Master of Science in duurzame energie & duurzaamheid

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De gezamenlijke meester van mediterrane initiatieven inzake hernieuwbare en duurzame energie (JAMILA) is een gezamenlijk project van acht universiteiten, waarvan er drie uit de Europese landen en vijf uit de mediterrane landen met financiële steun van de Europese Unie (EU) onder de paraplu van Tempus projecten.

Dit project beoogt de oprichting van een gezamenlijk masterprogramma (curricula hervorming) in Hernieuwbare Energie en Duurzaamheid (MRES) dat de markt behoeften van deze hovelingen moet dienen om effectief gebruik maken van de hernieuwbare energiebronnen en ter ondersteuning van de duurzaamheid van deze bronnen en de lokale omgeving.

Projectleider

Sapienza Universiteit van Rome, Italië

Partners

Palestine Polytechnic University-PS, Al-Quds University-PS, Northumbria University-Brittannië, Universiteit van Cadiz-Spain, Universiteit van Alexandrië en Egypte, Ain Shams University-Egypte, en Suez University-Egypte.

Doelstellingen van het programma

 • Om een ​​hoge kwaliteit professionals op te leiden op het gebied van hernieuwbare en duurzame energietechnologieën, afkomstig uit verschillende eerste graad achtergronden zoals engineering, architectuur, economie, wetenschap en milieu;
 • Om bij te dragen aan de vraag van de arbeidsmarkt van hoog niveau professionals in hernieuwbare energiebronnen en de duurzaamheid ervan te beantwoorden;
 • Om de inzetbaarheid van afgestudeerden van deze M.Sc. verbeteren Cursus op nationaal en internationaal niveau;
 • Om de mobiliteit van studenten van de PPU en AQU door middel van korte educatieve bezoeken aan universiteiten in de EU te verbeteren;
 • Om een ​​gezamenlijke M.Sc. bieden Programma op basis van de lokale behoeften van de markt met een gedegen onderzoek aspect en probleemgestuurd onderwijs;
 • Het versterken van de samenwerking tussen de lokale universiteiten in het runnen van dit programma in de vorm van uitwisseling van medewerkers en het uitvoeren van gezamenlijk onderzoek taken voornamelijk tussen PPU & AQU.

Vereiste Credit Hours

Een student is verplicht om ten minste 36 krediet uur passeren.

programma beleid

Het programma heeft twee stromen en de studenten kunnen zich inschrijven in slechts een van hen, als volgt:

 1. Een scriptie georiënteerde stream: Inclusief 10 cursussen (30 krediet uur) en een scriptie
 2. (6 credit-uren). De student aanmoedigt om masterproef stroom te kiezen.
 3. Een uitgebreid examen-stream: Inclusief 12 cursussen (36 krediet uur).

Afstuderen Eisen

Studenten moeten met succes te voltooien de 36 krediet uur. Studenten die kiezen voor de scriptie op basis van stroom moet een research georiënteerde proefschrift met succes in te dienen. Studenten die kiezen voor de integrale-examen op basis optie moet een uitgebreid examen, na het afronden van 2 aanvullende cursussen met 3 credit-uren per stuk.

Procedure voor het invullen van de Master Thesis

 1. De masterproef moet gelijk zijn aan 6 credit-uren zijn.
 2. Master thesis onderwerp moet worden overeengekomen door een commissie geselecteerd uit het personeel.
 3. De student moet een voorstel voor het onderwerp van zijn / haar onderzoek proefschrift voor te bereiden onder begeleiding van een adviseur / s.
 4. De adviseurs en de commissie de voortgang van de student in zijn onderzoek en tot slot de student verdedigt zijn proefschrift.

Omvang van de Master Thesis

 1. Energiebronnen oprichting en ontwikkeling
 2. Energiebronnen integraties
 3. Energie & optimalisatie
 4. Energy ontwerp van het systeem en de controle
 5. Energie beleid en regelgeving
 6. Smart Energy Systems
 7. Een ander verwant ingediend.

