Master Program in Resource Recovery

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Door te studeren op dit unieke masterprogramma in Resource Recovery, dat wordt gegeven door het Swedish Center for Resource Recovery, zal uw vermogen om problemen in verband met de verwijdering, verwerking en recycling van reststoffen in nuttige producten te analyseren en op te lossen, worden ontwikkeld.

Een dergelijk nuttig en verkoopbaar product kan een product zijn voor de auto-industrie, gemaakt van biologisch materiaal dat gemakkelijk kan worden gerecycled. Het kan biogas of ethanol zijn om olie en benzine te vervangen. Of elektriciteit, verwarming en koeling duurzaam geproduceerd door thermische behandeling van afval. Waarom geen visvoer naast een afvalprobleem oplossen en ook de uitputting van de oceanen verminderen? Ongeacht of u als onderzoeker zult werken of in zaken en management zult werken en u zult een wereldwijde gemeenschapsbouwer zijn, met kennis en vaardigheden om uitdagingen aan te gaan op gebieden die zelfs niet direct verband houden met het herstel van bronnen.

Jullie die voor dit programma kiezen, komen in contact met veel verschillende onderwerpen, zoals biotechnologie en energietechnologie en materialen. De cursussen behandelen zowel internationale als Zweedse aspecten. Omdat de training is gekoppeld aan het succesvolle onderzoek dat in het veld is uitgevoerd bij het Swedish Center for Resource Recovery, komt u in nauw contact met onze onderzoekers en met research edge. Ons netwerk van bedrijven, onderzoeksinstituten en gemeenten zorgt er ook voor dat u een opleiding krijgt met een inhoud die u aantrekkelijk maakt voor potentiële werkgevers.

Tijdens de studies zal grote nadruk liggen op mondelinge en schriftelijke presentaties en zult u uw bekwaamheid verbeteren om informatie en onderzoeksresultaten in het veld te verkrijgen en te evalueren.

Studenten toegelaten tot het programma kiezen een specialisatie voor hun tweede semester in polymeertechnologie, energietechnologie of industriële biotechnologie.

uitrusting
Het onderzoek wordt uitgevoerd in verschillende uitgeruste laboratoria van chemische technologie, biotechnologie (biogas, schimmels en gist, en genetica), energie, polymeren, analyse, civiele techniek, evenals computersimulatie en modelleringslaboratorium. Alle onderzoekers, postdocs en studenten gebruiken de apparatuur in hun scripties en projectwerken.

Programmastructuur
In het eerste jaar krijgt u een overzicht van hoe middelen internationaal worden beheerd en in Zweden, trends en wetgeving. Karakterisering van afval is belangrijk om de juiste recyclingmethode te selecteren. Je bestudeert de verbranding en vergassing van afval in elektriciteit, warmte en brandstoffen en biologische methoden en technieken voor de productie van biobrandstoffen zoals biogas en bio-ethanol uit afval en andere bronnen. U kunt contact opnemen met Life Cycle Analysis als een hulpmiddel om te bepalen welke methode het meest geschikt is voor de omgeving.

Tijdens het tweede jaar krijg je de kans om je kennis op een bepaald gebied verder uit te breiden door deel te nemen aan een onderzoeksproject voor een volledig studiejaar. Het doel voor u is om een ​​concept van een onderzoeksrapport of een wetenschappelijk artikel te maken.

Lees hier meer over de onderzoeks- en onderwijsomgeving van het Swedish Center for Resource Recovery: www.scrr.se

Carriere vooruitzichten
Potentiële werkgevers zijn energiebedrijven, bioprocesindustrieën, adviesbureaus, onderzoeksinstituten, recyclingbedrijven, apparatuurfabrikanten, overheid en andere industrieën waar u kunt werken met bijvoorbeeld product- of procesontwikkeling. Werken als milieumanager bij bedrijven is een andere mogelijke carrière. Je kunt er ook voor kiezen om door te gaan naar doctorale studies op dit gebied, in Zweden of andere landen, een optie die door veel van onze studenten wordt gekozen. De University of Borås biedt een doctoraatsopleiding aan in Resource Recovery.

Toelatingseisen
Bachelor of Science in Engineering met major in Mechanical Engineering, Industrial Business Economics, Energy Technology, Chemical Engineering, Biotechnology, Civil Engineering, Textile Engineering, Structural Engineering of een Bachelor's degree in Physics of Chemistry.

Bovendien moeten studenten kennis hebben van de thermodynamica en kennis hebben van Engels equivalent met Engels 6.

Master diploma

  • Degree of Master of Science (120 credits) met een major in Resource Recovery in specialisatie Polymer Technology / Energy Technology / Industrial Technology.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Borås has approximately 11 000 students and 730 employees. In collaboration with the public and private sectors, we conduct education and research of high international quality with ... Lees meer

The University of Borås has approximately 11 000 students and 730 employees. In collaboration with the public and private sectors, we conduct education and research of high international quality with great societal relevance. We are a modern university with a central campus in the centre of the city. The national and internationally known Swedish School of Textiles and Swedish School of Library and Information Science are a part of the University of Borås, both of which have educational programmes and research. Lees Minder