Master of Science in de voeding identiteit

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Master of Science in Food Identiteit


Door het aanbieden van mogelijkheden voor het uitvoeren van studieperiodes en stages in het buitenland, en aldus bijdragen tot een alomvattende aanpak van de marketing proces 'van productie tot marketing ', de meester 's degree opleidingen voldoet aan alle eisen voor een succesvolle toekomstige carrière.


Naast de typische levensmiddelen, vergelijkbare groepen van voedingsmiddelen bestaan ​​in de Europese landen, elk afzonderlijk naar het land van herkomst, en geroepen door verschillende namen:


- Plaatselijk geproduceerde voedingsmiddelen, regionale voedingsmiddelen, traditionele voedingsmiddelen of terroir * voedingsmiddelen.


De term typische levensmiddelen worden gebruikt om al deze Europese voedingsmiddelen beschrijven.


Een volledig overzicht van de typische levensmiddelen:

&nbsp

1 Een uitgebreide curriculum van de typische gerechten: «van grond en menselijke gemeenschap te terroir *»

Hoe factoren bodem, klimaat, culturele of technologische know-how willen en de hele socio-ecologische context deelnemen aan de bouw van de specificiteit van de typische levensmiddelen?


2 - Karakterisering van de specificiteit van de typische levensmiddelen

Hoe zien de authenticiteit van de kwaliteit van de typische levensmiddelen door betrouwbare analyse en hoe te controleren en authentifiy de kwaliteit (door fysische en chemische analyse, sensorische en nutritionnal tools)?


3 - Ontwikkeling, apreciation en marketing van typische levensmiddelen in de mondiale markt


Hoe wordt waarde deze producten en hoe je een product differenciation naast de consumenten (verschillende strategieën uit een land naar een ander: kwaliteitslabel, marketing, communicatie) bouwen?,
hoe deze producten op de markt? (Internationale wetten voor de handel, internationale regelgeving en beleid, distributienetwerken, de marktspelers en de Thier organisatie).

&nbsp

&nbsp

Feiten & cijfers

 • Een 4-semester cursus
 • De cursus wordt gegeven in 5 Europese landen
 • Gegeven in 2 talen (Français en Engels), maar je blijft de mogelijkheid om de tests in het Engels te beantwoorden tijdens de semesters in Frankrijk.
 • 1 Studiereis van 3 weken bezoekt de regionale voedingsbedrijven
 • 6/8-months van professionele project (stage) in een bedrijf
 • 120 ECTS (European Credit transfer system) nodig.
 • Kwalificatie: 60 ECTS-studiepunten per jaar nodig zijn <./ Li>Inhoud van de meester

Het eerste semester is gewijd aan het concept van de regionale Voedsel product.


In plaats van cursussen, tijdens deze periode, zal je een volle week te hebben in een pilot-lijn waar je jezelf voorbereiden verwerkte voedingsmiddelen uit groenten en fruit en van melk.


U leert de impact van de oorsprong van de raw food op de eindproducten. Zo ziet u hoe de verschillende oorsprong van melk (verschillende soorten koeien, verschillende soorten dierlijk voedsel, biologische productie ...) invloed hebben op de smaak van yoghurt en kaas.
Bovendien zijn vele bezoeken van boerderijen, KMO of winkels waar regionale voedingsmiddelen worden geproduceerd en verkocht en vooral tijdens de week van studiereis in Lyon in een berg zone geprogrammeerd.


De semester gaat verder in Italië met Sensorische analyse en consumenten gedrag regionale Voedingsmiddelen.

&nbsp

&nbsp

Toelatingseisen

 • De minimale toelatingseis voor deze cursus is een driejarige academische graad te behalen in een wetenschappelijk onderwerp.
 • Het kan een Bachelor of Science, een master's degree in de voedingsindustrie sector, of een gelijkwaardig diploma van een instelling voor hoger onderwijs zijn.
 • Bijzonder belang voor deze sector van activiteit. Kandidaten zullen ook blijk geven van hun belangstelling voor de voedingssector, en meer in het bijzonder thier belangstelling voor specifieke, traditionele en localfood producten.
 • Voor kandidaten die momenteel werken en die een Master's degree te verkrijgen door middel van permanente educatie, zal de wetenschappelijke commissie onderzoekt de selectiecriteria op individuele basis.Taalvaardigheid

Een goede beheersing van het Engels en het Frans is vereist. Officiële certificaten van bekwaamheid in beide talen moeten worden verstrekt op 30 juni (behalve voor native speakers).

 • Engels: de minimaal vereiste score is TOEFL 470, TOEIC 550, of gelijkwaardig.
 • Frans: de minimaal vereiste score is TEF 541, TFI 550, of gelijkwaardig.
 • Een goede beheersing van een andere taal - in het bijzonder een uit een partnerinstelling - wordt beschouwd als een pluspunt.
 • Merk op dat u de mogelijkheid om de tests in het Engels te beantwoorden tijdens de semesters in Frankrijk te houden.


