GLOBAL

Master in wereldwijde markten, lokale creativiteiten (Erasmus Mundus International Master)

Global Markets, Lokale Creativities (GLOCAL)

Deze tweejarige International Master maakt gebruik van de complementaire en interdisciplinaire deskundigheid, middelen en netwerken van vier vooraanstaande universiteiten (The Consortium) in vier innovatieve steden:

 • Glasgow (Verenigd Koninkrijk)
 • Barcelona, ​​Spanje)
 • Rotterdam (Nederland)
 • Göttingen (Duitsland)

Het programma is bedoeld om na te gaan hoe de lokale plaatsen (clusters, steden en regio's) en lokale actoren (ondernemers, bedrijven en beleidsmakers) het genereren van lokale concurrentie in het kader van de wereldwijde marktomstandigheden. Dit tweejarige programma beschikt u over de kritische vaardigheden te voelen van de kruisende complementariteit van de globale en lokale maken, maar biedt ook mogelijkheden voor praktische ervaring.

De mate is ideaal voor zeer getalenteerde studenten die een carrière in stedelijke of publieke organisaties het beleid, multinationals, internationale adviesbureaus, culturele en creatieve industrieën, media of andere non-profit organisaties. Studenten worden aangemoedigd om een ​​verscheidenheid van interdisciplinaire perspectieven op het proces en de ervaring van de globalisering van een plaats op basis van het perspectief, in het bijzonder van de steden, creatieve industrie, de ontwikkeling en de lokale cultuur van ondernemerschap te verkennen.

Programma Structuur

Dit is een 2-jaar full-time opleiding met twee trajecten:

 1. "Global History & Creative Cities" Weg 1 (Glasgow, Barcelona, ​​Rotterdam) dat de economische orders, creatieve steden en industrieën, en de geschiedenis van de internationale betrekkingen en globalisering benadrukt. Weg 1 is geschikt voor aanvragers uit Arts and Humanities academische achtergrond (Engels taal, literatuur, antropologie, talen etc.)
 2. "Global Markets & Development" Weg 2 (Glasgow, Barcelona, ​​Göttingen) dat de wereldwijde politieke economie, allochtone ondernemerschap, en wereldwijde marketing en massaconsumptie benadrukt. Een academische achtergrond in de Geschiedenis, Economie, Bedrijfskunde, Management, Finance, sociologie, politicologie, internationale betrekkingen, of een andere sociale wetenschappen wordt ten zeerste aanbevolen voor Pathway 2.

Andere majors (zoals Engineering, Wetenschappen, Architectuur etc.) zal ook worden overwogen voor toegang tot het programma en voor de gemeenschap als ze academische achtergrond in de hierboven genoemde beoogde gebieden. Aanvragers van Pathway 2 wordt aangeraden om een ​​sterke achtergrond in de sociale wetenschappen hebben Bij de toepassing van de kandidaten hun pad voorkeur moeten aangeven. Pathway selectie zal tijdens de aanvraagprocedure worden beschouwd en de verwachting is dat de kandidaten met de gekozen route zal ontwikkelen, tenzij in uitzonderlijke omstandigheden.

Alle studenten zullen hun eerste semester in Glasgow en het tweede semester in Barcelona door te brengen, en dan kiezen tussen Rotterdam (Pathway 1) en Göttingen (Pathway 2) in het derde semester, afhankelijk van beschikbare plaatsen, interesses en taalvaardigheden. Alle onderwijs in het Engels. Het is bemoedigend dat aspirant-studenten wonen extra taal studie door het programma, die de potentie heeft om strekken zich uit over vier semesters heeft. Het programma omvat ook voor krediet en niet-krediet dragende stages en stages in het bedrijfsleven.

Het laatste semester zal worden besteed aan het onderzoek en het schrijven van een proefschrift onder het primaire toezicht van Rotterdam of Göttingen professoren. Studenten krijgen de kans om co-toezicht met andere hoogleraren hebben en wonen in of in de buurt van één van de vier partneruniversiteiten afhankelijk van onderzoek belangen, visa kwesties, en de toegang tot de primaire materialen.

Eindkwalificaties

GLOCAL: Leerdoelen voor studenten:

 • het aanbieden van een geïntegreerde, internationale en coherent programma bestaande uit de geschiedenis, de theorie, de instellingen en culturen van het mondiale kapitalisme;
 • de studenten met een reeks van perspectieven op de geglobaliseerde economie, met inbegrip van een focus op de creatieve en culturele economie / industrie, stedelijke ecosystemen ter bevordering van ondernemerschap, creativiteit, innovatie en zakelijke culturen;
 • verrijken van historisch besef en perspectieven op de mondiale economie;
 • stimuleren en ondersteunen van studenten, door middel van een verscheidenheid van onderwijs en evaluatiemethoden, de ontwikkeling van high-level kritische, analytische en praktische vaardigheden, waardoor hun inzetbaarheid op de wereldwijde markt verbeteren;
 • het ontwikkelen van interculturele communicatie en samenwerking vaardigheden binnen een Europees en mondiaal kader, waardoor de ontwikkeling van verhoogde niveaus van culturele gevoeligheid en actief wereldburgerschap;
 • de studenten met voortdurende professionele ontwikkeling en overdraagbare vaardigheden, waaronder de mogelijkheid om extra talen en belangrijke inzetbaarheid vaardigheden door middel van stages (zoals teamwork, communicatie en spreken in het openbaar vaardigheden, cultureel bewustzijn en anderen) te verwerven;
 • het meegeven van een groter bewustzijn van het Europese project en de waarden van de EU;
 • en het verstrekken van studenten met een grotere mate van initiatief, vertrouwen, en ondernemerschap.

Zomerschool

Een twee weken zomerschool zal plaatsvinden in juli aan het einde van het jaar 1 en zal worden gehouden met een andere partner per jaar en dat zal onder meer associate partners uit de hele wereld. Het onderwerp zal worden beslist op jaarbasis en hebben betrekking op trends en kwesties van het moment.

Belangrijke informatie: De zomerschool is optioneel. De kosten van de zomer schoolgeld is ingebed in het totale programma vergoedingen of de studenten besluiten om de zomer school te gaan of niet. Echter, de reiskosten en kosten van levensonderhoud, die tijdens de zomer school, zijn niet inbegrepen in deze kosten.

Opleiding te volgen in:
Engels
Erasmus School of History, Culture and Communication - Erasmus University Rotterdam

Zie 8 andere vakken van Erasmus School of History, Culture and Communication - Erasmus University Rotterdam »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
6,450 EUR
De collegegeld voor dit 2-jarig programma bedraagt ​​€ 6450 per jaar voor EU / EER-studenten en € 14.200 voor niet-EU / EER-studenten.