Master of Science in Global Management

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het Global Management (GM) / CEMS-programma bereidt ambitieuze studenten voor op een carrière in invloedrijke posities bij internationale organisaties. Een gedreven studentengemeenschap, nauwe samenwerking met zakelijke en sociale partners van CEMS en een uitwisselingssemester bieden een sterke basis voor studenten om een wereldwijde mindset te ontwikkelen en leiderschapsvaardigheden te verwerven. Afgestudeerden worden lid van een echt wereldwijd en levenslang CEMS-netwerk bestaande uit meer dan 14.400 alumni en 108 verschillende nationaliteiten, werkzaam bij enkele van 's werelds toonaangevende bedrijven in meer dan 75 landen.

Doelstellingen van studies

In de snel veranderende zakelijke omgeving van vandaag is analytisch maar empathisch leiderschap een voorwaarde voor succes. Het Global Management-programma voorziet studenten van de kennis, vaardigheden en competenties die nodig zijn om door internationale markten te navigeren. Afgestudeerden in Global Management hebben:

 • Internationale competentie. Afgestudeerden kunnen effectieve zakelijke beslissingen nemen en hun managementstijl aanpassen aan internationale en diverse omgevingen.
 • Zakelijke-savvy. Afgestudeerden hebben ervaring in het toepassen van academische kennis op praktische zakelijke uitdagingen, ontwikkeld door systematische ervaring en betrokkenheid bij het bedrijfsleven.
 • Sterke waarden. Afgestudeerden hebben een brede visie voor verantwoorde besluitvorming in het bedrijfsleven en leiderschap, gebaseerd op ethische redenering, persoonlijke integriteit en respect voor sociale diversiteit.
 • Vermogen om te reflecteren en kritisch te denken. Afgestudeerden zijn ruimdenkende probleemoplossende en flexibele besluitvorming, met het vermogen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen en toe te passen op complexe zakelijke uitdagingen.
 • Vermogen tot holistisch leiderschap. Afgestudeerden hebben een uitgebreid begrip van persoonlijke verantwoordelijkheden, verantwoordelijkheid en de ethische en culturele kaders waarin leiderschap wordt toegepast.

Na hun afstuderen van het Global Management-programma hebben afgestudeerden kennis van wereldklasse en de vaardigheden om organisaties naar internationaal succes te leiden.

Bestudeer talen

De instructietaal is Engels.

Beurzen en collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 per academisch jaar voor niet-EU / EER-burgers.

Aankomende studenten met collegegeld komen in aanmerking om de Aalto University Scholarship aan te vragen.

Structuur van studies

Het Global Management-programma wordt georganiseerd door de School of Business en omvat in totaal 120 ECTS-credits. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • Een specialisatiegebied met een masterproef.
 • CEMS MIM-onderzoeken uitgevoerd aan Aalto University van Aalto University .
 • CEMS MIM-studies uitgevoerd in het buitenland op een andere vooraanstaande CEMS-school tijdens een uitwisselingsperiode.

Om het CEMS MIM-diploma te behalen, moeten studenten ook een internationale stage lopen en aan de CEMS MIM-taalvereisten voldoen.

Aan het begin van hun studie bepalen studenten hun persoonlijke studieplannen (PSP) samen met een academische adviseur. Het primaire doel van de PSP is ervoor te zorgen dat de studies de belangen van de student ondersteunen en in een logische volgorde worden voltooid.

Persoonlijk studieplan (PSP)

Persoonlijk studieplan (PSP) is een praktisch hulpmiddel om het eigen studiepad van een student te definiëren, dwz een optimale selectie van cursussen samen te stellen, afgestemd op de interesses en programmavereisten van de student. PSP is ook een handig hulpmiddel om studies bij te houden. In het beste geval toont het het stadium waarin studenten zijn met hun studie en stelt het concrete mijlpalen voor hen om te volgen.

Inhoud van studies

Het GM / CEMS-programma is gebaseerd op geavanceerde academische kennis en praktische praktijkgevallen.

