specialismen voor u beschikbaar:

 • MRes Cancer Drug Discovery
 • MRes Cancer Pharmacology
 • MRes Drugtoxicologie en veiligheidsfarmacologie
 • MRes Molecular and Cell Biology
 • MRes Chemical Biology
 • MRes Pharmaceutical Technology

Het programma legt een sterke nadruk op het ontwikkelen van laboratorium-gebaseerde onderzoeksvaardigheden en expertise. Een zes maanden durende onderzoeksproject biedt u de mogelijkheid om vaardigheden te verwerven en in de praktijk te brengen door baanbrekend onderzoek uit te voeren met een real-world impact.

Het programma is georganiseerd rond onderzoekgericht leren, waarbij het klaslokaal en het laboratorium locaties zijn voor de productie en toepassing van nieuwe kennis. Het curriculum is gebaseerd op het principe van 'spiraalvormig leren', waarbij kernvaardigheden, kennis en competenties worden versterkt en ontwikkeld tijdens je studie.

De benadering van assessment voor leren is afgestemd op zowel het spiraalcurriculum als het principe van onderzoeksbetrokken leren. Het is ook authentiek in het omvatten van de disciplinaire en professionele vaardigheden die je nodig hebt om een carrière in de bijbehorende wetenschappelijke en academische velden na te streven.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot het programma, moeten aanvragers een undergraduate Honours-kwalificatie hebben (minimum 2: 1) of gelijkwaardig in een wetenschappelijke discipline, meestal binnen de scheikunde, biologie, farmacie, biogeneeskunde of aanverwante vakgebieden. Kandidaten met een 2: 2 of gelijkwaardige graad die relevante ervaring kunnen tonen, zullen ook worden overwogen.

Voor Noord-Amerikaanse studenten is een GPA van normaal 2,5 en hoger (op een schaal van 4,0) of een equivalent vereist.

A-Levels

 • Toegang tot dit programma vereist een voldoende voor A-level Chemistry OF een undergraduate-module in een relevant chemisch onderwerp.

Engelse taalvereisten

 • Als uw moedertaal geen Engels is, of als de officiële taal van uw eerste graad geen Engels is, moet u slagen voor een test in het Engels die is goedgekeurd door de universiteit voordat u kunt worden toegelaten. De test van het International English Language Testing System (IELTS), beheerd door de British Council, is de test waaraan de universiteit de voorkeur geeft.

U moet een algemene score van ten minste 6.0 behalen, met ten minste 5,5 in elk van de vier subtests (spreken, luisteren, lezen, schrijven). Testfaciliteiten zijn beschikbaar op de meeste Britse overzeese kantoren. Als u de test aflegt, moet u vragen om een kopie van uw testrapportformulier naar de universiteit te sturen.

Alternatieve Engelse taaltesten omvatten:

 • De Pearson-test van English Academic (PTE-A), waarvoor u een overall score van minstens 55 moet behalen, met ten minste 51 in elk van de vier deeltoetsen
 • TOEFL, waarvoor je minimaal 80 moet scoren op de internetgebaseerde test, met subtests niet minder dan Speaking 20, Listening 17, Reading 18, Writing 17

Als je niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kun je een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen. Raadpleeg het Talencentrum voor meer informatie.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

Eerste semester

Het programma heeft een centrale kern van modules in het eerste semester die zijn ontworpen om je te trainen in veelgebruikte laboratoriumtechnieken, onderzoeksmethoden en in kritische analyse en denken.

De 20-credit Praktische vaardigheden in onderzoeksmodule is ontworpen rond gemeenschappelijke laboratoriumtechnieken en vaardigheden, waaronder:

 • ELISA
 • Flowcytometrie
 • Western blot
 • statistische analyse

Je hebt een serie workshops om deze technieken te leren met een labsessie waarin je de procedure uitvoert.

Tijdens het eerste semester krijg je kennis van de breedte van baanbrekend onderzoek op ICT-gebied en kun je een onderzoeksprojectplan kiezen of voorstellen.

In de 20-credit Critical Appraisal-module krijgt u een onderwerp toegewezen onder toezicht van een van onze academici en wordt u gevraagd een kritische evaluatie van 5000 woorden te schrijven. Je krijgt een breed scala aan trainingen en advies over:

 • Wetenschappelijk schrijven
 • Het samenstellen van wetenschappelijke gegevens
 • Gegevensanalyse
 • Wetenschappelijke presentatie

De resterende module met 20 studiepunten geeft u de belangrijkste academische kennis die vereist is in uw gekozen specialisme. In de lijst met specialismen zijn de modules als volgt:

 • MRes Cancer Drug Discovery:
  Principles of Drug Discovery
 • MRes Cancer Pharmacology:
  Moleculaire basis van kanker en kankertherapie
 • MRes Drug Toxicology and Safety Pharmacy:
  Toxicologie en veiligheid Farmacologie
 • MRes Molecular and Cell Biology:
  Moleculaire en celbiologie
 • MRes Chemical Biology:
  Bioorganische en bio-anorganische chemie
 • MRes Farmaceutische technologie:
  Wetenschap van vaste doseringsvormen en geavanceerde farmaceutische technologieën

Tweede en derde semester

In Semesters 2 en 3 (elk 60 credits), word je lid van onderzoekslaboratoria binnen de ICT om hun Research Project-module te ondernemen. Gedurende deze tijd wordt u opgeleid in gespecialiseerde laboratoriumtechnieken en voert u het door u gekozen onderzoek uit.

