Master in stop motion animatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master in Stop Motion Animation

De Master's degree in stop-motion animatie is een unieke vorm van training, op nationaal en internationaal niveau, waarvan het doel is om professionals in stop-motion animatie te bereiden in zowel de creatieve en technische aspecten.

Het curriculum combineert vakmanschap en technologie, en is tegelijkertijd volledig en buitengewoon praktisch. Door middel van deze syllabus bevorderen we een algemene en artistieke perceptie van het beheer / productie van projecten samen met de overname van een solide basis bestaat uit de fundamenten van animatie, een combinatie van het voorgaande hebben met het leren van de vele technieken van stop motion: plasticine, cut-out, pixelation, zand, verf-op glas, animatie met licht, enz., en met speciale nadruk op de animatie met gelede stok cijfers.

Het onderwijs in deze Master degree in stop-motion animatie is gebaseerd op de rechtstreekse toezending van de geavanceerde kennis en vaardigheden van een team samengesteld van het beoefenen, multidisciplinaire professionals met ruime ervaring in de industrie en in het onderwijs, en met inbegrip van de makers / animators van internationale reputatie.

Daarnaast is de voortdurende contact, door middel van workshops en masterclasses, met auteurs van de film animatie, regisseurs, scenaristen, musici, animators, producenten, distributeurs, festivals en meervoud-disciplinaire kunstenaars geeft de student een brede, up-to-date view werksituaties en artistieke realiteit in de wereld van de stop-motion animatie.

Het uiteindelijke doel van deze studies is dat de student moet weten hoe te maken en te articuleren een narratieve discours, animeren, de ervaring van de enorme mogelijkheden van plastic, en de bouw van conceptuele en esthetische voorstellen door middel van een laatste project dat bestaat uit een korte film. Kortom, dat de studenten de mogelijkheid om opvrolijken door middel van deze taal van stop-motion animatie die is zo krachtig, fysiek, expressieve en cross-cutting moet hebben, en moeten profiteren van alle middelen, zowel verhalende en technische, die beschikbaar zijn aan hen, ongeacht het formaat of het medium, zich dus voorbereiden om te zijn de kunstenaars en veelzijdige professionals die zo noodzakelijk zijn in de wereld van vandaag.

Algemene doelstellingen van de opleiding

Om de principes van animatie beheersen en in staat zijn om ze toe te passen in animatie met personages en in de verschillende technieken van stop motion (plasticine, pixelation, cut-out, rotoscoping, karakters, etc.).

Om verschillende creatieve oplossingen met behulp van stop-motion animatie, zowel in de omgeving van een cliënt en in één van de auteur animatie suggereren.

Om voldoende kennis te verwerven om te kunnen deelnemen aan een professionele omgeving die stop-motion animatie, met inbegrip van kennis van de gevolgen van de techniek in aanverwante audiovisuele disciplines zoals karakter-ontwerpen, set-ontwerpen, kast, regisseren fotografie, soundtrack, FX, etc .

Om te kunnen ontwikkelen en / of beheren van een audiovisuele stop-motion-project door te weten alle fasen van de productie:

  • Het effectief beheren van de verschillende leden van de werkende team;
  • Controleren en oplossen van eventuele problemen die zich kunnen voordoen in de productie;
  • Het vinden van een creatieve oplossing die in overeenstemming is met de aan het begin van de productie, met inbegrip van aspecten zoals de begroting doelstellingen.

SYLLABUS

De training bestaat uit drie modules: een eerste module behandeling van productie en regie animatie, en een uitvoerige theoretische en praktische analyse van de kenmerkende processen leiden, pre-productie en productie stop-motion animatie.

Een tweede module van specialisatie, waarin, op een praktische manier, door middel van het gebruik van de karakters van stop-motion animatie en de verschillende technieken, het onderwerp van de animatie wordt dieper bestudeerd.

Een derde module, bestaande uit de voorbereiding van een definitief project waarbij studenten moeten alle vaardigheden die ze geleerd hebben en hun eigen onafhankelijkheid, voor een panel van deskundige professionals te tonen.

  • MODULE I - Regisseren en produceren Animation
  • MODULE II - Specialisatie in stop motion
  • MODULE III - Final project van de Master's Degree Course

De lessen in modules I en II zal intensief zijn, en zal drie uur per dag te betrekken van maandag tot vrijdag, terwijl in Module III zullen er vier uur per week, op een dag, die zal worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de uiteindelijke project is correct bereid.

De geplande programma van de studies omvat een reeks workshops, met nationale en buitenlandse gasten die deskundig zijn op enkele van de onderwerpen van het programma.

Factsheet

Edit: 1st Edition

Kwalificatie: Master in Stop Motion Animation geaccrediteerd door de Universidad de Vic-UCC. Studenten zonder universitair diploma zal een University Extension Studies Diploma ontvangen.

CREDITS: 60 ECTS

School periode: Van 13 oktober 2015 tot en met juni 2016. Definitieve Project Presentatie: juni 2016

Tijdschema: Van oktober tot maart: van maandag tot vrijdag van 16u tot 19u. Van april tot juni: maandag van 15u tot 19u

Mode: Ter plaatse

Taal: Spaans (met Engels-ondersteuning)

Prijs: 6600 €

Waarnemingen: Intensieve cursus Spaans voor buitenlandse studenten bereid zijn toe te passen op de Master degree (keuzevak). Van 10 september tot en met oktober, 2; van maandag tot vrijdag (4 uur / dag) - 395 €.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 eq ... Lees meer

Bau is a centre that provides higher education in the field of design. Located in Barcelona, one of the leading cities in the field of design, BAU is situated in an industrial area of over 6,000 m2 equipped with specific rooms for teaching and multi-purpose spaces designed to promote research, creation and innovation. Lees Minder