Master One Year Filmmaking

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Invoering

De cursus biedt studenten de kennis en technieken om audiovisuele werken in elk formaat te kunnen produceren. Studenten leren over en voltooien het werk van de regisseur en van de andere leden van het regieteam in de voorbereidings-, film- en postproductieprocessen.

Ze zullen ook algemene kennis verwerven van de taken die worden uitgevoerd door de andere leden van een productieteam dat betrokken is bij audiovisuele werken: directeur van fotografie, art director, redacteur, geluidsontwerper, enz. Al deze kennis en vaardigheden zullen worden verworven door middel van voortdurend praktisch werk in audiovisuele narratieve oefeningen. De cursus omvat ook theoretische vakken die, gebaseerd op afbeeldingen, verschillende gebieden van de hedendaagse audiovisuele cinema bestrijken, van de meest innovatieve trends in moderne films tot een historisch-culturele bespreking van de Spaanse cinema van de afgelopen twintig jaar.

Doelgroep

 • Afgestudeerden van audiovisuele communicatie, beeldende kunst of andere universitaire graden met betrekking tot audiovisueel werk. Professionals uit de film- of audiovisuele sector die meer willen weten over filmmaken.

Vaardigheden

 • Audiovisuele taalmechanismen kennen en kunnen gebruiken om verhalen te vertellen.
 • Het uitvoeren van al het werk van een regisseur bij het produceren van audiovisueel werk: plannen, implementeren en begeleiden van de verschillende productieprocessen.
 • Voldoende theoretische en praktische kennis hebben van de taken die worden uitgevoerd door de andere afdelingen die betrokken zijn bij het produceren van een audiovisueel werk (regie van fotografie, regie van kunst, montage, geluid, enz.)
 • In staat zijn om in een team te werken om audiovisueel werk te produceren, samen te werken met de andere leden en een gezamenlijk project te leiden.
 • Volwassen zijn en strikte analytische standaarden hebben bij het zelf beoordelen van het uitgevoerde werk, zowel persoonlijk als voor het team als geheel.

Cursusplan

 • Filmanalyse
 • Trends en esthetiek in de hedendaagse cinema
 • Spaanse bioscoop: van Almodóvar tot heden
 • Oefen in audiovisueel verhaal
 • Audiovisuele technieken I
 • Audiovisuele technieken II
 • Technische training

Leermethode

De cursus is gebaseerd op de "learning by doing" -methode: studenten volgen gedurende de cursus verschillende praktische audiovisuele verhalende sessies waarin ze de verworven conceptuele en technische kennis integreren. Studenten worden verdeeld in werkgroepen van vier of vijf personen.

Elke student is verantwoordelijk voor vijf praktische werken als regisseur en moet bovendien een actieve rol spelen in de andere rollen dan die van de regisseur, terwijl hij het praktische werk van zijn groepsleden filmt. In de theoretische vakken zal klassikaal debat worden aangemoedigd op basis van gezamenlijke bezichtigingen in seminarformaat.

Het doel van deze onderwerpen is om studenten te voorzien van referenties van hedendaagse audiovisuele werken en hen te helpen hun eigen retoriek te ontwikkelen over de beelden en de huidige cinema op basis van analytisch werk dat kan worden geschreven of in de vorm van een mondelinge presentatie of een audiovisuele video essay.

Na afronding van de masteropleiding kunnen studenten individueel of in groep korte filmprojecten presenteren. Afhankelijk van de kwaliteit van de voorstellen en na selectie door een jury, zullen er twee door de school worden geproduceerd via een kalender en met het geld om zich aan te passen aan de kenmerken van het voorstel.

ESCAC-gemeenschap

Dit is de beste tijd in de geschiedenis om in de audiovisuele sector te werken: nog nooit waren er zoveel verschillende schermen beschikbaar voor zoveel gebruikers. Deze schermen hebben inhoud nodig om producten aan een wereldwijd publiek te leveren en als gevolg daarvan investeren de grote technologiebedrijven in audiovisuele creatie. ESCAC Talent.

Afgestudeerden met een carrière die nationaal en internationaal erkend is, hebben opgeleid op onze school. Filmregisseurs, producenten, fotografie-regisseurs, redacteuren, VFX-supervisors, enz. U zult veel van het ESCAC-talent terugvinden in de aftiteling van een groot aantal films en series. Ons onderwijssysteem is gebaseerd op Leren door te doen. We willen dat je leert terwijl je dat doet, vergezeld van de beste professionals in de sector. Bij ESCAC leiden we vertellers op. We leren je hoe je je verhaal vertelt, welke specialiteit je ook kiest.

Het werk van afgestudeerden en van het productiebedrijf van de school (ESCAC Films) is bekroond met meer dan 500 nationale en internationale prijzen, zoals de Best International Short Film Award van het Sundance Festival (2006), of de derde prijs in Cinefoundation - uitgereikt door Cannes Festival (2015).

Internationale campus: gedurende deze 25 jaar hebben meer dan 5.500 studenten van 23 verschillende nationaliteiten onze campus bezocht, wat bijdraagt aan culturele verrijking en de verbetering van de gemeenschap. Tien speelfilms geproduceerd om afgestudeerden in de industrie te vestigen via het Ópera Prima-programma. Labs voor toegang tot de industrie door jonge professionals: een open ruimte die wordt begeleid door actieve professionals, gericht op afgestudeerden of voormalige masterstudenten in de VFX-, script- en setbouw-specialiteiten.

Het doel van de labs is om hun kennis in de praktijk te brengen en hun vaardigheden aan te moedigen in het kader van echte producties in speelfilms, korte films en series van ESCAC Films, evenals samenwerking met bedrijven uit de sector. Onze school is erkend door CILECT (een organisatie gevormd door de beste filmscholen ter wereld) en wij zijn de enige filmschool in Spanje die officieel erkend is. ESCAC traint zijn studenten op basis van kruisvaardigheden en biedt kennis en hulpmiddelen om later een carrière te ontwikkelen op elk gebied van het creëren van inhoud.

Waarom deel uitmaken van de ESCAC-gemeenschap?

Je maakt deel uit van de ESCAC-community, die je de kans geeft om je talent aan te scherpen in een setting die creativiteit en interactie tussen studenten en alumni van alle leeftijden bevordert. Wist je dat de meeste afgestudeerden nog steeds films maken met hun voormalige ESCAC-klasgenoten? ESCAC eindigt niet wanneer je afstudeert; de gemeenschap gaat verder in de professionele wereld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Lees meer

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Lees Minder