De Master of Science in Information Engineering (Laurea Magistrale in Ingegneria dell'Informazione) is bedoeld om afgestudeerde studenten geavanceerde vaardigheden te bieden op het gebied van telecommunicatie en elektronische engineering.
De gespecialiseerde afgestudeerden krijgen een diepgaand inzicht in de meest recente technologieën, tools, systemen en infrastructuren voor telecommunicatietoepassingen. Het studieproces wordt gecombineerd met praktische laboratoriumsessies, om studenten zowel praktische als theoretische vaardigheden te bieden.
Het standaard MS-programma duurt twee jaar. Het omvat cursussen over de basisprincipes van telecommunicatie en geavanceerde specialisatiecursussen die door de student zijn gekozen.
De onderwijscommissie keurt jaarlijks in maart het Manifesto Studiorum goed dat het studieprogramma van het volgende academiejaar bevat. Dit omvat de lijst met beschikbare cursussen, hun respectievelijke syllabi, soorten examens, educatief materiaal en administratieve informatie. Dankzij het internationale mobiliteitsprogramma Erasmus kan het studieplan cursussen en examens bevatten die worden gevolgd aan andere Europese topuniversiteiten. Dit programma kan worden gevolgd zonder verhoging van de kosten. De periode in het buitenland kan drie tot twaalf maanden duren. Ook andere mogelijkheden voor internationale mobiliteit zijn mogelijk.
Aan het einde van het MS-programma moeten studenten een stageperiode volgen in een bedrijf of in een onderzoekslaboratorium.
Studenten met meerdere kwalificaties op universitair niveau in elektronica, informatietechniek, telecommunicatietechniek of nauw verwante disciplines kunnen een bepaald aantal examens laten erkennen van eerdere studies in hun individuele studieplannen. De examenerkenning is afhankelijk van de opleidingsachtergrond van de student en vindt pas plaats na de officiële inschrijving voor de afdeling Informatica en Informatica (DISI).
Programma overzicht
De Master of Science in Information Engineering heeft tot doel professionals op te leiden om technologische innovatie te produceren en te beheren en spraakmakende technische en / of leidinggevende rollen te vervullen in contexten die diepgaande kennis van informatie-engineeringdisciplines vereisen, gericht op specifieke aspecten van telecommunicatie-engineering.
Het educatieve aanbod is georganiseerd in vijf curricula, met verschillende specialisatiegebieden:
“Communicatie Engineering” gericht op het bereiken van een hoge mate van specialisatie in het ontwerpen van telecommunicatiesystemen;
"Computer Engineering" voor het bedenken en ontwerpen van kunstmatige intelligentie en gedistribueerde informatiesystemen;
"Electronic engineering" gericht op de ontwikkeling van elektronische systemen voor het verwerven van signalen en geavanceerde computerarchitecturen;
"Biomedical engineering" voor het verwerven, verwerken en automatisch analyseren van biomedische signalen en gegevens.
"ICT-innovatie" die technische competenties combineert met een reeks vaardigheden op het gebied van innovatie en ondernemerschap.