Master of Science in computer-, communicatie- en informatiewetenschappen - Software- en service-engineering

Algemeen

4 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Studies in software en service engineering leren studenten hoe ze digitale producten en diensten kunnen ontwerpen, ontwikkelen en beheren.

Bestudeer doelstellingen

Digitale producten en diensten zijn cruciaal voor economieën, samenlevingen en het welzijn van mensen. Ze stellen bedrijven in staat om de traditionele grenzen te overschrijden, nieuwe mogelijkheden aan te boren en exponentiële groei te bereiken.

Studies in software- en service-engineering geven studenten de vaardigheden die voor moderne organisaties van het grootste belang zijn. Studenten leren hoe ze digitale producten en diensten kunnen ontwerpen, ontwikkelen en beheren. Ze evolueren naar onafhankelijke denkers die complexe, reële problemen kunnen aanpakken, rekening houdend met de menselijke, maatschappelijke en organisatorische factoren.

Carrièremogelijkheden

De major Software and Service Engineering biedt u de vaardigheden die nodig zijn voor een zeer succesvolle carrière in relevante bedrijfssectoren.

Typische functies van recent afgestudeerden zijn onder meer Application Developer, Business Development Manager, Code Writer, DevOps Engineer, Full Stack Developer, IT Consultant, Operations Lead, Requirements Specialist, Service Designer, Software Engineer, Solutions Architect, Systems Designer, Technical Project Manager, User Interface Designer.

Enkele voorbeelden van de bedrijven waar onze recent afgestudeerde alumni voor werken zijn Accenture, CGI, Cisco, Digia Plc, Eficode, F-Secure Corporation, Futurice, Gofore Oy, Huawei Technologies, IBM, Innofactor, KONE Corporation, Microsoft, Next Games, Nokia, Nordea, OP Financial Group, Reaktor, RELEX Solutions, Remedy Entertainment, Smartly.io, Tieto, Unity Technologies, VR Group, Wärtsilä.

kwalificaties

Afgestudeerden van het programma zullen afstuderen met een Master of Science (Technology) diploma (diplomi-insinööri in het Fins).

Postdoctorale studie

Het programma komt in aanmerking voor doctorale studies (Doctor of Science in een toepasselijk vakgebied).

Taal van instructie

De instructietaal is voornamelijk Engels en het programma kan volledig in het Engels worden voltooid. Sommige cursussen kunnen in het Fins of Zweeds worden gevolgd.

Collegegeld

Het collegegeld bedraagt € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten.

Inhoud van de studies

Studenten kunnen ervoor kiezen zich te specialiseren in een van de drie subvelden: Software Engineering , Service Design and Engineering of Enterprise Systems.

Software engineering
Software draait om economieën en organisaties. In het traject Software Engineering bestudeer je de processen, methoden en technieken die worden gebruikt bij professionele softwareontwikkeling. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer requirements engineering, ontwerp, implementatie en testen en implementatie. U kunt ook deelnemen aan cursussen over projectbeheer, organisatieontwikkeling en configuratiebeheer.

Serviceontwerp en engineering
Inzicht in de behoeften van klanten en gebruikers is essentieel bij het ontwerpen van digitale services. De kerninhoud van het Service Design and Engineering-spoor omvat de conceptuele en methodologische basis voor het werken met klanten, gebruikers en andere belanghebbenden tijdens de ontwikkeling van digitale diensten. De gebruikersgerichte en software-engineeringmethoden ondersteunen deze gezamenlijke ontwerp- en evaluatieactiviteiten.

Enterprise-systemen
Het ontwikkelen en beheren van informatiesystemen is cruciaal voor bedrijven die waarde willen creëren en hun concurrentievoordeel willen veiligstellen. De track Enterprise Systems biedt u de kennis, competenties en vaardigheden die nodig zijn om de uitdagingen met succes aan te gaan en de kansen in de sector te benutten.

Structuur van de studies

De studies (120 ECTS-studiepunten) bestaan uit een hoofdvakstudie, masterproef (30 ECTS) en keuzevakken (25-35 ECTS). Software en Service Engineering major kunnen worden genomen als een lange (55-65 ECTS) of een compacte (40-45 ECTS) major.

De keuzevakken kunnen bestaan uit aanvullende belangrijke cursussen, multidisciplinaire cursussen, studies in het buitenland, of een extra minor. Studenten kunnen hun minor kiezen uit de andere majors in de masteropleiding in Computer, Communication and Information Sciences of uit de andere masterprogramma's aangeboden door Aalto University .

Doctoraatsspoor

Belangrijke software- en servicetechniek biedt ook een competitief doctoraatspad waar een beperkt aantal topstudenten kan worden toegelaten. Studenten die zijn geselecteerd voor het doctoraatspad kunnen hun studies laten afstemmen op het nastreven van doctoraatsstudies en kunnen al tijdens hun masterstudies aan een doctoraat in een van de onderzoeksgroepen van de afdeling werken. Aan aanvragers wordt gevraagd om in het aanvraagformulier hun interesse in het doctoraatspad aan te geven.

Scriptie

Studenten moeten een masterscriptie voltooien. Dit is een onderzoeksopdracht met een studielast van 30 ECTS. Het onderwerp van de scriptie wordt afgesproken door de student en de begeleider. Master scripties zijn meestal geschreven voor een bedrijf of voor een van de onderzoeksprojecten van de betreffende afdeling (en).

internationalisering

De studieomgeving in het programma is sterk internationaal en studies worden uitgevoerd in multiculturele groepen. De School of Science biedt verschillende mogelijkheden voor studentenuitwisseling over de hele wereld. Uitwisselingsstudies kunnen worden opgenomen in de graad, bijvoorbeeld als een internationale minderjarige. Andere mogelijkheden om iemands mondiale competentie te ontwikkelen, zijn onder meer het geven van praktische trainingen in het buitenland, het volgen van een zomercursus in het buitenland of het optreden als tutor voor eerstejaars studenten.

Onderzoeksfocus

De onderwerpen van de belangrijkste zijn gekoppeld aan doorlopende onderzoeksfocusgebieden in het Departement Computerwetenschappen van de Aalto University School of Science.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder