Master Innovation and Entrepreneurship

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master Innovation and Entrepreneurship-studie biedt geavanceerde zakelijke kennis, naast het u in staat stellen om een ondernemende mindset te ontwikkelen en u de juiste vaardigheden en hulpmiddelen aan te leren om uw innovatieve ideeën succesvol toe te passen in de praktijk.

Bovendien laat het unieke formaat en de holistische, interdisciplinaire benadering van de studie u nieuwe horizonten en zeer actuele onderwerpen verkennen die de Master Innovation and Entrepreneurship tot een werkelijk unieke ervaring maken.

Op deze manier evolueer je naar een verantwoordelijke ondernemer met een breed cultureel begrip en een sterke persoonlijkheid.

Master Innovation and Entrepreneurship in een oogopslag

PROGRAMMA START

September (Pre-Master: mei)

TAAL VAN INSTRUCTIE

100% Engels

LOOPTIJD

 • 18 maanden (Single Degree)
 • 24 maanden (Dual Degree)

WERKLOOS 90 - 120 ECTS (afhankelijk van de eerste graad)

FORMAT Full-time

HOOGTEPUNTEN

 • 1 van 6 internationale aandachtspunten
 • Innovatie- en ondernemerschapsprojecten
 • 1 geïntegreerd Semester in het buitenland of Dual Degree

TOELATING

 • Eerste academische graad in bedrijfskunde (met uitzondering van Pre-Master)
 • uitstekende Engelse vaardigheden

COLLECTIE € 24.000

MBS BESTE STUDIE MBS biedt een beperkt aantal deelbeurzen aan uitstekende kandidaten.

Module structuur107777_MBS_MA_IE_ModuleStructure.jpg

Cursus van studies

Het curriculum van de Master Innovation and Entrepreneurship-opleiding aan de Munich Business School is gebaseerd op vier pijlers:

Core Modules bieden u niet alleen een sterke basis van internationale bedrijfs- en managementkennis en de juiste knowhow om deze toe te passen op de praktijk, maar ze bevatten ook een unieke combinatie van onderwerpen die veel verder gaan dan de inhoud van conventionele bedrijfskunde - het maken van de Master Innovation and Entrepreneurship een uniek studieprogramma.

Focusmodules zijn exclusief voor de Master Innovation and Entrepreneurship en zijn speciaal ontworpen om u te voorzien van de meest geavanceerde expertkennis over innovatiestrategieën, ideeën en prototypes, het starten en schalen van een bedrijf en nog veel meer expertise die u wilt bevelen om een innovatieve ondernemer te worden.

Twee innovatie- en ondernemerschapsprojecten dagen je ondernemersvaardigheden al uit tijdens je studie. In samenwerking met je medestudenten leer je een startup-idee te bedenken en in de praktijk te brengen, en een innovatieproject uit te voeren, uit te voeren en af te leveren in opdracht van een echt bedrijf. De perfecte voorbereiding op je carrière als een innovatieve, verantwoordelijke en wereldwijd gerichte ondernemer!

Keuzevakken bieden verschillende opties om je studie aan de Munich Business School verder aan te passen en betrokken te raken bij technologische trends, geluk in het bedrijfsleven en nog veel meer onderwerpen die je in staat stellen nieuwe perspectieven te ontdekken.

Innovatie en ondernemerschap - praktische projecten

Innovatie- en ondernemerschapsprojecten dagen je vaardighedenset voor ondernemers al uit tijdens je studie. In samenwerking met je medestudenten leer je een startup-idee te bedenken en in de praktijk te brengen, en een innovatieproject uit te voeren, uit te voeren en af te leveren in opdracht van een echt bedrijf. De perfecte voorbereiding op je carrière als een innovatieve, verantwoordelijke en wereldwijd gerichte ondernemer!

Neem de snelle weg naar uw eigen startup

Je kunt niet wachten om je carrière als ondernemer op gang te brengen en je bedrijfsidee zo snel mogelijk in de praktijk brengen?

Als Master Innovation and Entrepreneurship-student heb je de mogelijkheid om je semester naar het buitenland over te slaan aan een van de internationale partneruniversiteiten van de Munich Business School om je startupidee verder uit te werken en een eigen bedrijf te starten al voor je afstuderen. Om dit doel te bereiken, ontvangt u voortdurende coaching en supervisie door MBS-docenten tot het moment dat uw product of dienst klaar is om op de markt te komen.

Internationale focus

Hoewel overal fundamentele bedrijfsprincipes van toepassing zijn, wordt elke internationale markt gevormd door zijn eigen politieke, culturele en historische landschappen. Een groot deel van het cursuswerk is daarom gericht op het verkennen van internationale markten, internationale bedrijfsmethoden en specifieke economieën die momenteel van invloed zijn op wereldwijde activiteiten.

Tijdens je Master Studies aan MBS, kies je één Internationale Focus per semester.

Term 1 (september-december)

 • Zakendoen in Duitsland
 • Zaken in China I
 • Zaken in Latijns-Amerika I

Term 2 (januari-mei)

 • Zaken in Europa
 • Bedrijf in China II
 • Bedrijf in Latijns-Amerika II
 • Zakendoen in de VS.
 • Zakendoen in opkomende markten

Master Innovation and Entrepreneurship - Semester abroad en dual degree

Het semester in het buitenland bij een van de meer dan 60 partneruniversiteiten van MBS wereldwijd zal een onvergetelijke ervaring voor u vormen. Door een semester door te brengen aan een internationale universiteit, vergroot u uw interculturele competenties en kennis van vreemde talen en vindt u vrienden voor het leven.

European Business Summer - "Gateway to Germany"

Na het tweede semester hebben internationale studenten de mogelijkheid om de zomerschool van Zagreb School of Economics and Management (ZSEM) in Kroatië te bezoeken. Verder kunnen ze een intensieve taalcursus Duits volgen en een loopbaan- en sollicitatietraining voor de Duitse arbeidsmarkt volgen in het MBS (periode: juni tot augustus).

Dual Degree

De samenwerking tussen de Munich Business School en gerenommeerde internationale universiteiten biedt u de mogelijkheid om binnen twee jaar twee verschillende masterdiploma's te behalen.

De algemene structuur van de Dual Degree-programma's is twee semesters bij MBS plus twee semesters bij de partnerinstelling, gevolgd door de masterscriptie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Munich Business School, is recognized by U-Multirank 2018 as Germany’s best private university of applied sciences in “Business Studies”, received by Trendence Graduate Barometer 2017 excellent grades ... Lees meer

Munich Business School, is recognized by U-Multirank 2018 as Germany’s best private university of applied sciences in “Business Studies”, received by Trendence Graduate Barometer 2017 excellent grades for internationality and practical relevance and among others, ranked by Trendence Employability Ranking 2016 as 1st amongst all private universities of applied sciences, including all academic subjects across Germany. Lees Minder