Master Online Marketing (MA)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deeltijdse onderzoeken gericht op marketing, management en IT

Hoe bereiken we huidige en toekomstige klanten via alle relevante kanalen? Hoe vertellen we hen over deze kanaalverhalen die hen inspireren? Hoe optimaliseren we onze website zodat klanten ons vinden? Hoe ontwerpen we display- en AdWords-campagnes? En wat doen we op Facebook, Twitter

Het programma bevindt zich momenteel in de programma-accreditatie, die naar verwachting zal starten in oktober 2018.

Inhoud en specialisatie - passend bij uw interesses en plannen

De inhoud van de online marketing-opleiding is net zo gevarieerd als de beroepenvelden waarin de verworven competenties kunnen worden gebruikt. Het masterprogramma combineert toepassingsgerichte kennis op het gebied van marketingmanagement, strategische communicatie en informatietechnologie.

Praktisch en academisch gezond, de studie biedt de nodige kennis op de volgende onderwerpen en werkgebieden:

 • Marketing en communicatie management
 • Online Marketing en Multichannel Marketing
 • Online zaken en online handel
 • Gegevensbeheer en marketingautomatisering
 • Mobiele advertenties, mobiele services en app-ontwikkeling
 • Social Media Marketing en Social Media Advertising
 • Contentmarketing en merkvertelling

Masterdiploma van de universiteit van Fresenius

Het programma is een gezamenlijk aanbod van de Leipzig School of Media en het afstandsonderwijs onlineplus van de Hochschule Fresenius. De aanwezigheidseenheden vinden plaats in Leipzig. De opleiding heeft een omvang van 120 ECTS-credits.

Studie

De masteropleiding Online Marketing (Master of Arts) is momenteel in accreditatie en gaat officieel van start op 1 oktober 2018.

In ons blended learning-programma worden pure online-modules gecombineerd met korte aanwezigheidsfasen (één of twee aanwezigheidsfasen per semester, een totaal van 15 aanwezigheidsdagen). Dit resulteert in een optimale mix voor een zelfbepaald afstandsonderwijs en de verdieping van zowel de geleerde als de netwerken in de aanwezigheidsfase.

U kunt dus op elk moment beginnen met studeren en beginnen met een selectie van online modules. Flexibiliteit en individuele tijdplanning stellen u in staat te studeren op maat van uw behoeften en een leerwereld te creëren met de grootst mogelijke ruimte voor uw individuele behoeften.

Tijdens de lezingen ter plaatse vinden studenten hoogwaardige mediatechnologie, een computerpool met software en hardware voor beeld-, audio- en videobewerking en een opnamestudio op de Media Campus Villa Ida in Leipzig. Om de best mogelijke leerresultaten te bereiken, is het ook aan te raden om je eigen laptop mee te nemen.

Kosten - hoge flexibiliteit met drie vergoedingsmodellen

De beslissing om te studeren hangt van veel factoren af. Dit omvat de kosten van afstandsonderwijs. We willen dat u de best mogelijke informatie kunt geven en uw beslissing kunt plannen. Daarom informeren wij u natuurlijk transparant en open over ons lesgeld.

Honoriemodellen voor de masteropleiding Online Marketing:

 • Kostenmodel 24 maanden: maandelijks 624, - Euro, totaal 14.976, - Euro
 • Kosten model 36 maanden: maandelijks 454, - Euro, totaal 16,344, - Euro
 • Vergoeding model 48 maanden: maandelijks 350, - Euro, totaal 16.800, - Euro

Toelatingsvoorwaarden - je weg naar deze opleiding

Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot het masterprogramma "Online Marketing" op de Leipzig School of Media in samenwerking met de Hochschule Fresenius:

 1. Met ten minste 180 ECTS (inclusief 40 ECTS in economie) met een eerste beroepskwalificatie, gevolgd door ten minste een jaar professionele ervaring op het gebied van economie en / of marketing, die verband houden met de Master.
 2. Zonder eerste universitair diploma met afgeronde beroepsopleiding en aansluitend ten minste vier jaar gekwalificeerde werkervaring en geslaagd voor een bekwaamheidsproef.

Ontbrekende vakspecifieke ECTS kan worden vervangen door de toewijzing van extra modules. Als je de toelatingsvoorwaarden niet duidelijk kunt aangeven, kun je dit compenseren met een toelatingsgesprek. Om dit te doen, dient u een motivatiebrief van één pagina in het Duits in met de aanvraag. Dit wordt gevolgd door een persoonlijk gesprek van 30 minuten.

Studeren zonder een eerste universitair diploma

Zelfs zonder een eerste universitaire graad heb je de mogelijkheid om een ​​masteropleiding te volgen met een proeve van bekwaamheid. Voeg hiertoe een motivatiebrief van één pagina in het Duits toe aan uw sollicitatiedocumenten en maak een afspraak voor een persoonlijk interview van 30 minuten. Daarna wordt je ontgrendeld voor een vakspecifieke voorbereidingsmodule, die je binnen een maximum van zes maanden met de proeve van bekwaamheid voltooit.

toepassing

Het programma is een gezamenlijk aanbod van de Leipzig School of Media en Fresenius onlineplus. De deelnemers zijn ingeschreven aan de Hochschule Fresenius onlineplus en voltooien de klas-leseenheden in de Leipzig School of Media . De universiteit van Fresenius is door de deelstaat Hessen, het ministerie van Wetenschap en Kunst, erkend als staatsburger. Ze wordt beloond met de internationaal erkende academische graad "Master of Arts" en heeft ook een masterdiploma.

Vier weken proef

Om je afstandsonderwijs aan de Hochschule Fresenius uitgebreid te kunnen testen, geven we je vier weken de tijd. Tijdens onze proefstudies, kunt u vertrouwd raken met het leerplatform, een eerste module starten en uw persoonlijke studiecoach leren kennen. Kort gezegd, je bent rechtmatig ingeschreven als student of student aan de Fresenius University of Applied Sciences en je kunt het studieprogramma zonder beperkingen gebruiken.

Hebben we uw interesse gewekt?

Neem dan op elk moment contact met ons op. We adviseren u graag.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Gemeinnützige Gesellschaft für akademische Weiterbildung.

Gemeinnützige Gesellschaft für akademische Weiterbildung. Lees Minder