Master of Science in de wiskundige modellering van complexe systemen

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Complexe, cross-gekoppelde systemen doordringen ons dagelijks leven in de natuurwetenschappen, techniek, biowetenschappen, of logistiek bijvoorbeeld. De sleutel tot de problemen die door deze systemen aan te pakken wiskundig modelleren in brede zin die is gebaseerd op een grondige kennis van

 • wiskunde
 • fysica
 • Computer wetenschap.

Het doel van dit programma is om talentvolle afgestudeerde studenten op te leiden tot een "expert beheersen van een repertoire van moderne wiskundige en computer-gebaseerde methoden voor het modelleren, simuleren en optimaliseren van complexe systemen en weten hoe deze methoden te combineren voor het oplossen van echte problemen" te worden.

De term expert wordt gebruikt in de betekenis van algemene als niet gespecialiseerd, aangezien we gericht op een heel spectrum van verschillende methoden.

In zijn structuur, het programma weerspiegelt veel van de bij complexe systemen eisen. Als gevolg daarvan, afgestudeerden zijn goed voorbereid voor de komende taken.

Leerplan

De innovatieve, interdisciplinaire en onderzoeksgerichte twee jaar M.Sc. programma wiskundige modellering van complexe systemen is volledig in het Engels gegeven en is gericht op zowel internationale en Duitse studenten. Tijdens het eerste en tweede semester, worden speciale cursussen in de toegepaste wiskunde, natuurkunde en informatica die nodig zijn voor geavanceerde modellering, simulatie en optimalisatie van complexe systemen onderwezen. In het derde semester, studenten beginnen te focussen op een bepaald gebied en onderwerp door te kiezen uit modules van belangen. Een project seminar versterkt specialisatie en bereidt zich voor op de masterproef dan in het vierde semester. Deze thesis is een individueel onderzoek dat typisch ingebed in sommige grotere up-to-date onderzoek en opgesteld onder grondig toezicht. Naast technische uitmuntendheid in meerdere disciplines, zoals wiskunde, natuurkunde en informatica, het programma bevordert een bandbreedte van secundaire vaardigheden dus vormgeven uitvoerig getraind afgestudeerden.

Lijst met voorbeelden van cursussen

 • Applied differentiaalvergelijkingen (9 ECTS)
 • Numerics voor PDE (9 ECTS)
 • Applied Optimization (9 ECTS)
 • Integer Optimization (9 ECTS)
 • Natuurkunde in Applications (12 ECTS)
 • Solid State Physics (6 ECTS)
 • Computer Based Methoden (18 ECTS)
 • Keuzevakken (12 ECTS)
 • Project Seminar (18 ECTS)
 • Master Thesis (30 ECTS)

Job prospectives

Na ervaren dit unieke programma in wiskundige modellering, zal afgestudeerden generalisten dan specialisten: met een breed spectrum van kennis en vaardigheden, zullen zij de veelzijdige en conjunctieve ruggengraat van interdisciplinaire teams omgaan met de uitdagingen voor de toekomst zijn. Bijgevolg, vinden ze interessant posities in grote bedrijven het aanpakken van bijvoorbeeld engineering, consultancy, of financiën.

Als alternatief, een Ph.D. graad in wiskunde, natuurkunde of informatica in Koblenz, in Duitsland of in het buitenland kan worden voortgezet.

Waarom studeren in Koblenz?

De universiteit van Koblenz-Landau is een jonge en moderne universiteit in de opleving, gelegen in het westen van Duitsland. De nieuwe M.Sc. programma wiskundige modellering van complexe systemen is slechts een prominent voorbeeld van de innovatieve opleidingen aangeboden. Wiskundige modellering van complexe systemen wordt onderwezen op de Campus van Koblenz-een opkomende brandpunt van de uitstaande onderzoek en uitstekend onderwijs.

Op de campus in Koblenz, ongeveer 7.500 highly- gemotiveerde studenten de ervaring van de moderne, open-minded omgeving en profiteren van uitstekende technische apparatuur, korte afstanden, en een grote verscheidenheid aan culturele en sportieve activiteiten. De universiteit heeft ook contacten gelegd met grote bedrijven het bieden van mogelijkheden voor stages of samenwerking in de toegepaste projecten. Verschillende uitwisselingsprogramma's insluiten van de activiteiten in een internationaal kader. Sinds een aantal jaren, Koblenz is een actief lid van ECMI (Europees Consortium voor Wiskunde in de Industrie), een netwerk van meer dan 20 Europese universiteiten gericht op onderzoek en onderwijs in de Technische Wiskunde.

Koblenz is een levendige en mooie stad met een rijke geschiedenis die meer dan 2000 jaar. Het is gelegen in een van de meest aantrekkelijke regio's in Duitsland, precies waar de Moezel en de Rijn elkaar ontmoeten. Het omringende landschap, het Rijndal, wordt geëerd als een UNESCO Werelderfgoed. Samen met de naburige Metropolitaanse gebied van Frankfurt en Keulen, het beschikt over vele culturele bezienswaardigheden en recreatieve aanbod in combinatie met een matige kosten van levensonderhoud maken Koblenz een ideale plek om te studeren.

Dit nieuwe programma is opgezet door de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen en de faculteit Informatica. Terwijl de eerste richt zich op wiskundige simulatie en optimalisatie evenals materialen en milieu, waarbij de laatste zich richt op mobiele systemen engineering.

Hoe toe te passen en verdere informatie

Geïnteresseerde studenten kunnen contact opnemen met de

 • Welcome Center in Koblenz Campus: Ines Tobis voor Informatie over
 • aanvraagprocedures,
 • mogelijkheden voor beurzen,
 • de universiteit en aanverwante onderwerpen.
 • Duitse aanvragers kunnen rechtstreeks contact opnemen met de Studierendenbüro of inschrijven op de online-Bewerbungsportal.
 • Mathematisch Instituut: MMC [at] uni-koblenz.de voor informatie over het programma en de cursussen.
 • Algemene informatie voor internationale studenten worden geleverd door het International Office van de universiteit.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Koblenz-Landau is a young, medium-sized university. In 1990 the university emerged from the former teacher training college. In the meantime research and teaching are organised in th ... Lees meer

The University of Koblenz-Landau is a young, medium-sized university. In 1990 the university emerged from the former teacher training college. In the meantime research and teaching are organised in three linked interdisciplinary subject areas entitled "Learning", "Society" and "Environment". Lees Minder
Koblenz , Landauer + 1 Meer Minder