Master Sociaal Werk als een beroep op mensenrechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MA - Maatschappelijk werk als een beroep op de mensenrechten

De Alice Salomon Hochschule - University of Applied Sciences - in Berlijn, Duitsland, biedt de postdoctorale opleiding Master of Arts in het sociaal werk als Human Rights Beroep (MA-SWHR). Het programma wordt gerealiseerd in samenwerking met:

  • Brandenburg University of Technology Cottbus-Senftenberg
  • Coburg University of Applied Sciences and Arts.
  • Universiteit van Malmö, afdeling sociaal werk.
  • University of Gothenburg, Department of Social Work.
  • University of Ljubljana, Department for Social Justice and Inclusion.
  • University of Strathclyde, School of Applied Social Sciences.

Waarom een programma in "Sociaal werk als een beroep op de mensenrechten"?

In erkenning van het belang van de mondiale en transnationale dimensie van maatschappelijk werk dat steeds vaker wordt besproken met normatieve verwijzingen naar mensenrechten, biedt de MA-SWHR de kwalificatie om de problemen en problemen in verband met het drievoudige mandaat van sociaal werk aan te pakken - op lokaal niveau, nationaal en internationaal niveau.

Afgestudeerden zullen een goed begrip krijgen van hoe het idee van mensenrechten in de theorie en praktijk van sociaal werk kan worden geïmplementeerd - wat een onderzoeksperspectief omvat, evenals de ontwikkeling en realisatie van praktijkprojecten.

Welke graad is de "MA in sociaal werk als een beroep op de mensenrechten"?

Het is een vier semestrale Masters of Arts (MA) door onderzoek door middel van proefschrift en omvat een totaal van 120 credits die zijn toegewezen volgens het European Credit Transfer System (ECTS). De ASH is een door de staat erkende universiteit van toegepaste wetenschappen en de MA-SWHR is bezig met accreditatie. Vanwege het internationale perspectief van het programma, wordt het gerealiseerd in samenwerking met andere Europese universiteiten.

Wat zijn de studiegebieden?

De MA-SWHR is een interdisciplinair, op onderzoek gebaseerd studieprogramma, dat internationale mensenrechteninstrumenten en -normen combineert met geselecteerde sociale wetenschappen en de overdracht van conceptuele kennis naar de beroepspraktijk. De hoofdfocus van het programma is de studie van theorieën en empirische kennis die van fundamenteel belang zijn voor een professionele zelfontwerper op basis van het drievoudige mandaat van sociaal werk: wereldgemeenschap en sociale ontwikkeling, sociale problemen en schending van de mensenrechten, internationaal recht in een maatschappelijk werkperspectief; kritisch sociaal-wetenschappelijk onderzoek. Een secundaire focus ligt op de ontwikkeling van op mensenrechten gebaseerde interventiemethoden voor verschillende gebieden van sociaal werk. Bepaalde elementen van het curriculum omvatten eenheden op het gebied van gezondheid en mensenrechten; migratie en racisme; armoede en sociale uitsluiting; gender, diversiteit en mensenrechten; de rechten van kinderen; mensenrechteneducatie; veranderingsmanagement.

Hoe is het programma ontworpen?

Dit internationale programma wordt in het Engels gegeven. Het brengt studenten samen uit verschillende achtergronden en culturen om een interculturele leerervaring mogelijk te maken. Het is ontworpen om studenten uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om kwesties die relevant zijn voor mensenrechten te herkennen in sociaal beleid, theorie, probleemgebieden en werkterreinen van sociaal werk, en om een professionele praktijk gebaseerd op mensenrechten te promoten.

Hoe is het programma gestructureerd?

De MA-SWHR wordt eenmaal per jaar aangeboden en begint elk zomersemester. Het is een studieprogramma gebaseerd op klassikale lessen en seminars die ook periodes van zelf-afhankelijk leren en e-gefaciliteerde studietijd en schriftelijke opdrachten omvatten. Het vereist een fulltime inzet van studenten. De standaard studieperiode duurt 24 maanden en moet in vier semesters worden voltooid.

Tijdens de eerste drie semesters zullen studenten lessen en seminars volgen en zich inzetten voor de afronding van projectuitwerking en het schrijven van essays.

Het laatste semester is gewijd aan het onderzoek en het schrijven van de MA-scriptie (25 weken).

Waar kunnen afgestudeerden een baan vinden?

De oriëntatie van de MA-SWHR is aangepast aan de eisen van de arbeidsmarkt. Afgestudeerden werken in sociale diensten, free-lance, in internationale gouvernementele, niet-gouvernementele en particuliere organisaties, met name in belangrijke rollen om sociale verandering te bereiken.

Wat maakt de Alice Salomon uitstekend?

De Alice Salomon University of Applied Sciences (ASH) is de oudste en grootste academische opleidingsinstelling in Duitsland op het gebied van maatschappelijk werk. Het wordt erkend als een van Duitslands meest onderzoeksintensieve hogescholen op sociaal gebied en zet zich in voor internationale samenwerking. De Alice Salomon University is gevestigd in Berlijn, een cultureel levendige, kosmopolitische stad.

Hoeveel kost het?

De Alice Salomon University of Applied Sciences heeft zich ten doel gesteld studenten kwalitatief hoogwaardige cursussen aan te bieden tegen een eerlijke prijs. Het collegegeld voor voltijdstudenten is € 7920. Voor de eerste drie semesters is het vierde en laatste semester gewijd aan de masterproef en kost het 500 €. Er is een administratieve vergoeding van 300 € voor toegang en registratie. Verdere kosten zijn afhankelijk van de diensten die u wenst. Zo kost het ticket van het openbaar vervoerssysteem van Berlijn (geldig voor 6 maanden) momenteel 179,40 € voor MA-SWHR-studenten. De kosten van levensonderhoud - inclusief huur, eten, kleding, was, persoonlijke hygiëne, reizen, verplichte ziektekostenverzekering, telefoon, recreatieve activiteiten en andere uitgaven - bedragen over het algemeen gemiddeld tussen 500 € en 700 € per maand.

Zijn er beurzen of beurzen beschikbaar?

Nadat je met succes bent geregistreerd als student bij de lokale autoriteiten, vergoedt de ASH 50 €. Verder zijn er veel organisaties waar u financiering kunt aanvragen.

Wat zijn de toegangseisen?

Je moet een bachelordiploma hebben in een relevante discipline, bijvoorbeeld sociaal werk, sociale wetenschappen, rechten, menswetenschappen of culturele wetenschappen, en een minimum van een jaar professionele of vrijwillige werkervaring op een gerelateerd gebied. Bovendien wordt van u verwacht dat u aantoont dat u voldoende hebt getraind in onderzoeksvaardigheden en ook in het Engels.

Aangezien slechts een beperkt aantal studenten kan worden toegelaten tot het MA-SWHR-programma, raden we u aan vroegtijdig een aanvraag in te dienen. Aanvragers worden op doorlopende basis geaccepteerd. Aanvragers uit landen met visumvereisten voor Duitsland zouden moeten overwegen dat visumprocedures drie maanden of langer kunnen duren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our university has a unique profile that results, in part, from its intriguing history and long tradition. This is a place where diversity and gender mainstreaming, health promotion and a pro-family e ... Lees meer

Our university has a unique profile that results, in part, from its intriguing history and long tradition. This is a place where diversity and gender mainstreaming, health promotion and a pro-family environment receive high priority, as do cultural activities and international exchange. The university is also firmly anchored in national and international networks in the areas of academia, research and the professional world.On the following pages we will introduce you to the features that give the Alice Salomon University of Applied Sciences its distinctive character. Lees Minder