Master of Science in milieuwetenschappen

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Milieuwetenschappen

Environmental Sciences is een interdisciplinair vakgebied voor de vele interacties tussen natuurlijke en menselijke systemen op meerdere schalen, van moleculen tot landschappen. In aanvulling op de kennis in de natuurwetenschappen, Master studenten in de Environmental Sciences programma krijgen een onmisbaar en solide begrip van de sociale wetenschappen (bijvoorbeeld economie, politiek, management). Met een unieke mix van theoretische cursussen en hands-on praktijkervaringen, ontwikkelen studenten vaardigheden te analyseren en complexe milieuproblemen op te lossen in een interdisciplinaire context.

Het Instituut voor Milieukunde biedt een uitstekend programma van de studie door het combineren van de expertise van Biologie, Scheikunde, Natuurkunde, Geoecology en de sociale wetenschappen.

studieprogramma

Alle studenten nemen de zes vereiste modules (verplicht onderdeel). Nadien studenten personaliseren het programma door te kiezen voor twee van de acht speciale gebieden en het invullen van vier modules in elk, met een extra module van hun keuze. Een externe stage en de masterproef met colloquium ronden het 4-semester programma. De 6-weken stage kan worden uitgevoerd bij een externe universiteit of de overheid of industrieel onderzoeksinstituut in Duitsland of in het buitenland.

Specialiteit gebieden:

  • Milieu-Analyse
  • Applied Ecology
  • Socioeconomics & Environmental Management
  • Aquatic Systems
  • Soil Systems
  • Landschappen & Scales
  • Modellering
  • Chemicaliën in het milieu

EISEN

We zijn op zoek naar gemotiveerde studenten die geïnteresseerd zijn in het werken op uit milieuoogpunt relevante problemen met behulp van een interdisciplinaire benadering.

Hoger Onderwijs Entrance Qualification

Iedereen die studeren aan een Duitse universiteit heeft een diploma hoger onderwijs ingang ("Hochschulzugangsberechtigung"), respectievelijk een meester ingang kwalificatie ("Masterzugangsberechtigung").

Entree kwalificatie wordt niet gecontroleerd door de universiteit, maar door Uni-assist (zie aanvraagprocedure). Uni-assist biedt alle verdere informatie over het hoger onderwijs ingang kwalificatie.

Academische achtergrond

Een bachelor diploma in Environmental Sciences (of gelijkwaardig programma met een focus op de natuurwetenschappen en toegepaste wiskunde) met een minimale eindcijfer van "goed" (bv 2,5 op een schaal 6.0 of 3.0 op een schaal 4.0).

Taalvaardigheid

Engels

Het programma wordt uitgevoerd in het Engels. Daarom goede actieve en passieve kennis van het Engels zijn essentieel.

Duits

Beheersing van het Duits is geen vereiste voor de toepassing. Toch raden wij u aan een aantal fundamentele Duits te leren voor het dagelijks leven. Terwijl in Duitsland veel mensen Engels spreken, zal u in het algemeen het leven te vinden in Duitsland makkelijker als je spreekt Duits.

AANMELDINGSINFORMATIE

Het programma start in de winter semester (oktober). Inschrijving in de zomer semester is ook mogelijk.

Aanvragers met een Duitse bachelor degree

Toepassing via Student Registration Office Studenten met een Duitse bachelor moet gelden via de Student Registration Office ("Studierendensekretariat") van de Universiteit Koblenz-Landau.

Algemene informatie over de toepassing zijn verkrijgbaar op onze universiteit help site voor aanvragers (in het Duits).

De universiteit opent applicatie voor de winter termijn ongeveer in juni.

Studenten moeten de universiteit applicatie portal. U krijgt een bindende lijst van vereiste documenten ontvangen na online applicatie. Om te beginnen, hier is een niet-bindend voorbeeld van de vereiste documenten. Richt vragen over uw aanvraag bij het Student Registration Office.

Inschrijving

Indien toegelaten, moet je nog steeds inschrijven aan de universiteit van Koblenz-Landau. Inschrijving kan worden gedaan in persoon of per post, voor de laatste moet u de gevraagde documenten te sturen. Persoonlijke inschrijving vindt plaats bij de Student Registration Office, Westring 2, Landau.

Applicatie met een niet-Duitse bachelor degree

deadlines

Vanwege de lange mailing tijden en visumaanvraag proces, adviseren wij internationale kandidaten in hun eigen belang te passen voor het programma zo spoedig mogelijk, uiterlijk begin juni (voor de winter termijn) of begin december (voor de zomer term).

Echter, dit is geen formele regelgeving, maar een advies. De Master Program is uitgezonderd van de universiteitsbrede deadlines (15 juli / winter termijn, resp. 15 januari / zomer termijn), waardoor toepassingen zijn van harte welkom op een permanente basis en toegang is mogelijk tot beschikbare plaatsen zijn gevuld of de termijn begint.

