Master of Theology

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Academische excellentie en intercultureel leren

The Master of Theology is een Engelstalige intensieve masteropleiding, geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie. Het begint in september van elk studiejaar en duurt één jaar (60 ECTS). Vanwege de onderzoeksfocus en het hoge academische niveau, is het programma uitermate geschikt voor een tweede masteropleiding voor een onderwijsministerie en / of doctoraatsstudies.

Het programma biedt een hermeneutische en contextuele benadering in alle theologische subdisciplines en meerdere mogelijkheden voor interculturele ontmoeting en interactie met studenten van over de hele wereld. Als deelnemer aan het programma leer je over verschillende culturele achtergronden en theologische contexten. Het is daarom een ​​echte internationale en interculturele ervaring!

Het programma

The Master of Theology bestaat uit vier verschillende tracks. Voordat je begint aan je studie aan de Protestantse Theologische Universiteit, moet je een van deze gespecialiseerde tracks kiezen, omdat het de inhoud van het curriculum bepaalt:

  • Ethiek van waardigheid
  • Interculturele ontmoeting en getuige
  • Levende teksten
  • Missional Communities

De opleiding start in het eerste semester met twee interdisciplinaire vakken gevolgd door vier "profielcursussen" van het gekozen parcours. Een van deze cursussen wordt gevolgd bij onze partnerinstelling, de Universiteit van Groningen. De interculturele focus van het programma komt terug in bijna al zijn cursussen, zodat de aanwezigheid van studenten van vele horizonten zelf een hulpbron in het leerproces wordt.

In het tweede semester ga je door met het programma met je specialisatie. Deze specialisatie omvat methodologie- en specialisatiecursussen, literatuurstudie en een afsluitende masterproef.

Een drie-weg gesprek

De International Master biedt een geweldige toegang tot de westerse theologie en cultuur voor studenten uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika. We zijn goed uitgerust om u te helpen een brug tussen uw eigen context en de Europese Academie te bouwen. Om dezelfde reden, hebben een aantal studenten uit het Westen dit specifieke programma van één jaar gekozen omdat het voorziet in een blootstelling aan andere uitingen van de wereld het christendom en interculturele theologie. We houden ervan om u te helpen de drie-weg gesprek te verdiepen tussen je eigen context en de uitdagingen, westerse theologie, en de christelijke Schrift en traditie.

Wereldchristendom in een klaslokaal

De Protestantse Theologische Universiteit is een plaats waar studenten en academici van oecumenische en evangelische overtuigingen elkaar ontmoeten en samen de Schrift en de christelijke traditie bestuderen. Wij delen de overtuiging dat alleen als we elkaar als christenen uit verschillende culturele en sociale contexten en vanuit verschillende theologische achtergronden kunnen we groeien in ons begrip van de 'de breedte en lengte en hoogte en diepte, [van] de liefde van Christus, die de kennis te boven , zodat [we] kan worden gevuld met al de volheid van God "(Efeziërs 4: 18,19 NRSV).

Toelatingsvoorwaarden

Toelating tot het internationale Master of Theology-programma vereist:

1. Een bachelordiploma in de theologie of een gelijkwaardige graad van een erkende academische instelling vergelijkbaar met een Nederlandse academische bachelordiploma

2. Een goede kennis van het Engels , te bewijzen door:

  • een TOEFL-score van 575 (op papier gebaseerde test), 232 (computergebaseerde test) of 90
  • (Internet gebaseerde test);
  • een IELTS-score van 6,5;
  • een TOEIC-score van 720;
  • een Cambridge ESOL CAE 58-66.

3. Bij het aanvragen van OT- of NT-studies : een bewezen bachelor niveau van Hebreeuws of Grieks. Voor Hebreeuws betekent dit een studiebelasting van minstens 15 ECTS, voor Grieks een studiebelasting van minstens 20 ECTS (15 ECTS normale Griekse studies en 5 ECTS NT Greek). Eén ECTS moet worden vergeleken met een studielast van 28 studie-uren.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Protestant Theological University (PThU) is a university for theology based on a religious view of life, located in Amsterdam and Groningen. The PThU aims at profound and relevant theological educ ... Lees meer

The Protestant Theological University (PThU) is a university for theology based on a religious view of life, located in Amsterdam and Groningen. The PThU aims at profound and relevant theological education and research with regard to developments in faith, church and Christianity worldwide. Work in the university is inspired by its close association with the church and a fascination for what faith does with people – explicitly including the personal faith of its staff and students. Lees Minder
Amsterdam , Groningen + 1 Meer Minder