Master of Arts: theologische studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Graduate School of Theology en het ministerie wil inspireren en uit te rusten studenten voor pastoraat, leiderschap, wetenschap, en service. Studenten uit een breed scala van denominaties en tradities worden uitgenodigd in een gemeenschap van wetenschappers en gepassioneerde opvoeders die zich inzetten om het leven van de kerk, ervaren in de missie en service, en bereikt in onderzoek en publicatie.

Toelatingsvoorwaarden

Een baccalaureaat van een erkende universiteit of hogeschool met een minimum GPA van 3,0 ('B').

Residency Vereiste

30 studiepunten uur

Curriculum Eisen

 • Een minimum van 60 studiepunten uur
 • Core-eisen 30 krediet uur in de volgende gebieden
 • Bijbel - 12 krediet uur (minimaal 3 l van het Oude Testament en 3 credit-uren van het Nieuwe Testament)
 • Theologie en Geschiedenis van het Christendom - 12 krediet uur (minimaal 3 credit-uren in elk gebied)
 • Praktische Theologie - 3 credit uur
 • Methodologie - 3 credit uur
 • Keuzevakken-als nodig is om een ​​totaal van 60 studiepunten uur bereiken

Thesis Optie: Studenten kunnen voorstellen om een ​​proefschrift gelijk aan 6 credit-uren schrijven. Credits verdiend door middel van het proefschrift zal het keuzevak kan afnemen. Zie noot 4, hieronder.

Aantekeningen

 1. Studenten moeten een minimum GPA van 3,0 ('B') in het programma te blijven en te studeren te behouden.

 2. Cursussen aangeboden door CMU faculteit of door een bezoek aan instructeurs op CMU, zowel op de campus of online, zal meetellen voor de vereiste ingezetenschap. Cursussen genomen door CMU / MBBS studenten van MBBSC aan de MB eisen van hun programma's te voldoen zal ook meetellen voor de vereiste ingezetenschap, tot een maximum van negen credit-uren.

 3. Normaal gesproken moeten studenten die een scriptie op het gebied van bijbelse studies schrijf een passend niveau van bekwaamheid in de relevante bijbelse taal te tonen, of het Hebreeuws en Grieks.

 4. Een student die wenst om een ​​scriptie te schrijven moet een voorstel op 30 april in te dienen, een jaar voor de student verwacht om af te studeren. Aanvaarding van het voorstel zal afhangen van de volgende criteria: (i) de kracht van het voorstel, (ii) de algehele academische prestaties van de student, en (iii) de beschikbaarheid van een lid van de faculteit om te dienen als proefschrift adviseur. Informatie over procedures voor scriptie schrijven kan worden verkregen bij de directeur van de Graduate Studies.

 5. Gebieden waar cursussen worden aangeboden en scripties kunnen worden geschreven onder dopers en Mennonite Studies, Bijbelse theologie, Christian Worship, het christendom en cultuur, het christendom en de Kunsten, Ethiek, Geschiedenis van het Christendom, Nieuwe Testament, Oude Testament, Vrede Theologie, Filosofische Theologie , Praktische Theologie, Spiritualiteit en systematische theologie.

  • LANG-5200 Elementary Bijbels Hebreeuws I
  • LANG-5210 Elementary Bijbels Hebreeuws II
  • LANG-5230 Elementary Bijbelgrieks I<
  • LANG-5240 Elementary Bijbelgrieks II
 6. Studenten kunnen tot 6 credit-uren van het veld onderwijs. Dit kan worden genomen bij CMU, of via een andere organisatie met een Letter of toestemming. Programma's buiten de CMU zullen worden geëvalueerd op basis van de aard van de opdracht, de bediening ervaring, en toezicht.

Collegegeld & toeslagen

 • CAD 13.000 / jaar
 • CAD 15.000 / jaar (internationale studenten)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The origins of CMU go back to the early 1990s when people from the business community and from four Mennonite colleges in Manitoba—CMBC, Concord College, Steinbach Bible College and Menno Simons Colle ... Lees meer

The origins of CMU go back to the early 1990s when people from the business community and from four Mennonite colleges in Manitoba—CMBC, Concord College, Steinbach Bible College and Menno Simons College—met to talk about inter-Mennonite co-operation in higher education. This led to formal discussions among the colleges, beginning in 1995. Steinbach Bible College withdrew from the process in 1996. Lees Minder