Master of Arts in de internationale sociaal werk met vluchtelingen en migranten

University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Master of Arts in de internationale sociaal werk met vluchtelingen en migranten

University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt

De masteropleiding "Internationaal Maatschappelijk Werk met vluchtelingen en migranten" is een toepassingsgerichte, opeenvolgende, in termen van de inhoud en het delen van internationaal georiënteerde Engels-talige opleiding.

Deze cursus van de studie is gericht op potentiële studenten die willen een bijdrage leveren door middel van wetenschappelijk toepassingsgericht kwalificatie op het gebied van sociaal werk, maken om - ondersteuning en empowerment van vluchtelingen en immigranten binnen een nationale context, alsook om hun integratie te bevorderen in de ontvangende samenleving of de interculturele opening van basisdiensten en het openbaar bestuur; dit is vooral gericht op het winnen van buitenlandse deskundigen en hun taalkundige, culturele en religieuze achtergronden voor de Duitse Sociaal Werk; - Nemen en het organiseren van hulp aan vluchtelingen in hotspot asielcentra van de Europese Unie of de vluchtelingenkampen van de UNHCR in de regio's van herkomst en doorreis in een Europese en internationale context, om ordelijke toegang tot de bescherming van vluchtelingen te waarborgen en om een ​​perspectief te geven de mensen die getroffen zijn in dergelijke voorzieningen.

Tegen de achtergrond van de geografische en politieke situatie van het land, alsmede de grote aantallen vluchtelingen in Jordanië, is het mogelijk om specifiek en applicatie-orientedly brengen geplande cursus inhoud.

Het programma biedt professionele, sociale en beroepsgerichte competenties voor het gebied van de werking van het sociaal werk met migranten en vluchtelingen in de internationale en nationale context. Op basis van empirische bevindingen en theoretische referenties, worden de studenten gekwalificeerd in interculturele, juridische, pedagogische en psychologische termen, te implementeren oplossingsgerichte actie voor de bijzondere situatie van vluchtelingen en migranten en om het te ontwikkelen. Ze zijn ingeschakeld, om te werken op het gebied van het beleid van zowel lokale als internationale actoren. De professionele greep van maatschappelijk werk in de context van migratie zal dus verder worden ontwikkeld.

Door zijn internationale oriëntatie en samenwerking met universiteiten in het buitenland, dit masters opleiding aan de FHWS bevordert menselijke en professionele uitwisseling met de landen van herkomst en de transit regio's, en kwalificeert dus ook voor het werk op het terrein en in de internationale context.

Natuurlijk Structuur:

1 Semester

 • Module 1.1 Refugees and Migration Studies & Organisaties en structuren
 • Module 2.1 Internationaal, Europees en Nationaal Migratie en Refugee Law
 • Module 3.1 interculturele competenties & Geslacht Sensitive Maatschappelijk Werk in het Migration Society
 • Module 3.2 Communicatie & Counselling in de Migration Society
 • Module 4.1 Maatschappelijk Werk met kinderen en adolescenten
 • Module 6.1 Practice Project I: Planning & Begeleidende Onderzoek (optioneel op het gebied van herkomst)

2 Semester

 • Module 1.2 Vluchtelingen en Migratie Politiek & Vrijwilliger management
 • Module 2.2 Mensenrechten en Internationaal Privaatrecht
 • Module 3.3 Radicalisme Preventie & Transformation
 • Module 5.1 Foreign Language (intensieve cursus)
 • Module 5.2 Maatschappelijk Werk met vluchtelingen en migranten in het gebied van herkomst en doorvoerlanden
 • Module 6.2 Practice Project II: Evaluatie & Implementatie (optioneel: in het gebied van herkomst)

3 Semester

 • Module 3,4 diversiteit, integratie, interculturele Opening
 • Module 3.5 Omgaan met ilness & trauma
 • Module 4.2 Maatschappelijk Werk met niet-begeleide minderjarigen
 • Module 3.2 Master Thesis

Toelatingsvoorwaarden

 • Bachelor diploma in de opleiding maatschappelijk werk, welzijn, welzijn werk of sociale pedagogie met een totale score van 2,5 of beter en minstens 210 studiepunten of een kwalitatief gelijkwaardig universitair diploma; met een opleiding van ten minste 180 CP, kan de ontbrekende 30 CP worden gemaakt onder bepaalde voorwaarden.

 • Aanvragers, die hun studie kwalificatie op een niet-Duitstalige instelling hebben verworven, moet het bewijs van voldoende kennis van het Duits te verstrekken (taalvaardigheid niveau A2 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader van de Raad van Europa of hoger) in orde te worden toegelaten; de inschrijving vindt plaats in dit verband onder de voorwaarde dat het bewijs wordt geleverd door het einde van het tweede semester.

 • Voldoende kennis van het Engels in woord en geschrift wordt aanbevolen.
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Mar. 2019
Duration
Duur
3 semesters
Voltijd
Locations
Duitsland - Schweinfurt, Beieren
Startdatum : Mar. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Duitsland - Würzburg, Beieren
Startdatum : Mar. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates