Master spécialisé® forensisch expert en cyberveiligheid

Algemeen

Beschrijving van opleiding

TRIBUNE UIT OP DE ARBEIDSMARKT VEILIGHEID SYSTEMS!

cyber

Bij het gebruik van internet elke dag, bedrijven geworden potentiële prooi bedreigingen en andere kwaadaardige code. de Master Spécialisé® "Expert forensische en cyber security" voorziet in een sterke behoefte van bedrijven waarvoor zuiver SSI vaardigheden niet meer optimale veiligheid van verschillende IT-infrastructuren te verzekeren.

Met spitse technische vaardigheden op informatiesystemen, cybersecurity expert verzameling, identificeert, analyseert en interpreteert de verschillende mogelijke cyberdreigingenOngeacht de getroffen apparaten (computers, mobiele telefoons, aangesloten apparaten, industriële systemen). Het definieert en implementeert een veiligheidsbeleid van informatiesystemen aan bedreigingen, preventie of antwoord op deze ondervonden uit te roeien.

deze cybersecurity training stelt in eerste instantie een goed begrip van de technische en technologische omgevingen waarin bedrijven vandaag de dag actief te ontwikkelen; Ten tweede, is het mogelijk om de SI te beveiligen door middel van het verwerven van technische vaardigheden en methodologische gevorderden. De training adressen technische, operationele en juridische aspecten van de SSI, Brengen uitgebreide kennis van security audit en beveiligingstechnieken. Het staat tevens gedragingen forensische analyse. De Master Spécialisé® "Expert forensische en cyber security" is geaccrediteerd door de Conference des Grandes Ecoles en is gericht op zowel studenten gemotiveerd door de beveiliging van informatiesystemen, en professionals in het veld die willen verwerven High-level vaardighedenOm effectief te voldoen aan de huidige en toekomstige uitdagingen van cybersecurity. Dit programma ontvangen SecNumEdu labelIn 2017, die de verzekering voor studenten en werkgevers dat de opleiding op het gebied van digitale beveiliging voldoet biedt charter en criteria ANSSI ingesteld in samenwerking met de acteurs en professionals op het gebied (instellingen voor hoger onderwijs, industrie, enz.).

Ze vertrouwen ons ...

"(...) Alle acties ten aanzien van cyberveiligheid en forensische zijn thematisch belang in Thales Communications & Security (...). Als onderdeel van ons bedrijf, hebben we senior engineers, gespecialiseerd in security auditing technieken, analyse van de kwaadaardige code, architecturen veiligheid, het veiligstellen van IF en digitale recherche. Sterker nog, ik getuig tot u hierbij ondersteunen het lab dat ik lopen voor de vorming van een Master Spécialisé® op SSI vooruitgang in de technologie. "

Toekomstige carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van deze opleiding kan Cybersecurity oefening verschillende functies (niet limitatief):

 • Director of Information Systems,
 • Hoofd van de beveiliging van informatiesystemen,
 • Verantwoordelijk CERT (Computer Emergency Response Team) of incidenten response team
 • Alle functies van de expertise in consulting bedrijf: audit, adviseur, integrator, trainer ...

Soorten bedrijven die betrokken zijn:

 • Grote industriële groepen
 • banksector
 • overheidsbedrijven
 • administraties

Highlights

 • unieke opleiding in Frankrijk gecertificeerde ANSSI
 • Cybersecurity deskundige sprekers
 • Zeldzame en gewilde profielen
 • Een Hacklab voor experimenten
 • De mogelijkheid om de CEH-certificering passeren

Partnerschappen

 • Wij zijn een van de oprichters van de vereniging "CECyF" Expert Centre tegen Cybercrime Frans
 • Wij zijn een van de oprichters van de Europese vereniging "ECTEG" voor de Europese Cybercrime Training en Education Group
 • We zijn in samenwerking met de Nationale Gendarmerie, zijn onderzoekers in Digital Technologies en de Professional licentie délivront Onderzoekers in digitale technologie

Hacklab

Zeldzaam in opleiding, de Hacklab UTT is een nieuwe hacking hulpmiddel experimentele operationele op een ethische visie.

Verspreiding van meer dan 100 vierkante meter, met 40 zitplaatsen, het heeft 2 afzonderlijke netwerken:

 • Een netwerk met internet fiber 500 Mb, uitsluitend gewijd aan Hacklab
 • Een verzegelde gesloten netwerk voor het uitvoeren van malware analyse en simulaties van de computer aanvallen veilig.