Eerste studiejaar

In jaar 1 voltooien studenten een reeks cursussen en voeren ze hun masterproefwerk uit in een gekozen specialisatiegebied op een van de volgende gebieden:

 • Accounting
 • Ondernemerschap en innovatiemanagement
 • Financiën
 • Management en internationale zaken
 • afzet
 • Strategie

Om het jaar te beginnen, nemen studenten ook deel aan een cursus Leiderschap en zelfontwikkeling die het eerste jaar Global Management cohort en studenten in hun CEMS MIM-jaar samenbrengt.

Tweede studiejaar

Jaar 2 bestaat uit CEMS MIM, dat de gemeenschappelijke CEMS-leerinhoud volgt die op alle aangesloten scholen van kracht is. Studenten brengen een semester door in Aalto en de andere in het buitenland op een andere CEMS-school. De CEMS MIM-onderzoeken omvatten:

 • Exclusieve curriculumelementen in nauwe samenwerking met CEMS zakelijke en sociale partners, zoals Block Seminar, Business Project en de cursussen Global Strategy and Global Management Practices.
 • Een brede selectie van CEMS-keuzevakken uit de rijke Aalto .
 • Unieke CEMS-cursussen van Aalto om bijvoorbeeld de communicatie- en presentatievaardigheden te verbeteren en studenten kennis te laten maken met advieswerk.

Voorbeelden van de brede cursuskeuze

 • CEMS Leiderschap en zelfontwikkeling (3 sp.)
 • Capstone: CEMS Global Strategy (6 sp.)
 • Duurzaam ondernemerschap (6 sp.)
 • Financieel bedrijfsbeheer (6 sp.)
 • Maak kennis met het podium: spreek- en interactievaardigheden (6 sp.)
 • Door gebruiker geïnspireerd ontwerpkennis (6 sp.)

Verdere studiemogelijkheden

Het programma geeft recht op doctoraatsstudies.

Internationale kansen

CEMS MIM is een echt wereldwijd programma waarin de 32 aangesloten scholen het beste talent uit de hele wereld selecteren met verschillende achtergronden. Voltooien van een internationale stage, uitvoeren van de CEMS-uitwisselingsperiode en toetreden tot het wereldwijde CEMS-alumninetwerk stellen studenten fundamenteel in staat voor toekomstige carrièremogelijkheden.

Aalto University is van nature internationaal en verwelkomt elk jaar duizenden studenten en uitwisselingsstudenten uit het buitenland. Deze studenten sluiten zich aan bij de diverse Aalto gemeenschap, niet alleen door middel van studies, maar ook door meerdere vrijetijdsevenementen, activiteiten en feesten rond de campus. Programmabeheerders, actieve studentleraren en studentenondersteunende diensten werken rigoureus om internationale studenten te helpen integreren in de Noordse cultuur en zich thuis te voelen in Finland.

Multidisciplinaire mogelijkheden

CEMS-studies brengen studenten met verschillende achtergronden en uiteenlopende interesses samen.

Aalto University staat bekend om het overbruggen van disciplines van bedrijfsleven, kunst, technologie en wetenschap. De levendige campus brengt studenten uit verschillende velden onder één dak. Deze spontane multidisciplinaire omgeving leidt tot nieuwe ideeën die enthousiastelingen om zich heen verzamelen en bevallen van vriendschappen, netwerken en om de zoveel tijd startups.

Carrièremogelijkheden

CEMS-afgestudeerden zijn zeer gewild bij internationale bedrijven: volgens een onderzoek van afgestudeerden in 2017 is 98 procent van de CEMS-afgestudeerden binnen 3 maanden na hun afstuderen werkzaam. Bijna de helft van hen werkt buiten hun eigen land en ongeveer 40 procent werkt momenteel voor een CEMS Corporate Partner.

Aalto University heeft gevestigde carrièrediensten waardoor u in Finland en in het buitenland aan de slag kunt. Aalto studenten vinden bij hun afstuderen vaak een goede functie. Een actieve gemeenschap voor ondernemerschap is ook aanwezig bij Aalto , die kan helpen als springplank voor het oprichten van uw bedrijf. Tot slot, als een academische carrière interessant is, is de masteropleiding in Global Management een geweldige basis voor doctoraatsstudies en post-doc posities.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder