Master Journalistiek

Algemeen

8 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bac +4/5 training

A. M1 / ​​2 GP alle media journalistiek: beroepsopleiding.

B. M1 / ​​2 specialiteit:

  • Sport Journalistiek - JRI / TV journalist, gezamenlijk uitgevoerd met de EICAR - Documentaire en onderzoek, samen met de EICAR uitgevoerd - Media en vrouwelijke mode - Media en communicatie - Web: Journalistiek en Communicatie, gemaakt in gemeen met EICAR - Journalistiek en radio-entertainment - Printing en culturele kunst van het leven - Boek / Journalistiek

Organisatie van de opleiding bij ESJ Parijs

Het diploma wordt uitgereikt in twee jaar. Verschillende cursussen kunnen worden gecombineerd.

  • De meest klassieke optie is de "M1 professionaliseren van alle media."

  • Admissions uitzonderlijke zoals kan worden gemaakt door gespecialiseerde opleiding in de M1 op de plaat.

  • Studenten kunnen een eerste jaar "professionaliseren alle media" en een gespecialiseerd jaar combineren: sport, communicatie, damesbladen, documentaires en onderzoeksjournalistiek of JRI / TV; - De "M1 TV" JRI / TV bestaat uit een eerste jaar JRI / TV en een 2e jaar 'Documentaire en onderzoek ".

  • Toelating tot 2 jaar (M2) zijn ook mogelijk voor externe kandidaten wier vooropleiding niveau te rechtvaardigen (bestand).

  • Het Web M1 is het trainen van elkaar, in twee specifieke extra jaar.

Training validatie

Kandidaten kunnen combineren twee van deze formaties M1 en M2, voor de lade 5 "vol" niveau. Idealiter is het wenselijk om eerst de "M1 alle media journalistiek", volg dan een gespecialiseerde M2. Externe kandidaten die reeds een niveau dat in overeenstemming M1 (vraag de opnames afdeling) met de rang van M1 journalistiek kan rechtstreeks inschrijven in M2, alle generalist media, of gespecialiseerde.

Eindtermen zijn: - Niveau M1, alle specialismen: DSFJ: hoger onderwijs diploma in de journalistiek - Level M2, alle specialismen: DESSJ: Diploma van gespecialiseerde studies in de journalistiek.

Toegang tot opleiding:

Gespecialiseerde M1 worden uitgevoerd in een academisch jaar. De mate is een BA + 4 voor studenten ingeschreven met een licentie-niveau; een tank 5 voor studenten ingeschreven met een baccalaureaat niveau 4.

De professionalisering van M1 wordt gereden in 2 jaar, open voor kandidaten met een level 3 licentie / M1, afhankelijk van hun persoonlijkheid en schaalbaarheid. Kandidaten met een niveau of M2 zijn toegelaten in de 2e jaar van de M1 "pro".

Verblijf in het buitenland

Handelsmogelijkheden in het buitenland staan ​​open voor studenten van alle +4/5 lade voor één semester.

EERSTE TRAINING VOOR ESJ PARIJS Afgestudeerden Bac + 4/5 kan de ESJ integreren om een ​​intensieve opleiding Journalistiek Bac 4/5300 studiepunten in een jaar, +4/5 bak (dubbele opleiding) of traditionele cursussen in Parijs volgen hetzij in Rabat in avondonderwijs / weekend.

Kandidaten hebben de keuze tussen:

  • Een "professionaliseren van het algemeen vormend onderwijs," zei M2P of Parijs in klassieke cursussen (van oktober tot juni) en Casablanca en Rabat ESJ Parijs / ILCS avondcursussen (van oktober tot juni) - Training Journalistiek genaamd Sport M2S (Parijs, tijdens de dag, van oktober tot juni, Algiers: oktober-juni avondonderwijs) - Een training "JRI / journalist TV", van januari tot december in Parijs, genaamd M2JRI / TV die kan worden aangevuld met een opleiding "Documentary en Opsporingsdienst".

  • Een opleiding "Media en Communicatie", van oktober tot juni in Parijs - Training "Pers en Media vrouwelijk" in Parijs van oktober tot juni - Training "Documentary / Investigation" in Parijs, januari-juni , genaamd M2 D / I - "Druk Correspondent" opleiding in Brussel, één of twee semesters (van oktober tot juni).

ESJ biedt ook een 300 ECTS 4 jaar 5 tweetalige journalistiek gereserveerd voor interne studenten, in de vorm van een lang verblijf in Griffith's College in Dublin, met een double degree GCD / ESJ Parijs.

ESJ beheert de administratie van de VAE en levert spécialisantes opleiding, bijscholing, lang of kort en permanente opleiding, zowel in Parijs en in de extra faciliteiten, ESJ Casablanca en Rabat (algemene opleiding), ESJ in Brussel ( overeenkomstige pers en TV), in Algiers en ESJ ESJ Middellandse Zee (radio) evenals partnerinstellingen (Washington, Dublin, Madrid).

Gedurende het jaar wordt georganiseerd door een professionele werkgroep verblijf, rapportage en onderzoekende "veld" werk omlijst door twee weken in Rabat of Marrakech, een week van klassen en web-weekse intensieve sessie + TV of druk op of radio. Twee sessies worden georganiseerd in Brussel voor het schooljaar 2011/2012, met een oriëntatie op de praktijk van de internationale media-correspondent.

Validatie studies

Validatie studies zijn als volgt: - aan het einde van ESJ derde jaar van 2014, krijgt de student het diploma ESJ Parijs, licentie of bachelor niveau.

  • ESJ laat 3 tot 2013, en late ESJ M1 van 2014, of het einde van de opleiding van de studenten de opleiding van vier ferry aangegaan met een licentie, behaalde hij het diploma superieure Journalistiek Onderwijs, M1 niveau als de kandidaat bij de uitgang van ESJ heeft vier jaar van het hoger onderwijs, wordt het diploma ook gecertificeerd voor niveau 2 van de RNCP dwz ongeveer niveau M1.

  • ESJ in M2, Pro Sport, Women's Press, Web, Media en Communicatie, JRI / TV etc, als de student vijf jaar van het hoger onderwijs heeft gevalideerd, behaalde hij het diploma van hogere studies in de journalistiek, het niveau M1 of Specialized Hogere Studies Diploma in de journalistiek, M2 level certificering cursus op niveau 1.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The Ecole Supérieure de Journalisme de Paris was created in Paris in the period from 1896 to 1899 by university professors willing to expand education in the social sciences. It holds the distinction ... Lees meer

The Ecole Supérieure de Journalisme de Paris was created in Paris in the period from 1896 to 1899 by university professors willing to expand education in the social sciences. It holds the distinction as the first school of journalism ever created in the world. Lees Minder
Parijs , Dakar , Brussel , Douala , Casablanca , Lille , Algiers , Rabat , Tunis , Algerije Online , België online , Kameroen Online , Frankrijk online , Senegal Online , Tunesië online + 14 Meer Minder