Master of Science in Business Engineering Energy

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Master of Science in Business Engineering Energy

119911_fullsizeoutput_7f092.jpeg

De masteropleiding in Business Engineering Energy

Als u houder bent van een bachelordiploma of u beschikt over gelijkwaardige kwalificaties in engineering en u zoekt naar een uitstekend masterprogramma, is Campus El Gouna van Technische Universität Berlin een uitstekende keuze voor u.

Het veld energietechniek is een uitdagend en modern onderwerp voor studie, praktisch werk en onderzoek. Het masterprogramma Business Engineering: Energy (MBE) is aangepast aan de sterke vraag naar ingenieurs met een overtuigende technische achtergrond maar ook managementvaardigheden en kennis van de hedendaagse economie. In de energiesector is deze behoefte bijzonder groot, aangezien de kloof tussen technische en economische haalbaarheid een groeiende uitdaging vormt. Met andere woorden, omdat MBE vooral gewend is aan de energie-industrie, is het uniek in zijn soort. Energie-economische uitdagingen zijn van bijzonder belang in de MENA-regio. De off-shore Campus El Gouna brengt de opleiding van professoren en medewerkers van TU Berlijn samen op twee verschillende locaties, de Berlijnse hoofdcampus en Campus El Gouna TU Berlins off-shore Campus en onderzoekshub in de MENA-regio aan de Rode Zee in Egypte .

Het Business Engineering (MBE) -programma is gevormd om professionals voor te bereiden op geavanceerd onderzoek of leidende posities in de industrie in te nemen, aangezien het op een niveau dat hoger is dan dat van een bachelor's degree. Het programma omvat ervaring in de industrie in de vorm van een stage die kan worden uitgevoerd in Duitsland en de masterproef die kan worden uitgevoerd in de industrie, onderzoeksinstellingen of universiteiten. Bovendien maakt Campus El Gouna een eens in een miljoen interdisciplinaire en interculturele verrijking voor de studenten mogelijk. Studenten reizen tussen twee totaal verschillende studieomgevingen, die zich moeten aanpassen aan nieuwe omgevingen en culturen, wat van groot belang is voor succes in de hedendaagse industrie.

Het masterprogramma Business Engineering richt zich op de volgende leerresultaten voor MBE-afgestudeerden:

• beheersing van de planning en werking van energieprocessen, samen met de toepasselijke methoden voor analyse en optimalisatie.

• kennen en kunnen geschikte benaderingen kiezen voor energie- en kostenbesparingen (rekening houdend met alle randvoorwaarden, inclusief milieukwesties), en integratie van passende maatregelen in energieprocessen.

• beheers het gebruik van commerciële simulatiehulpmiddelen en evalueer de sterke en zwakke punten van energieprocessen.

• weet hoe concepten te ontwikkelen voor zuinige en milieuvriendelijke systeemwerking.

Als dit je aandacht heeft getrokken en je wilt een Master in Business Engineering Energy afgestudeerd worden aan Technische Universität Berlin - Campus El Gouna, neem dan contact met ons op en solliciteer!

Lees ook wat onze studenten en alumni zeggen.

Modules en curriculum zijn hier te vinden.

Inleiding tot het programma - Waarom Business Engineering Energy studeren?

Het is geen geheim dat het beheersen van zowel business als engineering de sleutel is tot een succesvolle carrière in de industrie, dit is nog meer herkenbaar in de energiesector. Daarom heeft de afdeling Energy Engineering van TU Berlin Campus El Gouna besloten een nieuw masterprogramma in Business Engineering aan te bieden met een onderscheidende nadruk op energie. Zeker, energie is van cruciaal belang voor de mondiale ontwikkeling. Zorgen in de energiesector worden geconfronteerd met grote politieke, sociale, ecologische en vooral economische gevolgen.

