Master of Science in human resource development

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Science in Human Resource Development

&nbsp

Effectieve ontwikkeling en het gebruik van de menselijke activa is net zo essentieel voor een organisatie 's succesvolle levering van diensten als state-of-the-art technologie. Organisaties moeten de juiste mensen met de juiste competenties op het juiste moment, in combinatie met de juiste systemen en technologie.

Programma-overzicht

&nbsp

De Master of Science graad in human resource development bereidt studenten voor het menselijk vermogen van een organisatie te beïnvloeden om een ​​positieve invloed resultaten van de organisatie. Rochester Institute of Technology is het aanbieden van een Masters Degree in Human Resource Development (HRD) voor meer dan 25 jaar.

Het programma vraagt ​​van leerlingen om vaardigheden te kweken in effectieve werknemer en talentontwikkeling praktijken zoals gebruikt door world-class organisaties, outcome en evidence-based training en leren, instructie-ontwerp en levering, loopbaanontwikkeling, en de ontwikkeling van het personeelsbestand.


Aanvragers aan dit programma worden vaak human resource beoefenaars te popelen om nieuwe competenties op te bouwen in de opleiding ervaren, instructional design, talent management en ontwikkeling van medewerkers; managers die willen werknemers stimuleren om hun potentieel te bereiken, en particulieren die geïnteresseerd zijn in het starten van een carrière in de human resources veld.

&nbsp

Human Resource trends en issues

&nbsp

Om succesvol te blijven, zijn bedrijven over de hele wereld het ontwikkelen van een concurrerende en productieve beroepsbevolking.Met de globalisering komt snel, kwaliteit beroepsbevolking is een van de cruciale factoren die de nieuwe binnen-en buitenlandse investeringen kunnen aantrekken. Het is belangrijk dat de overheid en de particuliere sector om zich te concentreren op de arbeid te onderwerpen, omdat ze invloed hebben op de concurrentiepositie van het land als een investering bestemming.

Als Kroatië en andere landen in de regio voor te bereiden op de Europese Unie in te voeren en hun focus op de wereldwijde markt voort te zetten, kunnen bedrijven vinden het nuttig om:
· Zorg ervoor dat werknemers bereid zijn om te slagen in nieuwe banen in nieuwe industrieën
· Verbetering van de productiviteit door "best practice " technieken voor het beheer en een beter gebruik van technologie
· Invoering van nieuwe technologieën, werkplekleren, technische training en de ontwikkeling van vaardigheden

Onze master in Human Resource Development bereidt u en uw managers om de benodigde veranderingen in de human resource-gerelateerde zakelijke praktijken te ondersteunen en om met succes in op de trends en issues uw bedrijf wordt geconfronteerd.

&nbsp

Voorbeeld Cursussen

Strategische ontwikkeling van medewerkers

Deze cursus biedt mensen met een kader nodig is om een ​​succesvol ontwerp te leren van interventies die de prestaties verbeteringen in hun organisaties te rijden. Ze onderzoeken volwasseneneducatie principes en leerstijlen en de beste praktijken in de organisatie leren, ontwikkeling van medewerkers, en alternatieve levering strategieën. Zij bepalen hoe het leren initiatieven te koppelen aan de bedrijfsstrategie en krijgen inzet voor deze initiatieven van senior leiders.

&nbsp

Menselijk kapitaal strategieën

Deze cursus onderzoekt hoe het ontwikkelen van een human capital strategie te verwerven, te behouden, en gaan de beste beschikbare talent nodig is voor de huidige en toekomstige succes.Het onderzoekt tools en technieken voor het menselijk kapitaal planning, inkoop, behoud en ontwikkeling. Studenten in deze vier-krediet uiteraard onderzoeken benchmark-practices uit de industrie alle soorten voor het afleiden van effectieve strategieën voor de eigen organisatie. Ze ontwikkelen een human capital strategie en vul een geïntegreerde set van projecten om de geselecteerde onderdelen van de strategie uit te voeren.

