Master of Science in de chemie en fysica van functionele materialen

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

De master cursus "Chemistry and Physics of Functional Materials" maakt afgestudeerden van de bacheloropleiding "Technische Natuurwetenschappen" en soortgelijke cursussen van andere faculteiten van de Duitse en internationale universiteiten om te werken in onderzoek op het gebied van scheikunde, natuurkunde en materiaalwetenschappen. Het programma richt zich op studenten met interesse in het doen van onderzoek met functionele materialen. Op basis van de chemische en fysische kennis van het bachelorprogramma een beter begrip van de relatie tussen de samenstelling en structuur van het materiaal enerzijds en hun chemische en fysische eigenschappen anderzijds wordt gegeven. De masteropleiding biedt die nodig zijn voor een consequente Ph.D. kwalificaties programma of kan de afgestudeerden tot het nemen van verantwoordelijke posities in onderzoek en ontwikkeling in de industrie of onderzoeksinstituten.

Inhoud studie

  • Synthese en karakterisering van functionele materialen
  • Keuzevakken zorgen voor het instellen van een individueel focus
  • Lezingen zullen ook worden gehouden in het Engels (beperkte keuzes)
  • Mogelijkheid tot het bestuderen van een term in het buitenland

Toelatingsvoorwaarden

  • B. Sc. Toegepaste Natuurwetenschappen bij Universität Koblenz-Landau of gelijkwaardig diploma (eindcijfer 2,5 of hoger)
  • De examencommissie beslist over eventuele uitzonderingen op basis van de ingediende aanvragen.
  • Uitzonderingen in dit verband zijn een bachelor thesis met het cijfer 1,5 of hoger of beroepservaring van minstens 1 jaar op het gebied van chemie en fysica van functionele materialen.
  • Kennis in het Engels equivalent aan CEF B2-niveau nodig is.

Begin

Winter en zomer termijn

deadlines

  • Deadline voor internationale aanvragen via Uniassist: 15 januari een juni / juli 15
  • Deadline voor de Duitse Applications: 31 maart en 30 september
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Koblenz-Landau is a young, medium-sized university. In 1990 the university emerged from the former teacher training college. In the meantime research and teaching are organised in th ... Lees meer

The University of Koblenz-Landau is a young, medium-sized university. In 1990 the university emerged from the former teacher training college. In the meantime research and teaching are organised in three linked interdisciplinary subject areas entitled "Learning", "Society" and "Environment". Lees Minder
Koblenz , Landauer + 1 Meer Minder