Toepassing via Uni-assist

Studenten met een diploma van buiten Duitsland gelden via uni-assist. Uni-assist staat voor "University Application Services voor internationale studenten". Uni-assist reviews namens de Universiteit van Koblenz-Landau gezien de universiteit normen of uw aanvraag voldoet aan de formele eisen en informeert u en de Universiteit over het resultaat. Uni-Assist zet ook je cijfers aan het Duitse systeem.

Algemene informatie over de toepassing via uni-assist kan worden gevonden op richtlijnen van onze universiteit met betrekking tot uni-assist. Uni-assist ook een gedetailleerde beschrijving van het proces.

Toepassing opent medio januari (voor de volgende winter termijn). Afhankelijk van de toepassing pieken en je achtergrond, zou het herzieningsproces tot 4-6 weken. Als u vragen heeft tijdens het proces, verwijzen wij u naar uni-assist - we hebben geen inzicht in uw aanvraag hebben tijdens deze fase.

Uni-assist zal u op de hoogte of uw aanvraag documenten volledig en of u voldoet aan de formele vereisten voor de gewenste koers van de studies. Na een succesvolle pre-check uni-assist zal uw elektronische dossier toe aan het Instituut voor Milieukunde. Wij zullen dan kijken of je eisen te voldoen en beslissen of je wordt toegelaten of niet en bieden u met onze beslissing en informatie over verdere stappen.

Inschrijving

Indien toegelaten, moet u zich inschrijven bij de Universiteit van Koblenz-Landau. U kunt dit doen na aankomst in Duitsland, aan het begin van elke term. De inschrijving vindt plaats bij de Student Registration Office ("Studierendensekretariat") op Westring 2, Landau. Verdere informatie te komen met de toelating brieven en is ook te vinden op onze homepage: na aankomst.

Collegegeld

Studenten zonder een master's degree hoeft niet elke collegegeld ("Studiengebühren") te betalen. Onderwijs in Duitsland is aanzienlijk gefinancierd door de deelstaten. Hierdoor Ondanks de hoge kwaliteit van het Duitse onderwijs, studeren in Duitsland veel goedkoper dan in landen zoals Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Alleen studenten die al een master's degree te houden van een Europese universiteit zijn soms nodig om collegegeld (650 € per semester) te betalen. Echter, dit wordt bepaald door het kantoor van onze studenten op een case-by-case basis. Studenten met een master's degree van een Duitse universiteit zal moeten collegegeld betalen.

semester Bijdrage

Studenten ingeschreven is aan de Universiteit van Koblenz-Landau hebben een terugkerende semester bijdrage ("Semesterbeitrag") te betalen. Het heeft betrekking op een deel van de administratiekosten en de sociale bijdragen aan de "AStA" (Student Union) en de "Studierendenwerk" (Student Services). Momenteel is de bijdrage semester is 104,28 € per semester.

Uni-Assist Vergoedingen

Studenten met een niet-Duitse bachelor's degree aan te vragen voor onze programma via Uni-assist. Uni-assist werpt een eenmalige vergoeding van 75 €. Gedetailleerde informatie is te vinden op Uni-assist website.

Kosten van levensonderhoud

Wij schatten dat u rond 750-900 € per maand nodig te huur, voedsel, boeken, kleding, telefoon, ziektekostenverzekering, bijdrage semester en recreatieve activiteiten. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de levensstijl van elke student.

Voor het aanbrengen van onze programma u geen bewijs van financiële capaciteit nodig. Maar je kan het nodig heeft voor het aanvragen van een visum.

Financiering van uw Studies

Werken

De universiteit zelf geen beperkingen op studentenjobs hebben. Maar beperkingen kunnen worden gegeven door de visumplicht.

Studenten van de Europese Unie (EU) hebben meestal gratis toegang tot de Duitse arbeidsmarkt en zijn nagenoeg gelijk aan Duitse studenten. Normaal gesproken kan de internationale studenten uit andere landen in totaal 120 dagen per jaar werken. Dit geldt niet voor het werk als wetenschappelijk medewerker. Maar dan dubbel te controleren bij de Duitse ambassade of het consulaat wanneer u uw visum.

Beurzen

De universiteit van Koblenz-Landau geen beurzen bieden. Voor informatie over vormen van financiering door de Duitse Academic Exchange Service (DAAD) en andere instellingen, kunt u terecht op de beurs databank die door de DAAD.

Houd er rekening mee dat de termijnen van de betreffende instellingen zijn onafhankelijk van de termijnen van de masteropleiding.

Laatst bijgewerkt op jul 2016

Over de school

The University of Koblenz-Landau is a young, medium-sized university. In 1990 the university emerged from the former teacher training college. In the meantime research and teaching are organised in th ... Lees meer

The University of Koblenz-Landau is a young, medium-sized university. In 1990 the university emerged from the former teacher training college. In the meantime research and teaching are organised in three linked interdisciplinary subject areas entitled "Learning", "Society" and "Environment". Lees Minder
Koblenz , Landauer + 1 Meer Minder