In de infrastructuur, het Hacklab UTT heeft een berekening server met meerdere grafische kaarten nieuwste generatie van Nvidia processors Pascal, met meer dan 7.500 harten. Dit type server wordt gebruikt uit te voeren "brute force" (Trial van bijna 75 miljard mogelijke combinaties / seconde), om studenten te laten zien het belang van het kiezen van een sterk wachtwoord.

De Hacklab UTT heeft ook een gevirtualiseerde omgeving om computer aanvallen op actieve apparaten, virtuele machines en industriële systemen te testen. Diverse elektronische apparatuur completeren dit apparaat, zoals IP frambozen, Arduino of drones.

Het staat open voor leerlingen van MS en de gendarmes naar de Professional-licentie Training "Investigator Digital Technology" (curriculum in samenwerking met de Nationale Gendarmerie, om haar cyber onderzoekers trainen) 8:00-22:00.

CEH-certificering

Certificatie Certified Ethical Hacker (CEH) richt zich op 18 opeenvolgende modules met betrekking tot het gebied van IT-beveiliging's meest recente, waarin de nieuwste technieken van het hacken. De training biedt studenten met een technische achtergrond te ontdekken en beter inzicht in de procedures en de verschillende instrumenten die worden gebruikt door hackers te omzeilen en bypass beveiligingen op hun plaats.

Dit curriculum is ontworpen om een ​​brede visie op de rassen van mogelijke aanslagen in SI zenden, en laat de laatste CEH examen te verkrijgen. Deze laatste certificering examen is een test 04:00 gebeurt op UTT, in de vorm van 125 meerkeuzevragen.

programma

De training is verdeeld in 5 blokken van vaardigheden 70 uur elk, verdeeld op 4 september tot december. Elke module bestaat uit twee eenheden van waarde (UV), gegeven door docenten en professionals.

 • UV 01 Nascholing: Databases; besturingssystemen; cryptografie; programmeertaal
 • UV 02 Cybersecurity en SHS: Economic Intelligence; juridische aspecten van cyberveiligheid in het bedrijfsleven; cyber criminele psychologie; intensive Engels
 • UV 03 Malware Analyse: Concept reverse engineering en juridische aspecten; statische en dynamische malware analyse
 • UV 04 Security Audit en de reactie op incidenten: juridische aspecten; pen-testen; reactie op incidenten en crisismanagement
 • UV 05 Big Data: Algemene informatie over Big Data; analyse-instrumenten; Event correlaties; SIEM
 • UV 06 Zoek in open source: Anonimiteit; kwetsbaarheden databases; social network analyse; automatische bewaking van web
 • UV 07-08 UV forensische analyse: Analyse forensics hardware; forensisch telefoonapparatuur en netwerk
 • UV 09 Studie kritische architecturen: gevirtualiseerde omgevingen en opslag; beveiliging van SCADA-systemen
 • UV 10 Case study: Lezingen en groepswerk

De student zal een stage van ten minste 4 maanden in het bedrijfsleven of het openbaar bestuur te voltooien op een thema in verband met cyber security, een rapport en het ondersteunen van een professionele scriptie aan het eind van de cursus.

Toelating & Voorwaarden niveau

Toelating van toepassing en persoonlijk gesprek Kandidaten moeten de volgende kwalificaties te houden:

 • Diploma ingenieur die door de Technische Commissie titel (CTI lijst)
 • Diploma van een gekwalificeerde business school tot de graad van Master (CEFDG lijst) te leveren
 • 3e cyclus diploma erkend door de universitaire overheid (DEA-diploma ...) of professionele opleiding in overeenstemming met de bac + 5
 • M1 diploma of gelijkwaardig, voor luisteraars die minstens drie jaar professionele ervaring
 • Standard geregistreerde RNCP niveau 1
 • buitenlands diploma gelijkwaardig is aan de Franse diploma's hierboven verlangde

De resultaten zullen per post en e-mail aan het einde van elke aanhoudingsperiode worden gestuurd.

collegegeld

 • Student / Werkzoekende € 9500
 • Werknemer / Company € 17,500
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

UTT's core missions are to conduct research, deliver education & training and facilitate technology transfer. UTT is a French institution of higher education established in 1994. It is today one o ... Lees meer

UTT's core missions are to conduct research, deliver education & training and facilitate technology transfer. UTT is a French institution of higher education established in 1994. It is today one of the largest engineering schools in France. Over 2,500 students are registered at the University, enrolled on undergraduate, postgraduate and doctoral study programs. Lees Minder