Het masterprogramma Business Engineering Energy (MBE) is aangepast aan de sterke vraag naar ingenieurs met een overtuigende technische achtergrond maar ook managementvaardigheden en kennis van de economie van vandaag. Binnen de energiesector is deze behoefte bijzonder groot, omdat de kloof tussen technische en economische haalbaarheid bijzonder groot is. Met andere woorden, omdat MBE vooral gewend is aan de energie-industrie, is het uniek in zijn soort en gaat het om energie-economische uitdagingen die met name in de MENA-regio van groot belang zijn. De off-shore Campus El Gouna brengt de opleiding van professoren en medewerkers van de TU Berlin samen in een onderzoekscentrum in de MENA-regio. Beide wintertermijnen van het 2-jarige programma vinden plaats op de gloednieuwe Campus in El Gouna. In de zomer reist de hele campus naar Berlijn. Studenten worden dus blootgesteld aan twee zeer verschillende studieomgevingen, die een unieke interdisciplinaire en interculturele ervaring bieden.

Het programma Bedrijfstechniek (MBE) is gevormd om professionals voor te bereiden op geavanceerd onderzoek of om leidinggevende functies in de industrie in te nemen, aangezien het onderwijs op een niveau dat hoger is dan dat van een bachelor's degree.

Doelgroep en vereisten

119910_IMG_76952.jpg

Een passende academische achtergrond in de vorm van een relevante bacheloropleiding of gelijkwaardig is een verplichte vereiste voor alle masteropleidingen op TU Berlin Campus El Gouna . Aangezien professionele ervaring als een waardevol bezit voor het cursusprofiel wordt beschouwd, is praktische werkervaring op een vakgebied gewenst. Bijkomende kwalificaties, zoals sociale betrokkenheid, publicaties, deelname aan buitenschoolse academische evenementen, taalvaardigheden en vaardigheden in informatietechnologie zullen ook in overweging worden genomen.

Relevante bacheloropleidingen zijn onder meer energie / energie-engineering, industriële engineering, elektrotechniek, chemische technologie, milieutechniek, werktuigbouwkunde of technisch gerelateerde programma's.

Schema's en kenmerken

De masteropleiding Business Engineering Energy op Campus El Gouna richt zich op fundamentele aspecten van managementtaken binnen de energiesector en de toepassing van business tools op energie-uitdagingen, waaronder zowel conventionele als hernieuwbare energiebronnen.

Hoewel het studieprogramma de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en methoden integreert, besteedt het ook aandacht aan de economische, ecologische, sociale en industriële toepasbaarheid. Bovendien zijn het ontwerpen, evalueren en optimaliseren van energiesystemen met de toepassing van geleerde zakelijke en technische hulpmiddelen kerndoelen die worden gerealiseerd in verschillende projecten.

Energy Engineering, Energy Economics en Project Energy System Optimization samen met interculturele competentie, en het interdisciplinaire termijnproject voltooid en de masterproef zijn verplicht voor het masterprogramma Business Engineering. In totaal worden 120 European Credit Transfer and Accumulation system (ECTS) toegekend. Na succesvolle afronding wordt de Master of Science van de Technische Universität Berlin verleend.

Studie inhoud

119916_Curriculum_MBE_20181.png

Het programma Business Engineering Energy is aangepast aan de keuzevakken van de student en bestaat uit vijf kernstudiegebieden:

I. Verplichte bedrijfstechniek

Om de meest actuele uitdagingen binnen de energiesector aan te gaan, moeten studenten eerst een gedetailleerde kennis hebben van het ontwerp en de werking van energieconversiesystemen op systeem- en componentniveau. De module Energy Engineering I legt de nadruk op toegepaste en geavanceerde thermodynamische en economische en milieuaspecten voor analyse en optimalisatie van energieconversiesystemen. Binnen de module Energy Economics wordt verder ingegaan op de complexe structuur van diverse energiemarkten, economische berekening, fundamentals van energiehandel en marktprikkels.

II. Energie Engineering keuzevakken

Om een beter begrip van Energy Engineering te krijgen, kunnen studenten modules selecteren uit de volgende kernstudiegebieden: Energy Engineering and Components, Energy Systems, Electrical Engineering. De student kan vrij beslissen op welke energieonderwerpen hij zich moet richten: Energy Engineering II, Integration of Renewable Energy, Conversion Technologies for Renewable Energies, Energy for Buildings, Cooling and Air Conditioning, Photovoltaics, Energy Storage and Conversion, Components of Energy Conversion Systems. Het programma beoogt daarmee de meest voorkomende problemen in de MENA-regio aan te pakken, en behandelt enerzijds de fundamentele en anderzijds geavanceerde toepassing.