Target studenten

 • Studenten met tenminste goede cumulatieve record uit technische achtergrond, zoals elektrische, mechanische, bouwkundige, chemische, milieu-programma's, etc.
 • Studenten met een uitstaande cumulatief record uit niet-technische achtergrond, zoals wiskunde, natuurkunde, elektronica, enz.

Programma Resultaten

De volgende zijn de eindkwalificaties (ILO) van het programma:

 1. Een graduate-level begrip van de fundamentele disciplinaire concepten, alsmede het identificeren van de verschillende aspecten van duurzame energie met betrekking tot het management en financiën.
 2. Het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van duurzame energie systemen die behoren tot een breed scala van energiebronnen, zoals zonne-energie, thermische, elektrische, wind, getijden, golven, waterkracht, aardwarmte, biomassa en afval technologie, waterstof, bio-processing en biogebaseerde materialen.
 3. Het identificeren, analyseren en oplossen van technische problemen van hernieuwbare energie in verband met de computer engineering, bijvoorbeeld, computationele technieken en het systeem modelleren, op kennis gebaseerde systemen en kunstmatige intelligentie, computer simulaties voor engineering design.
 4. Met een minimale computer programmeren kennis, inzicht en vaardigheden om praktische technische problemen met betrekking tot duurzame energie op te lossen.
 5. Het toepassen van wiskundige technieken voor het modelleren en oplossen van technische, zakelijke en financiële problemen met betrekking tot duurzame energie.
 6. Waarderen en het identificeren van allerlei kwesties van hernieuwbare energie in verband met het ontwerpen van producten, management en financiën, alsmede het genereren en evalueren van design management en financiële oplossingen voor een specifiek probleem op te lossen.

Afgestudeerde Verwacht Career

Rekening houdend met het belang van de ontwikkeling van de sector van de hernieuwbare energie, moet de afgestudeerd aan dit programma student de volgende carrière karakter te hebben:

 1. Follow-up op academische prestaties en de uitoefening van een doctoraat in hernieuwbare energie en energie-engineering of aanverwante gebieden,
 2. Ingenieursbureaus en aannemingsbedrijven omgaan met conventionele elektriciteitscentrales en hernieuwbare energiebronnen ..,
 3. Bedrijven voor de opwekking en distributie van elektrische energie,
 4. Ontwerp, analyse en de bouw van smart grid-systemen in de distributie van elektriciteit bedrijven,
 5. De Palestijnse Energy and Natural Resources Authority, en anderen,
 6. Huisvesting en stedelijke steden projecten
 7. Fabrieken en aanverwante bedrijven,
 8. Niet-gouvernementele en internationale organisaties,
 9. De academische veld in de industriële en de scholen voor beroepsonderwijs,
 10. Academische en educatieve velden,
 11. Onderzoekscentra op het gebied van energie, hernieuwbare energie en controle.
 12. Material Sciences & gerelateerde chemicaliën op het gebied van RE
 13. Opstarten van hun eigen bedrijf (spin van bedrijven ..).
 14. enz.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Palestine Polytechnic University (PPU) has witnessed quantum leaps in a short three-decade time during which it had been developed from a community college with few scattered buildings and limited pro ... Lees meer

Palestine Polytechnic University (PPU) has witnessed quantum leaps in a short three-decade time during which it had been developed from a community college with few scattered buildings and limited programs to a full entrepreneur University with several colleges offering graduate and undergraduate programs. The University’s diversified academic programs were not only tailored responding to the community needs, but they have also been developed qualitatively to compete in national and regional dimensions. Development on the level of research and community services provided have also been witnessing major leaps in the establishment of several multi-disciplinary centers of excellences that possess quality-certified laboratories and facilities that are capable of providing professional standardized testing and consultancies to various national development sectors. Lees Minder