Master Politieke en Internationale Studies (epi)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Beleid en Internationale Studies (IPS) is een meester van de School of Governance (EGE) Mohammed VI Polytechnische Universiteit opgebouwd door middel van een internationale academische samenwerking met het Instituut voor Politieke Studies in Aix-en-Provence (Aix Sciences Po ).

Deze master duurt twee jaar en traint professionals in de analyse van de openbare orde, te verspreiden en te produceren intellectuele kennis en onderzoek op het hedendaagse politieke, sociale wetenschappen en internationale betrekkingen in een academische kader van internationale referentie.

Marokko en de Noord-Afrikaanse landen zijn bezig met de hervorming van complexe processen van hun staat van hun niveau van politieke en publieke besluitvorming in een internationale omgeving te veranderen. Ook nieuwe ideeën ontstaan ​​of aan te vullen de voorwaarden van het gedrag of de inzet van publieke actie, met concurrerende vormen van betrokkenheid van verschillende belanghebbenden, de samenleving, de publieke sector, de private sector, het vertegenwoordigend orgaan.

Politieke en Internationale Studies geeft studenten de mogelijkheid om expertise te verwerven op deze processen, analyseren, verklaren ze, synthetiseren en het verwerven van potentiële capaciteit door het mobiliseren van verschillende disciplines op het kruispunt van de politicologie, sociologie, antropologie, geschiedenis, recht en politieke economie. Het curriculum is ontworpen om professionele medewerkers, uitstekend te trainen in hun vermogen tot synthese, methoden van denken en in staat om te relativeren en presenteren hun bevindingen in meerdere talen.

De opleiding vindt plaats in Rabat in het eerste jaar en gaat dan verder met een tweede-jaar internationale carrière die afgestudeerde maakt met een master 2 op Sciences Po in Aix-en-Provence, specialisatie in Internationale Betrekkingen, Politieke Sociologie en publieke actie. Deze internationale opening wordt versterkt door een specifieke werkzaamheden op vreemde talen (Frans, Engels) en Arabisch op groepsniveau en doelen. Deze twee graden, Marokkaanse en Franse open werving kansen in een brede waaier van beroepen van de leidinggevenden in het politieke klimaat, het publiek en de bredere publieke sector, de particuliere sector, met inbegrip van de raadpleging van de industrie of de beleidsevaluatie publiek (cf. professionals sterktes).

Recruitment in de master is toegankelijk voor houders van een licentie winnaars of het equivalent in de verschillende specialiteiten van de sociale wetenschappen geselecteerd op de kwaliteit van hun dossier en vervolgens door middel van een interview.

Toelating

De EPI meester staat open voor alle studenten met een bachelordiploma of gelijkwaardig in de verschillende specialiteiten van de Humane Wetenschappen (180 ECTS). Aanvragers aan het programma zal een applicatie met Mohammed VI Polytechnic University presenteren en te slagen voor een mondelinge interview voor een panel van universitaire docenten. Aan het einde van het interview, zal de jury beslissen over de aanvraag van een raster van vooraf vastgestelde criteria voor dit doel.

Gerichte vaardigheden

 • Expertise in de publieke sector
 • Zijn kennis van de openbare orde in de Arabische wereld
 • Politieke dynamiek analyse en inhoud van internationale openbare orde
 • Evaluatie van het overheidsbeleid

Kansen

Sector: Publieke organisaties (gemeenten, overheid), privé (agentschappen, bedrijven), semi-openbare (bureaus, kamers) en derde sector (verenigingen, NGO's)

 • Hoger onderwijs en onderzoek
 • deskundigheid publieke sector (Ministerie van Buitenlandse en Europese Zaken, ministerie van Defensie, de lokale overheden ...)
 • deskundigheid private sector (banken, kredietinstellingen, risicoanalyse centra ...)
 • derde sector deskundigheid (verenigingen, NGO's, ...)
 • Parlementaire Assistant
 • Ministeriële kabinetten

Transacties:

Boord beroepen en expertise op het gebied van besluitvorming en bestuur (consultant, hoofd van het onderzoek, het uitgeven en porting kwesties) berichten van de verantwoordelijkheid in:

 • binnenlandse en buitenlandse ondernemingen,
 • banken en andere financiële instellingen,
 • verzekeringsmaatschappijen,
 • de internationale adviesbureaus,
 • accountantskantoren,
 • beheer van schakelkasten en evaluatie
 • niet-gouvernementele organisaties (NGO's),
 • het Instituut voor Ontwikkeling (IRD)
 • internationale diensten van de lokale overheden,
 • het ministerie van Buitenlandse Zaken,
 • de Europese Commissie,
 • internationale organisaties zoals de World Trade Organization (WTO), de Wereldbank, de Verenigde Naties (VN), de Organisatie van de Verenigde Naties voor Industriële Ontwikkeling (UNIDO), het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP), de World Health Organization (WHO) ...

Talen

Eén van de doelen van Mohammed VI Polytechnic University Masters is om studenten in staat om zich volledig uit te drukken in de talen van de instructie van de Universiteit trainen: Frans, Engels, Arabisch.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Since 2014, the School of Governance and Economics Rabat (EGE) has become the political science school at the University Mohammed VI Polytechnic. The EMA was established in 2008 by a non-profit founda ... Lees meer

Since 2014, the School of Governance and Economics Rabat (EGE) has become the political science school at the University Mohammed VI Polytechnic. The EMA was established in 2008 by a non-profit foundation, the Foundation for Teaching Economics, Political and Social (FESEPS) with the aim of reintroducing a high-level training in political science and economics in the Moroccan university environment. Lees Minder