III. Economie en rechten keuzevakken

Het studiegebied Economie en Recht debatteert over de uitdagingen en obstakels bij het toepassen van energietechnologieën. Een van de grootste uitdagingen is de integratie van hernieuwbare energiebronnen zonder een veilige, stabiele en betaalbare energievoorziening in gevaar te brengen. Respectvol wordt het economische, ecologische, politieke en sociale kader uitgegeven in verschillende keuzevakken. Energie-economie gaat verder in op de complexe structuur van diverse energiemarkten, economische berekening, fundamentals van energiehandel en marktprikkels. Economie en recht is een gevarieerd, nog steeds groeiend aantal keuzevakken met als doel studenten van verschillende achtergronden te voorzien van kennis over de brede reikwijdte van bedrijfskunde in de energiesector.

IV. Interculturele en interdisciplinaire competentie

Sociale vaardigheden, interculturele competentie, vruchtbaar groepswerk, management- en presentatievaardigheden samen met analytisch denken bij het oplossen van problemen zijn kerncompetenties die essentieel zijn voor een succesvolle carrière. Het is duidelijk dat zachte vaardigheden niet door het boek kunnen worden geleerd. Op TU Berlin Campus El Gouna ontmoeten meer dan 20 landen en de meest uiteenlopende achtergronden elkaar, wat een uitzonderlijke exposure biedt. De modules Project Management en Interculturele Communicatie evenals Interdisciplinair Project maken gebruik van de unieke multiculturele en diverse omgeving om studenten aan te moedigen essentiële vaardigheden te leren terwijl ze zelfstandig projectwerk uitvoeren, beheren en uiteindelijk presenteren.

V. Stage en masterthesis

Het Duitse hoger onderwijssysteem wordt gedomineerd door het leren van zelfmanagement en organisatie, samen met een onafhankelijke en systematische benadering van wetenschappelijke taken. Zo hebben studenten de mogelijkheid om te kiezen uit keuzevakken, het bedrijf te lokaliseren voor hun industriële stage van twee maanden en onafhankelijk het onderwerp van hun projecten en hun onderwerp van de masterproef te selecteren, waarbij ze de instelling en professoren individueel begeleiden.

Toepassing en toelating

Het aanvraagproces is vergelijkbaar met de aanvraag voor de MSc. Energie engineering. Vul het MBE-aanvraagformulier elektronisch in en sla het op als PDF-bestand.

Bereid naast het aanvraagformulier de volgende documenten voor toelating:

  1. Curriculum vitae
  2. Motivatiebrief (max. 2 pagina's)
  3. Bachelor (of vergelijkbaar) certificaat en transcript in het Engels
  4. Certificaat van toegangskwalificatie hoger onderwijs (bijv. Diploma middelbare school)
  5. Bewijs van werkervaring / stages (aanbevelingsbrieven)
  6. Bewijs van taalvaardigheid voor het Engels (bijv. TOEFL, IELTS of vergelijkbaar)
  7. Paspoort scan
  8. Bewijs van betrokkenheid van het maatschappelijk middenveld / maatschappelijke activiteit / vrijwilligerswerk (optioneel)

Stuur alle applicatiebestanden naar het volgende e-mailadres met het onderwerp "Application for MBE".

Uw documenten worden verwerkt en verzonden naar de selectiecommissie. Neem bij verdere vragen contact met ons op via hetzelfde e-mailadres.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Campus El Gouna was established to act as a scientific and academic field office of Technische Universität Berlin on the Red Sea in Egypt. In its new satellite Campus in El Gouna, TU Berlin offers thr ... Lees meer

Campus El Gouna was established to act as a scientific and academic field office of Technische Universität Berlin on the Red Sea in Egypt. In its new satellite Campus in El Gouna, TU Berlin offers three Master degree programs and furthermore great possibilities for science, research and development and events of all kind. Lees Minder
Berlijn , El Gouna + 1 Meer Minder