Master of Arts in Education

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Arts in Education

Dit is een tweejarig programma gericht op het voorbereiden van studenten op graduate niveaus om professionele competenties te verwerven in het onderwijzen van diverse onderwerpen waarin zij voorafgaande voorbereiding hebben ontvangen en om leiderschap te kunnen geven en onderwijsprogramma's in leerinstellingen in diverse contexten te kunnen beheren. Een uniek kenmerk van het programma is de poging om geloof, leven en christelijke waarden in het proces te integreren, met het oog op een holistische behandeling van de verschillende onderwerpen. Het heeft vier specialisatiegebieden, afhankelijk van de interesses van de student.

Deze omvatten:

 1. Curriculum en Instructie
 2. Kerk onderwijs
 3. Educatief leiderschap en administratie en
 4. Ontwikkeling van kinderen en gezinsstudies.

Het kost Kshs.75.000 ($ 750) collegegeld per semester.

Intakes zijn in augustus / september, december / januari en april / mei van elk jaar.

Bezorgingsmodi zijn:

 1. Full time
 2. Feestdagen (dwz drie weken in april, augustus en december)
 3. Avond en (iv) Blended learning

De vereiste is een bachelordiploma met minstens 1ste klasse / 2de klasse Honours (hogere divisie) of lagere divisie met 2 jaar werkervaring / bediening).

46629_4.JPG

De afdeling Onderwijs bevestigt de missie, visie en trainingsfilosofie van AIU in haar toewijding aan wetenschap, onderzoek, onderwijs, trouw aan het evangelische geloof en traditie, en haar wens om mannen en vrouwen te produceren die het landschap van onderwijs in Afrika en daarbuiten kunnen transformeren. binnen een christelijk kader. In een snel groeiend vakgebied moeten studenten in staat zijn om op de juiste niveaus de bredere kwesties en beleidsmaatregelen te begrijpen en te bekritiseren die van invloed zijn op onderwijsonderzoek, planning en implementatie in verschillende contexten met het oog op het transformeren van die contexten volgens de missie agenda van God. De afdeling bevestigt de visie, missie, inzet en doelstellingen van de School of Professional Studies (SPS) in het streven om christelijke invloed uit te oefenen op het onderwijsberoep. Om deze te bereiken:

 1. Bereidt professionals en beoefenaars op verschillende niveaus voor op leiderschapsrollen in het onderwijs door het ontwikkelen en implementeren van uitstekende, dynamische en relevante programma's voor verschillende contexten.
 2. Streeft ernaar om de onderwijspraktijk te begrijpen en te informeren door de voorwaarden voor leren en onderwijzen gedurende de hele levensduur te verbeteren en door holistisch, rigoureus onderzoek te verrichten dat de behoeften en problemen in de praktijk van het onderwijs aanpakt.
 3. Streeft naar het bevorderen en bieden van een interdepartementale en interuniversitaire dialoog over onderzoek, onderwijs en leren die zal leiden tot het verbeteren van onderwijs aan AIU en daarbuiten.
 4. Probeert theorie en praktijk te verbinden in partnerschappen met andere scholen en de gemeenschap in het algemeen, door contacten te leggen met verschillende educatieve ondernemingen van de kerk en de samenleving.
 5. Biedt een wetenschappelijke gemeenschap voor studenten, docenten en medewerkers voor continue professionele ontwikkeling.

De afdeling biedt afgestudeerde specialisaties op vier gebieden: Curriculum en Instructie; Leiderschap en administratie; Kindontwikkeling en gezinsstudies; en kerkonderwijs.

Doelen

Op basis van de programmafilosofie wil het graduate programma in het onderwijs:

 • Help studenten om geloof en leren te integreren.
 • Begeleid studenten in het begrijpen van de theologische, filosofische en sociologische grondslagen van het onderwijs en dit begrip te integreren bij het nemen van transformatieve en op Christus gerichte educatieve beslissingen in diverse leercontexten.
 • Stel studenten in staat morele en ethische leiderschapsstijlen te ontwikkelen binnen een joods-christelijk kader.
 • Moedig studenten aan om zich voortdurend in te zetten voor voortdurende professionele ontwikkeling en onderzoek.
 • Ontwikkel in studenten een op Christus gericht wereldbeeld dat de vaardigheden en attitudes voedt die nodig zijn om kennis op relevante en transformatieve manieren na te streven en te gebruiken.
 • Mentorstudenten volgens 2 Timotheüs 2: 2.
 • Ontwikkel kritische en reflectieve beoefenaars in de verschillende specialisaties met het oog op innovatieve praktijk en gedachte.
 • Help studenten om groei in christelijk karakter aan te tonen voor trouwe dienst aan de kerk, de maatschappij door hun verschillende specialisaties.

46627_11.JPG

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International U ... Lees meer

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International University currently trains students in Theology, Business, ICT, Psychology, Languages, Community Development, Linguistics Leadership and Education. Lees Minder