&nbsp

Wijzig de ontwikkeling van leiderschap

Het doel van deze cursus is om de leerlingen aanmoedigen om zorgvuldig hun verantwoordelijkheden en verplichtingen te analyseren in de context van leiderschap voor verandering die de goede van de organisatie. De cursus gaat verder dan het bestuderen van leiderschap, het zal de student zich richten op de ontwikkeling van de specifieke leidinggevende vaardigheden voor HRD die zij nodig hebben om effectief organisaties leiden door verandering van hun visie en doelen te bereiken.Het belangrijkste is, zal het begeleiden studenten door middel van een zelf-bewustzijn proces dat zal worden gewezen op hun verandering leiderschap kenmerken en helpen om een ​​plan van aanpak om deze competenties te vergroten vast te stellen.

&nbsp

&nbsp

Toelatingsvoorwaarden

&nbsp

Om in aanmerking voor toelating tot de MS-programma's, moeten de kandidaten voldoen aan de volgende eisen:

&nbsp

  • Houd een bachelor diploma (of gelijkwaardig 4 jaar graad) van een geaccrediteerde instelling,
  • Submit officiële transcripten (in het Engels) van alle vooraf ingevulde undergraduate en graduate werk natuurlijk,
  • Er worden twee professionele aanbevelingen,
  • Heb je een undergraduate GPA van 3,0 (dat wil zeggen 4,0 volgens de Kroatische graad schaal) of hoger, of het bewijs van professionele prestaties,
  • Vul een afgestudeerde toepassing.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

RIT / ACMT is de enige school in de directe regio die een estabalished samenwerking met een Amerikaanse universiteit heeft. Het 's ook de enige onderwijsinstelling in Kroatië de toekenning van twee d ... Lees meer

RIT / ACMT is de enige school in de directe regio die een estabalished samenwerking met een Amerikaanse universiteit heeft. Het 's ook de enige onderwijsinstelling in Kroatië de toekenning van twee diploma's: een Amerikaanse graad van Rochester Institute of Technology en een Kroatische diploma van de American College van Bestuur en Technologie. Via een partnerschap opgericht in 1995, RIT / ACMT biedt haar studenten stapsgewijs erkende diploma's. Vandaag blijven we de enige private onderwijsinstelling de toekenning van zowel de Amerikaanse graden (erkend door de New York Midden-Staten Vereniging van Hogescholen en scholen) en de Kroatische graden (volledig geaccrediteerd en in lijn met het Bologna-proces). RIT / ACMT trekt studenten uit alle delen van Kroatië en de hele wereld.Op dit moment 30 procent van onze studenten is internationale studenten uit landen als Australië, Oostenrijk, Bosnië en Herzegovina, Canada, China, Duitsland, Macedonië, Montenegro, Noorwegen, Peru, Rusland, Servië, Slovenië, Zuid-Afrikaanse Republiek, Zuid-Korea, Zwitserland , Turkije en de Verenigde Staten van Amerika. Elk jaar meer dan 70 studenten van RIT 's belangrijkste campus studie aan ACMT. Twee spannende locaties &nbsp RIT / ACMT biedt twee spannende locaties waar u uw diploma te verdienen. U kunt kiezen tussen Dubrovnik, een prachtige stad aan de kust gelegen aan de Adriatische Zee, of Zagreb, de hoofdstad en het centrum van de activiteiten in Kroatië. &nbsp&nbsp Visie &nbsp RIT / ACMT zal worden erkend als de toonaangevende internationale carrière georiënteerde universiteit in Kroatië.&nbsp&nbsp Missie &nbsp RIT / ACMT zal het realiseren van de visie door: &nbsp het verstrekken van een dynamische leeromgeving waarin studenten zowel de theoretische kennis en praktische vaardigheden te combineren. het opbouwen van positieve relaties met lokale en regionale gemeenschappen, en met onze internationale business partners. het bevorderen van nauwe relaties met de regionale overheden en academische instellingen in de uitwisseling van ideeën en praktijken. onderhouden van contacten met onze afgestudeerden en het creëren van zakelijke relaties met hen. het maken van onze diensten beschikbaar voor zakelijke leiders die professionele begeleiding zoeken bij de ontwikkeling van hun organisaties en de opleiding van hun medewerkers. in nauwe samenwerking met RIT om de mobiliteit te bevorderen door de uitwisseling van studenten en docenten om de voordelen van de Amerikaanse programma's en middelen te optimaliseren. &nbsp Lees Minder