Nascholing taalcursussen zijn beschikbaar voor het begin van de Voedsel-Identity Master cursus. Een plaatsing in een Franse familly in de landelijke zone is ook mogelijk tijdens de zomer. Vervolgens wordt de studenten een cursus in het Frans als vreemde taal tijdens de eerste twee weken van september. Naar aanleiding van dat, een op maat gesneden van zes weken opfriscursus in het Frans als vreemde taal, gericht op gespecialiseerde woordenschat met betrekking tot de voedingsindustrie, marketing en sociologie, is ook beschikbaar.

&nbsp

De notering van de graden in de master Eten Identity-programma

&nbsp

- ESA Angers:

 • DNM Master Domaine Sciences et Technologies


Vermelding: Agronomie - agroalimentaire Specialite: Technologies et valorisatie des produits de terroirs- ENITA Clermont:

 • DNM Master Sciences, Technologies, Sante domaine Nutrition et Sciences des aliments

&nbsp

Specialite: Entreprise des produits alimentaires du terroir- Harper Adams University College, UK:

 • Postgraduaat getuigschrift

of

 • Master of Science - Studies door middel van onderhandelingen

(Met de definitieve titel onderhandeld afhankelijk van studiegebieden)


- USAMV Roumanie:

 • Master of Science Agribusiness

&nbsp

- UCSC Italie:

 • Master Universitario di primo livello Eten-Identity

(Prodotti tipici europei)

&nbsp

Vergoedingen

&nbsp

 • Europese studenten: 4 000 € per academisch jaar
 • Niet-Europese studenten: 8 000 € per academisch jaar


Deze kosten zijn onder andere: De belangrijkste uitgaven week in Mountain zone, tijdens de studiereis in Spanje: accommodatie, reizen insurrance, reiskosten en de tolk (werktalen zijn Frans en Engels), maar niet het eten.

Deze vergoedingen don 't zijn: het reizen tussen de partners universiteiten, noch de kosten van levensonderhoud tijdens de cursussen (accommodatie, eten, enz. ..)

Een Erasmus Mundus-beurs is beschikbaar onder de criteria.

De professionele project (semester 4) kunnen worden gefinancierd door de onderneming waarin het plaatsvindt.

De beurs van groupe ESA zijn cumulatief aan anderen beurs zoals de Europese ERASMUS beurs, of anderen subsidies van uw land of regio.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Als het uw wens om te studeren in Frankrijk, in het gebied van landbouw, wijnbouw, agribusiness, ruimtelijke ordening of het milieu ... bent u van harte welkom om ESA Ecole Superieur d'Agriculture. &a ... Lees meer

Als het uw wens om te studeren in Frankrijk, in het gebied van landbouw, wijnbouw, agribusiness, ruimtelijke ordening of het milieu ... bent u van harte welkom om ESA Ecole Superieur d'Agriculture. &amp;nbsp Gelegen in het westen van Frankrijk, eerste regio in Europa als het gaat om de landbouw en de voedingsindustrie, de ESA-groep op de eerste plaats op nationaal niveau zoveel hoger agrarisch onderwijs betreft, is met meer dan 2600 studenten, 10% van wie zijn internationale studenten. &amp;nbsp Indien u wenst voor te bereiden op een graad in Frankrijk, de ESA-groep biedt verschillende mogelijkheden: &amp;nbsp - Undergraduate, Graduate of Postgraduaat Cursussen in nauwe samenwerking met bedrijven en industrieën, en die leiden tot diploma's die door de Franse en Europese autoriteiten erkend als de hele wereld. - Studies in het buitenland in het kader van de Europese Unie SOCRATES-programma, of bilaterale overeenkomsten ondertekend door de ESA-groep en uw eigen universiteit. - Stages. &amp;nbsp&amp;nbsp De ESA-groep stelt ook voor ... - Onderzoek activiteiten, onderzoeken en consultancy-activiteiten, die onderzoeksactiviteiten, student de opleiding en nauwe banden met de professionele sector te combineren. - Betrekkingen met 136 partner universiteiten in het buitenland - Een internationale betrekkingen team van 18 leden die gericht zijn aan elke internationale student een persoonlijk onthaal. &amp;nbsp Gelegen in Angers in het hart van de Loire-vallei, 90 minuten van Parijs en 60 minuten van de Atlantische Oceaan met de trein, de ESA-groep heeft een grote campus in de buurt van de CIDEF (Centre International d'Etudes Françaises), een Frans centrum hosting 1.700 studenten per jaar, die uit alle uithoeken van de wereld om Frans te leren. Lees Minder
Angers , Nanjing + 1 Meer Minder