Master of Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma richt zich op en integreert onderzoek, industriële samenwerking, internationalisering en een ontwerpcultuur door de levering van specialistische, kern- en transdisciplinaire onderwerpen. Het biedt een postacademisch onderwijs dat flexibel is in zowel de praktijkoriëntatie als onderzoeksintegratie. Met een focus op ontwerpevolutie, innovatieve integratie van nieuwe technologieën, praktijk en student-experimenten, wordt deze Master of Design geleverd door ervaren studio-leiders die erkende leiders zijn in hun specifieke industrieën en beroepen.

Ontworpen om een ​​balans te produceren tussen een hoge mate van specialisatie en lateraal denken, stelt het programma studenten in staat om ontwerp vanuit een transdisciplinair perspectief te bekijken. Het stelt studenten in staat om ontwerpvraagstukken te verkennen onder begeleiding van een praktijkleider, om nieuwe strategieën en de toepassing van onderzoek en theorie te leren. Het ondersteunt best practices in postacademisch ontwerponderwijs door middel van leer- en onderzoeksstrategieën die de ontwerppraktijk kritisch onder de loep nemen. Afgestudeerden van deze cursus zijn leiders in ontwerp- en gerelateerde industrieën door hun expertise in product- en dienstenontwikkeling. Ze zijn in staat om strategische processen, creatieve tools en onderzoeksvaardigheden te gebruiken voor innovatie in design. Het programma biedt een reeks onderwerpen voor postdoctorale ontwerpers op het gebied van interactie, strategie, ontwerp-etnografie, fysieke prototyping, webdesign en identiteit van ontwerpers. Gemeenschappelijke onderwerpen verkennen gerelateerde conceptuele uitdagingen en vragen van visuele expressie in de zoektocht om nuttige, bruikbare en resonante ontwerpen te ontwikkelen. Deze omvatten het begrijpen en articuleren van het belang van gebruikerservaring, de rol van design in humaniserende informatie, de esthetische en conceptuele dynamiek van effectieve communicatie, strategisch denken en aspecten van ontwerpmanagement, branding en communicatie.

De loopbaan van afgestudeerden wordt versterkt door professionele kennis en vaardigheden op hoog niveau voor de werkplek, met gespecialiseerde kennis op het gebied van interactie, duurzaam ontwerp en innovatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At UTS, we think differently: we take global approach to education that has innovation at its core. What’s more, we’re a university for the real world. All our courses are closely aligned with industr ... Lees meer

At UTS, we think differently: we take global approach to education that has innovation at its core. What’s more, we’re a university for the real world. All our courses are closely aligned with industry need, so what you learn will prepare you for your future career. Lees Minder