Een aantal gespecialiseerde workshops gedurende de twee semesters bieden training in vakken en vaardigheden zoals:

 • proteomics
 • Bio-informatica
 • CV schrijven
 • Posterontwerp en voorbereiding
 • Wetenschappelijke peer review

Het grote onderzoekselement in de MRes stelt studenten in staat om substantiële en ambitieuze projecten uit te voeren, waarvan sommige naar verwachting zullen resulteren in publicatie in wetenschappelijke tijdschriften met een hoge impact.

Leren en beoordelen

Het programma maakt gebruik van een breed scala aan beoordelingstypes, waaronder:

 • Schriftelijke examens
 • Uitgebreide essays
 • Poster- en seminarpresentaties
 • Laboratorium-artikelen

De beoordelingen werken samen om de echte vaardigheden te bieden die nodig zijn voor wetenschappers die onderzoek verrichten. In Semester 2 bijvoorbeeld, wordt u belast met het schrijven van een manuscript van een communicatiejournaal op basis van uw eerste resultaten en een wetenschappelijke samenvatting voor een poster indienen.

In Semester 3 bereidt en presenteert u uw poster op de facultaire Research Open Dag, waarvoor alle interne en externe stakeholders van de universiteit zijn uitgenodigd. Je gaat je bij andere studenten in het cohort voegen, een redactieraad vormen, criteria opstellen en de manuscripten die in Semester 2 zijn opgesteld, doornemen.

Inzetbaarheid en de vaardigheden die het verbeteren zijn een sterke eigenschap die het curriculumontwerp doorloopt. In Semester 2 bijvoorbeeld, volg je een workshop over het schrijven van je CV. In Semester 3 neem je deel aan een schijnjob / PhD-interview door een uitgenodigde externe werkgever / academicus.

Carriere vooruitzichten

De grootste bestemming van onze afgestudeerden is inschrijving voor promovendi (47%), inclusief hier in Bradford, evenals King's College in Londen, Cambridge, Manchester, Liverpool, Leeds, Newcastle, Portsmouth en Sheffield.

De carrièrebestemming van onze afgestudeerden omvat de NHS, Covance, Envigo, St James Hospital Leeds, Cyprotex, Chiltern, Perrigo, Dewsbury & District Hospital, Liverpool Institute of Translational Medicine en Public Health England.

Studieondersteuning

Alle studenten van het MRes-programma krijgen een Personal Academic Tutor toegewezen die ze regelmatig ontmoeten tijdens hun verblijf hier. Ingebed in het programma zijn een aantal activiteiten om je academische vaardigheden te verbeteren, en extra ondersteuning wordt ook geboden door de eenheid Academisch vaardighedenadvies.

Universitaire centrale diensten zijn rijk aan ondersteuningsteams om studenten te helpen bij elk aspect van hun reis door onze opleidingen. Van onze Career and Employability Service, via onze sterke studentenvakbond tot ons professionele en efficiënte team voor studentenfinanciering, er zijn altijd vriendelijke gezichten klaar om u te ondersteunen en u de antwoorden te geven die u nodig hebt.

Onderzoek

Het Institute of Cancer Therapeutics is gebaseerd op het wetenschapskwartier in het hart van de universiteitscampus en maakt deel uit van de School of Pharmacy and Medical Sciences, Faculteit der Levenswetenschappen.

Ons onderzoek omvat de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker, van concept tot kliniek. De nadruk van ons werk ligt op drugdoelwit en biomarker-ondervraging in klinische monsters en de ontwikkeling van relevante in vitro- en in vivo-modellen voor selectie en progressie van leadverbindingen. Het onderzoek behandelt de drie grote stadia van de ontwikkeling van kankergeneesmiddelen en biomarkers: ontdekking, preklinische evaluatie en klinische toepassing.

Onze onderwezen en op onderzoek gebaseerde postdoctorale programma's profiteren van een uitstekende onderzoeksomgeving binnen een instituut dat groot genoeg is om wereldwijd toonaangevende expertise te bieden over een breed scala van relevante vakgebieden, samen met een levendige en ondersteunende studentengemeenschap.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder